Naučnici

Naučnici: Sahara bi mogla ponovo postati plodna

Grupa meteorologa iz SAD, Kine i Italije provela je analizu klime pustinje Sahare, a rezultati su pokazali da bi ta regija ponovo mogla postati plodna, objavljeno je u listu Science.

Misteriozni fenomen na nebu potpuno zbunjuje naučnike

Ranije ove godine, astronomi su primijetili traku ljubičaste svjetlosti na nebu, koja se pojavila u večernjim satima, i smatrali su da je riječ o novoj vrsti Aurore, prirodnog fenomena koji često zovu Sjeverna (polarna) svjetlost. Ipak, naučnici su opovrgnuli tu teoriju.

Naučnici tvrde: Toplotni talasi biće sve češći

Naučnici tvrde da su klimatske promjene učetvorostručile šanse za smrtonosne toplotne talase kakav uprava pogađa zapad i sjever Evrope. Ekstremne vremenske prilike bi mogle da postanu svakodnevica.

Naučnici korak bliže vještačkom embrionu

Međunarodni tim naučnika korak je bliže stvaranju vještačkih embriona nakon korištenja matičnih ćelija miša za formiranje struktura na kojima je moguć dalji razvoj ćelija i embriona.

Naučnici u Njemačkoj hoće da odrede masu neutrina

Istraživači u Njemačkoj počeli su da prikupljaju podatke pomoću aparata vrijednog 60 miliona evra s ciljem da odrede masu neutrina čestice s najmanjom masom u univerzumu.

Naučnici otkrivaju tajnu skulpture glave misterioznog kralja

Skulptura glave jednog misterioznog kralja, stara skoro 3.000 godina, nađena u Izraelu podstakla je naučnike da pokušaju da odgonetnu koga predstavlja.

Naučnici izmjerili najveći talas

VELINGTON - Naučnici iz Novog Zelanda dokumentovali su najveći talas ikada izmjeren na južnoj hemisferi.

Naučnici stvorili hirurški ljepak koji zatvara rane za jedan minut

Američki biomedicinski inženjeri i njihove kolege sa Univerziteta u Sidneju razvili su elastični hirurški ljepak koji bi mogao da napravi pravu revoluciju u hitnim intervencijama na saniranju otvorenih rana.

Naučnici spašeni sa ostrva blizu Antarktika

BUENOS AJRES - Argentinski ledolomac spasao je pet američkih naučnika koji su bili zarobljeni na ostrvu nedaleko od Antarktika.

Zastrašujuće upozorenje potpisalo 20.000 naučnika

Ozbiljna upozorenja o budućnosti i predviđanja katastrofe po čovječanstvo uzimaju sve veći zamah.

Najčitanije