Naučnici

Naučnici izmjerili najveći talas

VELINGTON - Naučnici iz Novog Zelanda dokumentovali su najveći talas ikada izmjeren na južnoj hemisferi.

Naučnici stvorili hirurški ljepak koji zatvara rane za jedan minut

Američki biomedicinski inženjeri i njihove kolege sa Univerziteta u Sidneju razvili su elastični hirurški ljepak koji bi mogao da napravi pravu revoluciju u hitnim intervencijama na saniranju otvorenih rana.

Naučnici spašeni sa ostrva blizu Antarktika

BUENOS AJRES - Argentinski ledolomac spasao je pet američkih naučnika koji su bili zarobljeni na ostrvu nedaleko od Antarktika.

Zastrašujuće upozorenje potpisalo 20.000 naučnika

Ozbiljna upozorenja o budućnosti i predviđanja katastrofe po čovječanstvo uzimaju sve veći zamah.

Naučnici u laboratoriji razvili zrela ljudska jajašca

Naučnici su u laboratoriji razvili ljudsko jajašce do pune zrelosti, što bi mogla biti prekretnica u postupcima vještačke oplodnje.

Naučnici stvorili luk koji ne izaziva suze

Ako ste ikad pripremali luk u kuhinji onda znate da je to jedan od napornijih kulinarskih poslova. Svi kuvari se slažu u jednom, a to je da luk svaki put napuni oči suzama i osim nošenja zaštitnih naočara do sada nije postojalo adekvatno rješenje za ovaj problem.

Naučnici sa Harvarda 75 godina proučavali sreću i evo šta su saznali

Šta jednu osobu čini srećnom tokom života? Na to pitanje već decenijama stručnjaci sa Harvarda pokušavaju da dobiju odgovor.

Naučnike zbunjuje misteriozna pojava na Venere

Venera je čudna planeta. Na njoj vladaju paklene temperature od 462 stepena Celzijusa, padaju sumporne kiše, a pritisak na površini je poput onog u najdubljim dijelovima okeana na Zemlji.

Uređaj veličine olovke za 10 sekundi otkriva rak

Naučnici iz Sjedinjenih Američkih Država osmislili su uređaj veličine olovke koji je u stanju da za 10 sekundi otkrije kancerogene ćelije.

Arheolozi na tragu Zavjetnog kovčega?

Arheolozi koji vrše iskopavanja u potrazi za strukturom koja je držala Zavjetni kovčeg okončali su prvu fazu iskopavanja na Zapadnoj obali.

Najčitanije