Naučnici

Naučnici u laboratoriji razvili zrela ljudska jajašca

Naučnici su u laboratoriji razvili ljudsko jajašce do pune zrelosti, što bi mogla biti prekretnica u postupcima vještačke oplodnje.

Naučnici stvorili luk koji ne izaziva suze

Ako ste ikad pripremali luk u kuhinji onda znate da je to jedan od napornijih kulinarskih poslova. Svi kuvari se slažu u jednom, a to je da luk svaki put napuni oči suzama i osim nošenja zaštitnih naočara do sada nije postojalo adekvatno rješenje za ovaj problem.

Naučnici sa Harvarda 75 godina proučavali sreću i evo šta su saznali

Šta jednu osobu čini srećnom tokom života? Na to pitanje već decenijama stručnjaci sa Harvarda pokušavaju da dobiju odgovor.

Naučnike zbunjuje misteriozna pojava na Venere

Venera je čudna planeta. Na njoj vladaju paklene temperature od 462 stepena Celzijusa, padaju sumporne kiše, a pritisak na površini je poput onog u najdubljim dijelovima okeana na Zemlji.

Uređaj veličine olovke za 10 sekundi otkriva rak

Naučnici iz Sjedinjenih Američkih Država osmislili su uređaj veličine olovke koji je u stanju da za 10 sekundi otkrije kancerogene ćelije.

Arheolozi na tragu Zavjetnog kovčega?

Arheolozi koji vrše iskopavanja u potrazi za strukturom koja je držala Zavjetni kovčeg okončali su prvu fazu iskopavanja na Zapadnoj obali.

Bokal star 4.000 godina, kako je to moguće?"

Arheolozi koji rade na jugu Turske došli su do neočekivanog otkrića – bokala za vodu starog četiri hiljade godina na kojem je iscrtan smajli.

Naučnici izradili virtualnu simulaciju svemira

Iako naučnici još nisu istražili ni svemir u kojem živimo, to ih nije spriječilo da počnu razmišljati o virtualnom svemiru.

Naučnici uvjeravaju: Brisaćemo strahove

Moderni ljudi moći će da izbrišu loša sjećanja i strahove iz mozga, uvjeravaju kanadski naučnici.

Naučnici razvijaju projekt "pametne kuće"

VAŠINGTON - Američki naučnici razvijaju projekat kuće opremljene nizom senzora namijenjenih prikupljanju biometrijskih podataka stanara, prenose mediji.

Reklame

Najčitanije