Neđo Trninić

Trninić: Zaduženja nisu nova i nisu na štetu Srpske

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je Srni da odluke Vlade o garancijama za zaduženja za "Željeznice Republike Srpske" i za autoput Banjaluka-Doboj nisu ništa novo i nisu na štetu Srpske, kao i da imaju podršku Predsjedništva i Savjeta ministara BiH, te se nada podršci i u Narodnoj skupštini.

Trninić: Godina u znaku gradnje autoputeva

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić ističe značaj infrastrukturnih projekata u oblasti drumskog saobraćaja, od kojih su neki spremni za realizaciju, poput autoputa Banjaluka-Prijedor-Novi Grad, te auto-puta prema Mliništu.

"Autoputevi RS" i EBRD potpisali ugovor o kreditu od 70 miliona evra

BANJALUKA - Javno preduzeće "Autoputevi RS" i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su ugovor o kreditu teškom 70 miliona evra kojim će se finansirati izgradnja dvije petlje kod Johovca i Rudanke i put u dužini od šest kilometara na dionici koridora 5c koji prolazi kroz RS.

Trninić sa Juskom: RS ima svoja dokumenta koja definišu trase autoputeva

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da je potpuno izlišna Deklaracija o kriterijumima za definisanje trase budućeg auto-puta između Beograda i Sarajeva, koju je danas usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Most “Bratoljub” je završen, građanima kazna od 300 KM za prelazak

BRATUNAC - Dugo očekivani most ” Bratoljub “je gotov, ali se preko njega još zadugo neće moći. U RS i Savjetu ministara nisu još završili poslove oko mosta, iako i jedni i drugi kažu da jesu.

Kreditom Svjetske banke biće isplaćena sva dugovanja radnicima Željeznica

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da će kredit Svjetske banke od 51,3 miliona evra za restrukturisanje "Željeznica Srpske" biti usmjeren u četiri komponente, od kojih je prva izmiranje dugova prema radnicima ovog preduzeća.

Trninić: Vlada u infrastrukturne projekte u Srebrenici uložila više od 40 miliona KM

SREBRENICA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je danas u Srebrenici da je Vlada Republike Srpske u proteklih desetak godina u infrastrukturne projekte na području ove opštine uložila više od 40 miliona KM.

Neđo Trninić: Neće Turska određivati naše prioritete

BANJALUKA - Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, rekao je da od radne grupe u vezi sa brzom cestom Sarajevo - Beograd, a koja treba da počne s radom sljedeće sedmice, ne očekuje ništa jer RS se drži svojih strateških dokumenata.

Trninić: Ulice i biroa spaseno 263 željezničara

BANJALUKA - Usvajanjem izmjena Zakona o "Željeznicama RS" (ŽRS) do kraja godine trajno će biti riješen status 263 radnika ovog preduzeća, odnosno oni će biti penzionisani i neće završiti na ulici ili birou, kaže ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić.

Trninić: EBRD spreman da podrži izgradnju koridora "Pet C"

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić istakao je da je Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/ izrazila spremnost da sa 70 miliona evra kreditira izgradnju prve faze Koridora "Pet ce" kroz Srpsku.

Reklame

Najčitanije