Neđo Trninić

Trninić: ŽRS će postati samoodržive nakon restrukturisanja

DOBOJ - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je danas da "Željeznice Republike Srpske" (ŽRS) dobro funkcionišu, da ostvaruju pozitivan trend i da će postati samoodržive nakon procesa restrukturisanja 2021. godine.

Značajno potpisivanje ugovora za koridor "5C"

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas Srni da je od izuzetnog značaja za razvoj infrastrukture što je potpisan ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o kreditu od 210 miliona evra za projekat Koridor "5C" - obilaznica Doboj, od čega će 150 miliona evra pripasti Srpskoj.

Trninić: Žene disciplinovanije u korištenju bezbjednosnog pojasa

LAKTAŠI - U Republici Srpskoj bezbjednosni pojas, prema statistici, koristi 66 odsto vozača, a žene vozači su u tome disciplinovanije od muškaraca, rekao je danas ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić.

Trninić: Pregovaramo za kredit od 100 miliona KM za rekonstrukciju i izgradnju puteva

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je Srni da se vode pregovori sa Svjetskom bankom o kreditu od 100 miliona KM za rekonstrukciju i održavanje postojećih i izgradnju novih magistralnih i regionalnih puteva u Srpskoj.

Trninić: Sve mogućnosti za dionicu Beograd-Banjaluka biće razmotrene

BANJALUKA - Sve planske mogućnosti biće razmotrene da bi se pronašlo najoptimalnije rješenje za dionicu autoputa Beograd-Banjaluka koja bi prolazila područjem grada Bijeljine, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Trninić: "Željeznice" nisu krive za nepostizanje dogovora sa "Arselor Mitalom"

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je danas da "Željeznice Srpske" ne snose krivicu za to što nije postignut sporazum sa "Arselor Mitalom Prijedor" o količini i cijeni prevoza rude od 1. marta.

Trninić: Do kraja maja početak izgradnje mosta na Savi

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izrazio je uvjerenje da će do kraja maja početi radovi na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Gradiške.

Trninić: Cilj je potpuno povezivanje sa Srbijom

BANJALUKA - Cilj Republike Srpske je da u narednih nekoliko godina ima više od 400 kilometara auto-puta, a potpuno povezivanje sa Srbijom je prioritet koji je ucrtan u svim planskim dokumentima, izjavio je ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić.

Dogovorena kontakt tačka u vezi sa izgradnjom puta Foča-Šćepan Polje

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je danas, u vezi sa izgradnjom puta od Foče do Šćepan Polja, da je kontakt tačka za izgradnju mosta u Šćepan Polju i graničnog prelaza u principu dogovorena, ali da nije ozvaničena.

Trninić: Od aprila let Banjaluka-Moskva

BANJALUKA - Let Banjaluka-Moskva trebalo bi da bude uspostavljen već od aprila, izjavio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Najčitanije