Neđo Trninić

"Austrijanci žele da razviju novi sistem transporta u Doboju"

BEČ - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas Srni da je austrijska kompanija "Rail Cargo Austria", koja se bavi željezničkim utovarom i transportom robe, sa akcentom na kontejnerski transport, zainteresovana da takav sistem razvija u Doboju.

Trninić: Prioritet povezivanje Banjaluke i Beograda

BIJELJINA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, koji će danas prisustvovati svečanom puštanju u saobraćaj dionice autoputa "Miloš Veliki" od Obrenovca do Ljiga, rekao je Srni da Srpska pokušava da prati Srbiju kada je riječ o investiranju u saobraćajnu infrastrukturu, a prioritet joj je povezivanje Banjaluke sa Beogradom.

Trninić: Savjet ministara dvije godine koči korištenje mosta "Bratoljub"

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da Savjet ministara već dvije godine odugovlači stavljanje u funkciju mosta "Bratoljub" između BiH i Srbije.

Trninić u Trebinju: Bolja putna mreža kroz Hercegovinu

TREBINJE - Hercegovina i Trebinje kao centar ove regije nisu, niti smiju biti zapostavljeni u odnosu na druge krajeve Republike Srpske kada je u pitanju putna i uopšte komunikaciona infrastruktura, jer će uskoro, tamo gdje je najneophodnije, početi rekonstrukcija putne mreže.

Trninić o stavu sindikata "Željeznica Srpske": Na ucjene ne pristajemo

​PRIJEDOR - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić kaže da mu nije najjasniji stav sindikata "Željeznica Srpske" da će podnijeti prijave protiv odgovornih za nesavjesno poslovanje i višemilionsku štetu kada je riječ o isplati toplog obroka i regresa, ali smatra da ako neko ima saznanja o krivičnim djelima i zloupotrebama, treba da podnosi krivične prijave, na čelu sa njim.

Trninić: Autoput Banjaluka-Prijedor se gradi

PRIJEDOR - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić potvrdio je da se autoput Banjaluka-Prijedor gradi i da je danas imao razgovore o dinamici tih aktivnosti sa predstavnicima kineske firme koja je zadužena za taj posao.

Trninić: Prioritet izgradnja nove trase puta od Foče do Tjentišta

FOČA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas da je izgradnja nove trase puta od Foče do Tjentišta jedan od prioriteta Vlade Srpske u narednom periodu.

Trninić: Prioritet povezivanje autoputa Banjaluka-Beograd

BANJALUKA - "Hrvatska strana je objavila da je izabrala najpovljnijeg izvođača radova i očekujem vrlo brzo početak izgradnje mosta na Savi kod Gradiške," rekao je Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske.

Trninić: "Željeznice" premašile plan rada i finansijski plan

DOBOJ - Ministar saobraćaja i veza Repuublike Srpske Neđo Trninić izjavio je da su "Željeznice", koje su u procesu restrukturisanja, prvi put prošle godine ispunile plan rada, te da su ga u prva četiri mjeseca ove godine premašile za više od 20 odsto, a finansijski plan za više od 30 odsto.

Trninić: Razočaran sam ponašanjem pojedinih sindikata

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da je razočaran i iznenađen ponašanjem pojedinih sindikata u "Željeznicama Republike Srpske" koji su za danas najavili polučasovni štrajk upozorenja, zahtijevajući povećanje plata, te ocijenio da to nije stav svih zaposlenih već pojedinih sindikalnih lidera.

Najčitanije