Nedžad Husić

Nedžad Husić nije uspio osvojiti bronzanu na Olimpijskim igrama

Bh. tekvondoista Nedžad Husić (19) nije uspio osvojiti broznanu medalju na Olimpijskim igrama nakon što je poražen protiv turskog predstavnika Hakana Recbera rezultatom 22:13.

Nedžada Husića čeka borba za bronzu

Nedžad Husić, tekvondoista BiH (19), poražen je od Uzbekistanca Ulugbeka Rashitova rezultatom 28:5 i nije izborio finale Olimpijskih igara u kategoriji do 68 kilograma.

Nedžad Husić u polufinalu, najbolji rezultat u istoriji BiH na Olimpijskim igrama

Nedžad Husić (19), tekvondoista BiH, plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju u kategoriji do 68 kilograma, nakon što je u četvrtfinalnom okršaju savladao Egipćanina Mahmouda Abdulrahamana 8:7.

Husić stipendista Olimpijskog komiteta BiH za OI

Izvanrednim nastupom na Evropskim kvalifikacijama u taekwondou za Olimpijske igre u Tokiju, održanim u Sofiji 7. i 8. maja, Nedžad Husić je ostvario olimpijsku normu i postao peti član BH tima i sigurni putnik na Olimpijske igre 'Tokyo 2020'. Svojim plasmanom pridružio se već kvalifikovanim sportistima Amelu Tuki, Larisi Cerić, Mesudu Pezeru i Lani Pudar.

Husić treći na svijetu u tekvondou

Mladi bh. tekvondoista Nedžad Husić osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Tunisu.

Husiću bronza s EP na Kipru

Juniorski tekvondo reprezentativac BiH Nedžad Husić osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje je od 2. do 5. novembra održano na Kipru.

Najčitanije