Nedeljko Čubrilović

Čubrilović: Potvrđen suverenitet i ojačana pozicija Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je danas da je zaključcima koji su usvojeni na posebnoj sjednici parlamenta potvrđen suverenitet Srpske u okvirima Djetonskog mirovnog sporazuma i ojačana njena pozicija.

Čubrilović: Na posebnoj sjednici NS RS očekujem punu sabornost

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da očekuje punu sabornost među poslanicima na posebnoj sjednici parlamenta Srpske u ponedjeljak, na kojoj će razmatrati Informaciju o neustavnoj transformaciji dejtonske BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske.

"Ustavni sud RS je krajnji čuvar i jedini tumač Ustava RS"

BANJALUKA - Ustavni sud RS je krajnji čuvar i jedini tumač Ustava RS, poručio je Džerard Selman, predsjednik ovog suda na svečanoj akademiji u Akademiji nauka i umjetnosti RS gdje je počelo obilježavanje 25 godina rada Ustavnog suda RS.

"Napredovanje ka EU bi bilo brže da su sprovedeni rezultati izbora"

BUDIMPEŠTA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da su Srpska i BiH čvrsto opredijeljene za evropske integracije i da bi napredovanje ka članstvu u zajednici evropskih država i naroda bilo brže da su na vrijeme sprovedeni rezultati parlamentarnih izbora održanih prije više od godinu dana.

Čubrilović: Parlament Srpske ubjedljivo najfunkcionalniji u BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je novoimenovanom ambasadoru Njemačke u BiH Margret Ueber da će Skupština Srpske u skladu sa predviđenim procedurama na vrijeme usvojiti ekonomsku politiku i budžet za 2020. godinu, sa pratećim setom zakona, i na taj način pokazati da je ubjedljivo najfunkcionalniji parlament u BiH.

Čubrilović: Trodnevno zasjedanje NS RS košta 25.000 KM, to je puno za građane

SARAJEVO - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je Skupština Srpske ovogodišnji program rada realizovala 100 odsto i da je jedini parlament u BiH koji izršava ustavne i zakonske obaveze.

Čubrilović: Nikad nisam razgovarao o podjeli Prijedora s Dodikom

BANJALUKA - Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je da sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom nikada nije razgovarao o navodnoj podjeli grada Prijedora, izdvajanju nekih mjesnih zajednica i njihovoj transformaciji u opštine, ocijenivši da su to čiste izmišljotine.

Čubrilović: Bombe nisu pronađene u krugu Skupštine

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da eksplozivne naprave nisu pronađene u krugu parlamenta, nego dalje od Skupštine.

Čubrilović: Narodna skupština odigrala značajnu ulogu

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da Skupština tokom 28 godina postojanja odigrala značajnu ulogu u nastanku, jačanju i razvoju Srpske, te emancipaciji srpskog i drugih naroda koji u njoj žive.

Čubrilović: Narodna skupština amortizovala udare prema Srpskoj

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament tokom 28 godina rada svojim odlukama amortizovao udare prema Srpskoj i srpskom narodu u BiH, te naveo da atak na Republiku ne prestaje, kao i da je ovo prostor projektovan tako da uvijek ima novih izazova.

Najčitanije