Nedeljko Čubrilović

Odbijen zahtjev za smjenu Čubrilovića

BANJALUKA - Narodni poslanici usvojili su dnevni red na kojem je odbijen prijedlog opozicije za smjenu Nedeljka Čubrilovića, predsjednika NS RS.

Čubrilović prenio ovlaštenja na Šulića

BANJALUKA - Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, prenio je ovlaštenja na Denisa Šulića, potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, koji će voditi sutrašnju sjednicu NS RS.

Čubrilović sa Fildom: Dogovorom u BiH riješiti otvorena pitanja

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas da su dijalog i dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH jedina mogućnost za rješavanje otvorenih pitanja i za ostvarivanje napretka u dostizanju standarda EU.

Čubrilović: Tvrdnje da neće biti posebne sjednice - politizovanje situacije

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da neće biti odgođena posebna skupštinska sjednica o vraćanju nadležnosti i da oni koji tvrde suprotno žele politizovati situaciju.

Čubrilović-Eskobar: Dijalogom rješavati sporna pitanja

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar ocijenili su danas u Banjaluci da sva sporna pitanja treba rješavati dijalogom sa ravnopravnim učešćem svih strana u BiH.

Čubrilović: Stvarati preduslove za bolji život boraca

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio da će parlament i dalje nastojati da stvara preduslove za bolji život boraca i rješavanje njihovih problema, te da će to čniti sistemski i organizovano, kroz provodiva i realna zakonska rješenja.

Čubrilović: Neefikasne institucije formirane na nivou BiH

BANJALUKA - Lider DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da devastiranje nadležnosti Republike Srpske traje više od 20 godina, a institucije koje su formirane na nivou BiH nisu pokazale efiksnost koja je očekivana.

Čubrilović: I sada potrebno jedinstvo kao i prije 30 godina

BANJALUKA - Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je da već 30 godina Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) pokazuje da je hram demokratije te da se nada da će u narednom periodu NSRS uspjeti da se odupre pritiscima i sačuva nadležnosti koje ima.

Čubrilović: Početkom novembra posebna sjednica o vraćanju otetih nadležnosti

BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će poslanici raspravljati o vraćanju oduzetih nadležnosti Srpskoj trebalo bi da bude održana početkom novembra, izjavio je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović: Nema kalkulisanja, saradnja sa SNSD-om iskrena i otvorena

BANJALUKA - Predsjednik Demokratskog saveza (DEMOS) Nedeljko Čubrilović istakao je da ova stranka nikad nije kalkulisala i tamo gdje je jak DEMOS, jaka je i koalicija i dodao da između SNSD-a i DEMOS-a postoji iskrena i otvorena saradnja.

Najčitanije