Nedeljko Čubrilović

Čubrilović: Uvođenje vanrednog stanja u potpunosti ustavna kategorija

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je uvođenje vanrednog stanja u Republici Srpskoj u potpunosti ustavna kategorija.

Čubrilović: Enciklopedija Srpske, jedan od najznačajnijih projekata

BANJALUKA - Enciklopedija Republike Srpske je jedan od najznačajnijih projekata za Srpsku i njene građane i nezaobilazan izvor za sve buduće enciklopedijske knjige, te naučne i stručne radove čija je tema vezana za Republiku Srpsku i BiH, izjavio je predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović: Građani da se pridržavaju uputstava zdravstvenih radnika

ZVORNIK - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović pozvao je danas građane da se pridržavaju uputstava zdravstvenih radnika u vezi sa virusom korona.

Čubrilović: Srpska poštuje svoje zakone, odluka Ustavnog suda BiH neodrživa

BANJALUKA - Republika Srpska poštuje svoje zakone, ne vodeći baš puno računa o tome kakva je odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu, budući da nije održiva, ističe predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović: U svim aktivnostima DEMOS-a žene zauzimaju značajnu ulogu

BANJALUKA - Članice Organizacije žena banjalučkog Regionalnog odbora Demokrastkog saveza (DEMOS) sinoć su obilježile predstojeći praznik 8. mart - Međunarodni dan žena.

Prvo zasjedanje Komisije za saradnju skupština Srbije i RS

BEOGRAD - Komisija za saradnju skupština Srbije i Republike Srpske na svom prvom zasjedanju u Beogradu razmatrala je danas razvoj međusobnih odnosa u kontekstu međuparlamentarne saradnje i perspektive regionalne stabilnosti i bezbjednosti.

Čubrilović: Ustav temelj slobode, očuvanja i jačanja Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je Srni da je Ustav Srpske kao najviši pravni akt temelj slobode, očuvanja ustavne pozicije, jačanja i razvoja Republike, te zaštite ravnopravnosti i jednakosti svih građana i naroda koji žive u Republici Srpskoj.

Čubrilović: Za SDS i PDP presudni lični i stranački interesi

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je Srni da su lični i stranački interesi presudili nad opštim, a stranački nad interesima Srpske kada su SDS i PDP u Parlamentarnoj skupštini BiH podržali da se po hitnom postupku u proceduri nađe Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH u sadašnjem sastavu.

Konsultativni sastanak Čubrilovića i Cvijanovićeve sa liderima stranaka

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao je za danas u Banjaluci konsultativni sastanak sa predsjednicima parlamentarnih stranaka u Srpskoj povodom održavanja posebne sjednice Narodne skupštine na kojoj će biti razmatrana informacija u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH.

Čubrilović zakazao konsultacije sa liderima stranaka

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao je za sutra u Banjaluci konsultativni sastanak sa predsjednicima parlamentarnih stranaka u Srpskoj povodom održavanja posebne sjednice Narodne skupštine na kojoj će biti razmatrana informacija u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH.

Najčitanije