Nedjelja

Trgovci u RS korak bliže neradnim nedjeljama

BANJALUKA - Promjenu stava Saveza opština i gradova RS o uvođenju neradne nedjelje za zaposlene u trgovini i pojedinim uslužnim djelatnostima do kraja ovog mjeseca zatražiće Sindikat trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti RS.

Noćas počinje zimsko računanje vremena

U nedelju 27. oktobra 2019. godine u tri časa, kazaljke treba pomjeriti jedan sat unazad tako da se vrijeme u tri časa računa kao dva. Zimsko računanje vremena traje do posljednjeg vikenda u martu 2020. godine.

Prva neradna nedjelja u Crnoj Gori

PODGORICA - Izmjenama zakona, koje su usvojene 20. juna, propisano je da se u Crnoj Gori trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika.

Međunarodna nedjelja djeteta u BiH, mališani podsjetili na svoja prava

BANJALUKA, SARAJEVO - Sva djeca na svijetu, bez izuzetaka, imaju prava, a najmlađi o tim pravima najviše nauče tokom Međunarodne nedjelje djeteta, koja se ove godine u BiH obilježava od 7. do 13. oktobra.

Banjalukom narednih sedam dana "upravljaju" djeca

BANJALUKA - Povodom početka „Nedjelje djeteta“, gradonačelnik Igor Radojičić danas je uručio „ključeve grada“ učenici trećeg razreda Osnovne škole „Miroslav Antić“ Dunji Čajić, koja će u narednih sedam dana sa drugarima simbolično upravljati gradom.

Nedjelja i zvanično neradni dan za trgovce

​Za trgovce u Crnoj Gori nedjelja će biti neradni dan, pošto su poslanici u Skupštni Crne Gore glasali za promjene Zakona o unutrašnjoj trgovini.

Savanović: Sindikat trgovine u RS apsolutno protiv rada nedjeljom

​BANJALUKA - Predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti Republike Srpske Goran Savanović tvrdi da ne postoji ni jedan razlog da trgovine i tržni centri RS rade i nedjeljom.

Crna Gora zabranila rad trgovina nedjeljom

PODGORICA - Vlada Crne Gore usvojila je danas izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini kojima se zabranjuje rad trgovina na veliko i malo nedjeljom i praznicima.

Odbila da radi nedjeljom, tužila i dobila na sudu milione

Pobožna hrišćanka Marie Jean Pierre dobila je otkaz nakon što je propustila šest nedjeljnih smjena kako bi prisustvovala Betelskoj baptističkoj crkvi u Majamiju.

Porodicama trojki po 2.100 KM

BANJALUKA - U okviru Nedjelje djeteta danas je organizovan prijem za porodice Jerkić i Vidović, koje su u protekloj godini dobile trojke, a presrećni roditelji kažu da su im bebe najveća radost i uspjeh.

Najčitanije