Nekretnine

Kelečević: Veliki broj nekretnina nije upisano u registar

U Republici Srpskoj veliki broj nekretnina nije upisano u fiskalni registar, što znači da veliki broj obveznika ne plaća porez, izjavila je savjetnica ministra finansija Srpske Snježana Kelečević.

Sudija Nebojša Pejović priznao da je namještao prodaju nekretnina

BANJALUKA - Sudija Osnovnog suda u Banjaluci Nebojša Pejović, koji je optužen za trgovinu uticajem i povredu zakona od strane sudije ili javnog tužioca, priznao je krivicu.

Skrivanju vlasnika nekretnina u Srpskoj došao kraj

BANJALUKA - Iako je javna tajna da mnogi političari i javne ličnosti u Republici Srpskoj skrivaju imovinu, posebno nekretnine, Zakonom o notarskoj službi u Republici Srpskoj to skrivanje biće onemogućeno, barem kada je riječ o nekretninama koje se vode na njihovo ime.

Poznati pjevači zarađuju bogatstvo od nekretnina

Pjevači pored zavidnih karijera imaju imovinu od koje mogu lagodno da žive.

Šta kaže evropski indeks cijena nekretnina u odnosu na visinu prihoda

Split je treći najskuplji grad u Evropi po cijenama nekretnina u odnosu na visinu prihoda, ako je suditi po stranici Numbeo, koja važi za najveću svjetsku bazu podataka o životnim troškovima i kvalitetu života. Odnos cijene nekretnina i prosječnih prihoda u tom gradu iznosu 20,3.

Korona nije zaključala prodaju novih stanova

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je pandemija virusa korona negativno uticala na kupovnu moć brojnih građana, broj prodatih novih stanova u BiH u trećem kvartalu 2020. godine je za 43 odsto veći nego u istom periodu prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Treće dijete prečica za stan

DOBOJ - Treće dijete donijeće ne samo sreću bračnim parovima kojima je iz gradske kase sufinansirana kupovina stana, nego će im omogućiti da postanu stoprocentni vlasnici nekretnine, koju će moći prodati, a potom za svoju petočlanu porodicu osigurati dom veće kvadrature.

Korona nije značajno oborila cijene nekretnina

Cijene nekretnina, u vrijeme pandemije korona virusa, nisu pale onoliko koliko se očekivalo pa se stanovi u starogradnji, u dijelu Podgorice, preko Morače, mogu pazariti i do 1.300 evra za kvadratni metar, kaže Edita Dautović, vlasnica jedne podgoričke agencije za nekretnine.

Potražnja za stanovima jača od pandemije

BANJALUKA, PRIJEDOR - Potražnja za stanovima u gradovima Republike Srpske ne jenjava ni u periodu pandemije virusa korona.

Korona probudila potražnju za imanjima i vikendicama

BANJALUKA - Od kada je počela pandemija virusa korona, došlo je do određenih promjena na tržištu nekretnina u Republici Srpskoj, jer su povećani interes i tražnja za kupovinom kuća i vikendica na selima i u prirodi, ili za iznajmljivanjem, a i nakon ove situacije sa opasnim virusom ostaće povećana potražnja za ovim nekretninama, kažu u agencijama za nekretnine u RS.

Stan u Banjaluci prodat za 670.000 KM

BANJALUKA - Najskuplji stan u Republici Srpskoj tokom prošle godine kupljen je u Banjaluci, a vlasnik je za takav stan od 244,05 metara kvadratnih sa dva garažna mjesta čija je ukupna površina 39,85 kvadrata izdvojio vrtoglavih 669.900 KM.

Kuću u mediteranskom gradu možete kupiti po cijeni šoljice kafe

Posljednjih godina brojni italijanski gradovi kako bi stali na kraj negativnom demografskom trendu na prodaju su stavili kuće i stanove po cijeni šoljice kafe.

Garaža u Dubrovniku košta kao kuća u Vukovaru

ZAGREB - Cijene stanova i privatnih objekata u Hrvatskoj, koje su među najvišim u EU po stopi rasta, i dalje obaraju rekorde - za cijenu garaže u Dubrovniku moguće je kupiti cijelu kuću u Vukovaru.

Beč staje u kraj previsokim cijenama nekretnina

BEČ - Kako bi zaštitio građane Grad Beč je izdao besplatnu aplikaciju za računanje provizija na nekretnine.

Neviđen skok cijena nekretnina u Grčkoj

ATINA - Tržište nekretnina Grčke u neviđenom je, gotovo nasilnom rastu cena, piše atinski list "Katimerini".

Najčitanije