Nelson Mandela

Mandelin crtež prodat za 112.000 dolara

Crtež vrata zatvorske ćelije u kojoj je Nelson Mandela proveo godine prodat je na aukciji u Njujorku za više od 112.000 dolara.

Mendelin crtež prodat za 112.575 američkih dolara

​Crtež preminulog predsjednika Južnoafričke Republike Nelsona Mendele na kojem su vrata zatvorske ćelije iz zatvora na ostrvu Robben, u kojem je bio zatvoren 18 godina, prodat je u Njujorku u četvrtak za 112.575 američkih dolara.

Međunarodni dan Nelsona Mendele

NJUJORK - Danas se obilježava Međunarodni dan Nelsona Mendele, koji je njegova fondacija ove godine posvetila akciji protiv siromaštva, u čast Mendeline borbe protiv siromaštva i promovisanja socijalne pravde za sve ljude.

Preminula Vini Mandela

PRETORIJA - Južnoafrički borac protiv aparthejda Vini Mandela umrla je danas u 82. godini poslije duge bolesti, saopštio je portparol porodice.

Kopije Mandelinih šaka od zlata prodate za 10 miliona dolara

Kopije šaka nekadašnjeg južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandele, napravljene od zlata, prodate su za 10 miliona dolara u bitcoinima, preneo je BBC.

Preminuo jedan od najbližih saboraca Nelsona Mandele

JOHANESBURG - Vodeći južnoafrički borac protiv aparthejda Ahmed Katrada, jedan od najbližih saboraca Nelsona Mandele u dugoj borbi protiv vladavine bijelaca, preminuo je jutros u 87. godini, saopštila je njegova dobrotvorna fondacija.

Najčitanije