Nemanjići

Hrvatski knez Višeslav je, u stvari, Srbin

U cijelom svijetu čuvena krstionica kneza Višeslava, sa kraja 8. vijeka, definitivno nije pripadala hrvatskom knezu, jer on – nije ni postojao, već srpskom knezu Višeslavu. Srbi su u isto vrijeme u blizini današnjeg Sarajeva izgradili svoju prvu vladičansku palatu.

Izložba tv kostima i rekvizita Nemanjića u Foči oživjela prošlost

FOČA - U galeriji Muzeja Stare Hercegovine u Foči otvorena je izložba "Nemanjići - rađanje kraljevine", koju je priredila Radio Televizija Srbije (RTS) od umjetničkih rekvizita i kostima korištenih u istoimenoj televizijskoj seriji o ovoj srednjovjekovnoj srpskoj dinastiji.

Blam u seriji "Nemanjići": Rastko se zamonašio pred "svojom freskom"

Serija "Nemanjići" stekla je veliku popularnost, ali paralelno sa velikom gledanošću bilježi i veoma snažan talas negativnih kritika, kako od strane glumaca i režisera koji nisu učestvovali u ovom projektu, tako i na društvenim mrežama gdje nijedna greška u spomenutoj seriji ne prolazi neopaženo.

"Nemanjići" – od 17. februara na ATV-u

"Nemanjići – rađanje kraljevine", za koju je angažovano 218 glumaca i 2.700 statista, biće emitovana u subotu, 17. februara na Alternativnoj televiziji, saznajemo od direktora programa ATV-a Dragane Banjac.

Serija "Nemanjići" koštala 2,87 miliona evra

Jedna epizoda serije "Nemanjići" košta 191.300 evra a "Radiotelevizija Srbije" je izdvojila trećinu sume.

Kusturica: Ovi što kritikuju "Nemanjiće" gledaju sapunice

BEOGRAD - Ova hajka na autore televizijske serije "Nemanjići" mi više liči na linč, nego na dobronamernu kritiku, kazao je proslavljeni reditelj Emir Kusturica.

Ekipa serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" iz Trebinja seli u Beograd

TREBINJE - Sedam dana nakon početka snimanja serije "Nemanjići - rađanje kraljevine", prve dramsko-igrane televizijske obrade srednjeg vijeka, koja je ujedno i najveći ovogodišnji serijski projekat Radio-televizije Srbije (RTS), u Trebinju je premijerno prikazan duži trejler.

Trebinjcima uloge u serijalu o Nemanjićima

TREBINJE - Povodom osam vijekova od krunisanja Stefana Prvovjenčanog Radio-televizija Srbije snima serijal "Nemanjići, rađanje kraljevine", čiji će se jedan dio sredinom juna snimati i u Trebinju.

Najčitanije