Nermin Nikšić

Nikšić, Magazinović, Mektić i Borenović odbili primiti poslaničke sertifikate

SARAJEVO - Novoizabrani poslanici SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović i Nermin Nikšić odbili su primiti poslaničke sertifikate jer su, kako su naveli, tužili Centralnu izbornu komisiju.

Nikšić i Čović razgovarali o sprovođenju izbornih rezultata

MOSTAR - Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić rekao je da je danas u Mostaru sa liderom HDZ BiH Draganom Čovićem razgovarao o političkoj situaciji u BiH, mogućnosti sprovođenja izbornih rezultata, te sastanku BH-bloka i HDZ-a.

Čović se sastao sa Nikšićem u Mostaru

MOSTAR – Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, sastao se danas sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem.

Izetbegović: Nismo se dogovorili, Bh. blok ne želi u koaliciju sa etničkim strankama

SARAJEVO - Nakon sastanka delegacija Socijaldemokratske partije (SDP), Demokratske fronte (DF) i Naše stranke (NS) s delegacijom Stranke demokratske akcije (SDA) javnosti su se obratili predsjednici SDP-a Nermin Nikšić i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Nikšić: Više nego korektna ponuda SDA

SARAJEVO - Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, kazao je nakon sastanka sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem da sastanak nije bio kurtoazni kao što je to ranije najavljivano.

Izetbegović: Pravi se presedan kakav se do sada nije desio

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, kazao je nakon sastanka sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem da se "pravi presedan kakav se do sada nije desio".

Vidaković: Nikšić ne može i nikada neće moći odlučivati o institucijama Srpske

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković rekao je Srni da je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić današnjom izjavom da "svaka policija protiv koje se digne narod i treba da bude ukinuta" samo dokazao da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bio u pravu kada je rekao da je Nikšićev cilj aktuelizacija reforme policije, odnosno ukidanje Policije Republike Srpske.

Nikšić odgovorio Dodiku: Policiju protiv koje se digne narod treba ukinuti

SARAJEVO - Nakon optužbi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić svoju posjetu Banjaluci iskoristio kako bi na dnevni red ponovo vratio reformu policije, na Facebooku se oglasio i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH.

Venecijanska komisija o Izbornom zakonu: Nećemo davati prijedloge, ali šaljemo eksperta

STRAZBUR, SARAJEVO, BANJALUKA - Venecijanska komisija još nije primila zahtjev za mišljenje povodom izmjena Izbornog zakona BiH, niti u ovoj fazi planira iznositi vlastita mišljenja, potvrdio je "Nezavisnim" u petak Panos Kakaviatos, portparol Venecijanske komisije u Savjetu Evrope u Strazburu.

DF pozvao lidere partija ljevice na nastavak pregovora: SDP se dvoumi za sastanak

SARAJEVO - Nakon iznesenih zaključaka Socijaldemokratske partije (SDP) mi ne smatramo da je kraj priče, jer želimo da dogovorimo model zajedničkog nastupa na izborima, što je najmanje do čega treba da dođemo.

Najčitanije