Nermin Nikšić

Vidaković: Nikšić ne može i nikada neće moći odlučivati o institucijama Srpske

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković rekao je Srni da je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić današnjom izjavom da "svaka policija protiv koje se digne narod i treba da bude ukinuta" samo dokazao da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bio u pravu kada je rekao da je Nikšićev cilj aktuelizacija reforme policije, odnosno ukidanje Policije Republike Srpske.

Nikšić odgovorio Dodiku: Policiju protiv koje se digne narod treba ukinuti

SARAJEVO - Nakon optužbi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić svoju posjetu Banjaluci iskoristio kako bi na dnevni red ponovo vratio reformu policije, na Facebooku se oglasio i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH.

Venecijanska komisija o Izbornom zakonu: Nećemo davati prijedloge, ali šaljemo eksperta

STRAZBUR, SARAJEVO, BANJALUKA - Venecijanska komisija još nije primila zahtjev za mišljenje povodom izmjena Izbornog zakona BiH, niti u ovoj fazi planira iznositi vlastita mišljenja, potvrdio je "Nezavisnim" u petak Panos Kakaviatos, portparol Venecijanske komisije u Savjetu Evrope u Strazburu.

DF pozvao lidere partija ljevice na nastavak pregovora: SDP se dvoumi za sastanak

SARAJEVO - Nakon iznesenih zaključaka Socijaldemokratske partije (SDP) mi ne smatramo da je kraj priče, jer želimo da dogovorimo model zajedničkog nastupa na izborima, što je najmanje do čega treba da dođemo.

Nema ujedinjenja ljevice po Komšićevim uslovima

SARAJEVO - Predsjedništvo Socijademokratske partije (SDP) BiH odbilo je danas prijedlog Demokratske fronte (DF) o ujedinjenju stranaka ljevice, koji predviđa i ukidanje SDP-a, imena i grba ove partije, te donijelo dva seta zaključaka koji se tiču mogućnosti nastavka pregovora o ujedinjenju, te odgovora DF-u Željka Komšića.

Nikšić: Stalno se inputira da sam se dogovorio sa Dodikom

SARAJEVO - Nermin Nikšić, lider SDP-a nakon sjednice Predsjedništva stranke izjavio je da će proevropski blok izaći sa setom principa koje bi kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske trebao da prihvati ukoliko želi da dobije podršku ovog bloka kojeg predvodi SDP.

Nikšić: Imao sam sastanak sa Dodikom i tu nema ništa mistično

SARAJEVO– Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić potvrdio je u izjavi za Fenu da se nedavno u Banjaluci sastao sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Izborni zakon svi predlažu ali ništa ne prolazi

SARAJEVO - Jedanaest mjeseci pred opće izbore u BiH lideri i politički faktori još nisu dogovorili neophodne izmjene Izbornog zakona, niti ima bilo kakvih naznaka da će to učiniti uskoro, iako je različitih prijedloga sve više.

Nikšić: Nećemo biti moneta za potkusurivanje zbog akciza

SARAJEVO - SDP-u BiH je jasno da je nužno nastaviti s investicijama i izgradnjom infrastrukture, ali Vijeće ministara treba da da jasne garancije kuda ide taj novac, a mi moramo znati za koga dižemo ruku.

Najčitanije