Nesanica

Koliko minuta je idealno za popodnevno spavanje

Često ti se dogodi da te uhvati pospanost u sred dana i da već poslijepodne jedva držiš oči otvorene.

Prirodne metode stručnjaka za rješenje nesanice

Dugotrajna nesanica moze izazvati ozbiljne zdravstvene posljedice kao što su depresija, anksioznost, nedostatak koncentracije, loše pamćenje, zbunjenost i dezorijentaciju.

Lipa tjera nesanicu

I dok uživate u očaravajućem mirisu lipe, iskoristite ovo vrijeme da je naberete i osušite za čaj.

Čaj od hmelja - lijek za nesanicu

Svaka zemlja koja se bavi pivarstvom obavezno gaji hmelj. Etarsko ulje iz ove biljke pivu daje prijatan miris, gorke materije gorčinu, a tanin ga bistri taložeći bjelančevine ječmenog slada.

Simptomi koji otkrivaju od kojeg poremećaja sna patite

Ako ste često umorni ili ošamućeni tokom dana, ili se ne osjećate svježe kad se probudite, to može da znači da imate neki od poremećaja spavanja. Ali, i ono što radite tokom noći može da bude znak poremećaja.

Neki od mitova o spavanju koji "narušavaju zdravlje“

Postoje brojne pretpostavke o spavanju, a istraživači iz SAD objašnjavaju zašto su one - pogrešne.

Riješite se nesanice u četiri koraka

San omogućava ljudskom organizmu oporavak i obnavljanje.

Pet biljaka za spavaću sobu koje "liječe" nesanicu

Kućne biljke mogu unaprijediti vaš život i zdravlje. Neke biljke su poznate zbog umirujućeg i detoksikacijskog učinka na tijelo, a mogu i uspavati pojedinca, a ovih pet biljaka trebali biste staviti u svoju spavaću sobu ako imate probleme s nesanicom.

Šest načina da se izborite sa nesanicom

Patite od nesanice, budite se noću i ne možete ponovo da zaspite – ako se borite sa ovakvom situacijom ne brinite, jer postoji nekoliko stvari koje možete uraditi kako bi se izborili sa nesanicom:

Banane, ananas i toplo mlijeko za nesanicu

Suprotno uobičajnom mišljenju, poremećaji sna u starijoj dobi nisu posljedica starenja, jer se količina i potreba za snom mijenja kroz različita životna razdoblja, a starijima čak može biti potrebno i više od osam sati sna, ističu stručnjaci.

Najčitanije