Nestašica

Zbog nestašice čipova privreda BiH povlači ručnu

BANJALUKA, SARAJEVO - Globalna nestašica poluprovodnih čipova mogla bi se na bh. tržište prenijeti u najnegativnijem obliku, jer, prema mišljenjima ekonomskih stručnjaka, iako je BiH dio globalnog tržišta na kraju smo proizvodnog lanca, a istovremeno nemamo ni kapital kojim se ovaj problem može prevazići.

"Presušile" benzinske pumpe širom Britanije

LONDON - Benzinske stanice širom Velike Britanije ostaju bez goriva, a pojedine velike industrijske grupacije u engleskim gradovima javljaju da je 50 do 90 posto pumpi "presušilo", saopštilo je danas Udruženje trgovaca motornim gorivima.

Sjeverna Koreja ratnim rezervama rješava nestašicu hrane

PJONGJANG - Sjeverna Koreja oslobađa hitne vojne rezerve riže, jer se nestašica hrane pogoršava pošto toplotni talas i suša dodatno otežavaju snabdijevanje u zemlji.

UN: Sjeverna Koreja suočiće se sa nedostatkom hrane

SEUL - Sjeverna Koreja suočiće se sa nedostatkom hrane od oko 860.000 tona ove godine, saopštile su Ujedinjene Nacije danas.

Evropi nedostaje građevinskog materijala

U Evropi vlada nestašica građevinskog materijala što vodi rastu cijena, prije svega drveta i metala.

Rukavice prodaju na komad da spriječe nestašicu

Zbog situacije s virusom korona ljudi masovno kupuju rukavice, a u apotekama u gradu ih je sve manje jer dobavljači nemaju dovoljno zaliha da im isporuče.

UN: Svijetu prijeti glad "biblijskih razmjera"

LONDON - Svijetu prijeti glad "biblijskih razmjera" prouzrokovana pandemijom virusa korona, upozorile su UN.

Svjetska nestašica zlata: Šta će biti s cijenom dragocjenog metala

Virus korona odnosi veliki broj ljudskih života svaki dan. Mnoge fabrike obustavile su svoju proizvodnju, transport robe usporeno funkcioniše, što je dovelo do prave nestašice nekih proizvoda u svijetu. Jedno od tržišta koje je zahvatila prava nestašica, jeste tržište fizičkog zlata.

Naoružana banda ukrala 600 rolni toalet papira

HONG KONG - Naoružani pljačkaši ukrali su rano jutros stotine rolni toaletnog papira u vrijednosti od oko 130 dolara u Hong Kongu, gdje zbog virusa korona vlada nestašica takve robe, javlja BBC.

Beograd neće dozvoliti da Srbi umru od gladi

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija radi sve što može da snabdije hranom Srbe na Kosovu i Metohiji.

Najčitanije