Nestašica

Stabilizuje se situacija sa nestašicom čipova

Kompanije iz različitih sektora tržišta prijavljuju da polako dolazi do stabilizovanja situacije sa nestašicom čipova, prema navodima Rojtersa.

Mediji: Austriji prijeti nestašica dizela

BEČ - Austriji prijeti nestašica dizela, tvrdi bečki dnevnik "Prese".

Špekulant izazvao nestašicu šećera, inspekcija na lageru našla 2.000 tona

BEOGRAD - Nestašicu šećera izazvao je špekulant, a isporuke šećera danas i narednih dana biće u količinama koje daleko nadmašuju potrebe, poručio je danas državni sekretar u Ministarstvu trgovine Uroš Kandić.

Nestašica materijala - kriza u lancu snabdijevanja

Ako ste se pitali zašto su se vremena isporuke u posljednje vrijeme odužila, postoji dobar razlog za to.

U Šri Lanci otkazuju đačke ispite zbog nestašice papira

KOLOMBO - Zbog teške finansijske krize u državi, Šri Lanka ne može da uvozi važnu robu, kao što je papir, pa škole otkazuju ispite.

Nestašica čipova dodatno otežana krizom u Ukrajini

BANJALUKA, SARAJEVO - Nestašica poluprovodnika i mikročipova, koja već duži period potresa globalno tržište te gasi neke od vodećih svjetskih industrija, do sada nije značajnije uticala na kompanije iz BiH koje se bave proizvodnjom auto-dijelova, ali su sva buduća prognoziranja zbog krize u Ukrajini neizvjesna.

Ministri: Nema nestašica osnovnih životnih namirnica

BANJALUKA - Ministri poljoprivrede zemalja zapadnog Balkana poručili su danas da u regionu nema nestašica osnovnih životnih namirnica, da su trgovine dobro snabdjevene i da nema razloga za veću zabrinutost građana.

Strah od većih cijena, ali i nestašice, prazni rafe

BANJALUKA, ŠIPOVO - Iako nadležni upozoravaju da nema mjesta panici što se tiče nabavke osnovnih životnih namirnica, građani Srpske uveliko zbog straha od nestašice prave zalihe, a kako kažu naši sagovornici, jedan od razloga je upravo kriza između Ukrajine i Rusije.

Novalić: Nema razloga za strah od nestašice hrane

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić poručio je građanima da nema razloga za strah od nestašice hrane i da postoje zalihe.

Nema nestašice i poskupljenja žitarica u BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Ratno stanje u Ukrajini, koja je među najvećim izvoznicima žitarica u Evropi, ne bi trebalo da utiče na nestašicu i povećanje cijena ovih proizvoda u BiH, smatraju sagovornici "Nezavisnih".

Auto-industrija u 2022: Korona, čipovi i neizvjesnost

Zbog korone vlada velika neizvjesnost u auto-industriji, proizvodni procesi se prekidaju, fabrike zatvaraju, vlada i nestašica čipova.

Microsoft ostao bez Xbox konzola za Halo turnir

Ni više od godinu dana nakon objave, korisnici ne mogu da kupe nove Xbox konzole po razumnim cijenama. Ukoliko ih uopšte i pronađu.

Nestašica hrane u Sjevernoj Koreji, uvode inovacije, preporučuju i meso labuda

PJONGJANG - Od štampanja kupona kao zamjene za novac, do uzgoja ukrasnih crnih labudova za jelo, Sjeverna Koreja je prinuđena da uvodi inovacije kako bi se izborila sa ekonomskim problemima i nestašicom hrane, u trenutku kada su blokade granica u vezi sa pandemijom i dalje na snazi, navodi agencija Rojters.

U najavi novo poskupljenje koje bi moglo da pogodi vozače dizelaša

Dramatičan rast cijene gasa mogao bi uskoro pogoditi vozače novih vozila na dizel gorivo, jer prijeti nestašica potrebnog dodatka "AdBlue", tečnosti koja smanuje nivo azotnih oksida u izduvnim gasovima.

Zbog nestašice čipova privreda BiH povlači ručnu

BANJALUKA, SARAJEVO - Globalna nestašica poluprovodnih čipova mogla bi se na bh. tržište prenijeti u najnegativnijem obliku, jer, prema mišljenjima ekonomskih stručnjaka, iako je BiH dio globalnog tržišta na kraju smo proizvodnog lanca, a istovremeno nemamo ni kapital kojim se ovaj problem može prevazići.

Najčitanije