Nestali

Tuzlak osumnjičen da je tražio novac za lažne informacije o nestalima na Vozući

DOBOJ - Policijska uprava Doboj je dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu podnijela izvještaj protiv A.A. iz Tuzle zbog sumnje da je porodicama boraca iz Republike Srpske, nestalih na području vozućkog ratišta, lažno obećavalo da će otkriti mjesta gdje se nalaze njihovi posmrtni ostaci.

Kiše, poplave i klizišta u Brazilu, 37 osoba nastradalo

RIO DE ŽANEIRO - Broj nastradalih u poplavama i klizištima koje su prouzrokovale obilne padavine na jugoistoku Brazila porastao je na 37, dok su hiljade ljudi bile primorane da napuste svoje domove, saopštile su brazilske vlasti.

U Interpolovoj evidenciji nestalih i 14 državljana BiH

BANJALUKA - U Interpolovoj evidenciji nestalih lica trenutno je i 14 državljana BiH koji zasad nisu pronađeni, a za nekima od njih se traga i skoro četiri decenije.

Timovi FUCZ uključili se u potragu za nestalim Antom Josićem

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), njih 35, jutros su se uključili u potragu za nestalim 67-godišnjim Antom Josićem nastanjenim u Josićima na području opštine Šamac-Domaljevac.

Otkrili pravu istinu o tome kako su nestali neandertalci

Iako se spekulisalo da su homo sapiensi istisnuli neandertalce koji su zbog toga izumrli, naučnici su otkrili nešto drugo...

U Prijedoru nestao Bore Rodić, u Tesliću Stojan Petković

​Policiji iz Prijedora traga za nestalim Borom Radićem (63) iz mjesta Gaćani, opština Prijedor, dok policija u Tesliću traži Stojana Petkovića (79) iz Čečave, sa područja opštine Teslić.

Traganje za nestalima u ratu sporo, bol porodica ne jenjava

BANJALUKA, PETROVO - Ukoliko se proces traženja nestalih nastavi trenutnom dinamikom, biće potrebno još pola vijeka da svi vojnici, civili i pripadnici MUP-a, njih 1.670 kojima se gubi svaki trag, budu dostojanstveno sahranjeni, a porodice nestalih i nadležne institucije smatraju da je za to zaslužan Institut za traženje nestalih BiH, poručeno je u petak s Ozrena.

Nepoznata sudbina 6.586 nestalih u BiH: Svijeća i cvijeće na praznom grobu

BANJALUKA, SARAJEVO - Moj otac Božo Mandić (1928) nestao je 22. juna 1992. godine u Nedžarićima, u sarajevskoj opštini Novi grad, i još nije pronađen. Nakon što mi je majka umrla, podigao sam im zajedno spomenik. Odem na groblje, zapalim svijeće, donosim cvijeće, znajući da od mog oca nema nijedna kost na tom mjestu. To je jako veliki teret.

Lažu porodice nestalih kako bi im uzeli novac

PETROVO - Umjesto preciznih i tačnih informacija o lokacijama gdje su skončali njihovi najmiliji, porodice nestalih boraca i civila se više od dvije decenije nakon završetka rata susreću s prevarantima, koji im pokušavaju uzeti novac u zamjenu za otkrivanje masovnih grobnica gdje su navodno sahranjeni.

Na području bivše Jugoslavije se još traga za 12.000 osoba

SARAJEVO - Na području bivše Jugoslavije još se traga za 12.000 nestalih lica, od kojih je između 7.000 i 8.000 sa područja BiH, rekla je u Sarajevu predsjednik Regionalne koordinacije udruženja porodica nestalih sa područja bivše Jugoslavije Semina Alekić.

Najčitanije