Nevrijeme

Nevrijeme u Crnoj Gori, Berane bez struje

PODGORICA - Zbog jakog nevremena koje je danas zahvatilo Crnu Goru, dio severa te zemlje bio je bez struje, a u nekim opštinama još nije uspostavljeno napajanje električnom energijom.

Izdata upozorenja u Sloveniji i Austriji, povećana opasnost od lavina

BEČ, LJUBLJANA - Snažne snježne padavine proteklih dana povećale su opasnost od lavina na planinama Austrije.

Nevrijeme u Italiji - poplave, lavine i odroni od sjevera do juga

RIM - Veliko nevrijeme s obilnim kišama, snijegom, izlivanjem rijeka, potopljenim ulicama, cestama koje su zatvorene zbog odrona i lavina snijega, zahvatilo je Italiju, od sjevera do juga.

Oluja u BiH podigla bujice, srušila stabla i isključila struju

BANJALUKA, SARAJEVO - Snažna oluja i ledena kiša koje su pogodile pojedine dijelove BiH u noći sa četvrtka na petak prouzrokovale su poplave, zastoje na saobraćajnicama, lomljenje stabala te nestanak struje.

Katastrofalno nevrijeme pogodilo Grčku

Snažno nevrijeme pogodilo je dijelove Grčke, a poplave prave ogromne probleme na Kritu. Najteže su pogođeni Heraklion, Malija i Hersonisos.

Nevrijeme na sjeveru Jadrana: Gradovi pod vodom, kolaps u saobraćaju

ZAGREB - Obilna kiša koju su najavljivali meteorolozi stigla je danas do Hrvatske.

U Italiji pronađeno pet tijela nakon oluje

RIM - Pet tijela pronađeno je danas na sjeverozapadu Italije, nakon snažne oluje, rekli su zvaničnici. Vjeruje se da su ovi ljudi nastradali u oluji koja je pogodila region.

Udari vjetra na Jadranu stvarali talase i do šest metara visine

SPLIT - Udari juga jači od 100 kilometra na sat mjestimično su stvarali talase i do šest metra visine, što ugrožava trajektni i katamaranski saobraćaj, rekao je za Hinu Marijan Tadin dežurni metrolog u Pomorskom metodološkom centru Split.

Na hrvatskom Jadranu olujno nevrijeme

ZAGREB - Jak olujni vjetar i dalje duva na hrvatskom dijelu Jadrana, a u višim predjelima je moguće i snijeg, prognoza je hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Upozorenje za dio zapadnog Balkana, moguća tornada i jaki udari vjetra

ZAGREB - Evropski sistem za upozorenje na oluje ESTOFEX izdao je danas upozorenje drugog i prvog stepena za dijelove Hrvatske.

Najčitanije