Nevrijeme

Nevrijeme na sjeveru Jadrana: Gradovi pod vodom, kolaps u saobraćaju

ZAGREB - Obilna kiša koju su najavljivali meteorolozi stigla je danas do Hrvatske.

U Italiji pronađeno pet tijela nakon oluje

RIM - Pet tijela pronađeno je danas na sjeverozapadu Italije, nakon snažne oluje, rekli su zvaničnici. Vjeruje se da su ovi ljudi nastradali u oluji koja je pogodila region.

Udari vjetra na Jadranu stvarali talase i do šest metara visine

SPLIT - Udari juga jači od 100 kilometra na sat mjestimično su stvarali talase i do šest metra visine, što ugrožava trajektni i katamaranski saobraćaj, rekao je za Hinu Marijan Tadin dežurni metrolog u Pomorskom metodološkom centru Split.

Na hrvatskom Jadranu olujno nevrijeme

ZAGREB - Jak olujni vjetar i dalje duva na hrvatskom dijelu Jadrana, a u višim predjelima je moguće i snijeg, prognoza je hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Upozorenje za dio zapadnog Balkana, moguća tornada i jaki udari vjetra

ZAGREB - Evropski sistem za upozorenje na oluje ESTOFEX izdao je danas upozorenje drugog i prvog stepena za dijelove Hrvatske.

Olujno nevrijeme i obilne padavine prijete regionu

Nadležne službe u Crnoj Gori i Hrvatskoj upozoravaju da se narednih dana očekuje olujno nevrijeme sa grmljavinom i obilnim padavinama koje mogu izazvati poplave.

Jako nevrijeme u Rijeci, grom srušio dimnjak

RIJEKA - Nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom i munjama danas rano poslijepodne izazvalo je velike probleme u Rijeci, prenosi portal Indeks.

U Moskvi uragan, ulice kao rijeke

U Moskvi bjesni uragan praćen gradom i snažnim vjetrom, saopštili su meteorolozi i naveli da je u ruskoj prijestonici u naredna dva dana proglašen "žuti" nivo opasnosti.

Uragan "Tedi" ojačao i prešao u drugu kategoriju

VAŠINGTON - Uragan "Tedi" ojačao je u uragan druge kategorije, a mogao bi da u četvrtak dostigne snagu uragana četvrte kategorije, upozorio je danas američki Nacionalni centar za uragane.

"Haišen" donio snažne vjetrove i kišu na južna japanska ostrva

TOKIO - Tajfun "Haišen" donio je snažne vjetrove i kišu na južna ostrva Japana. Nevrijeme je nosilo krovove, a došlo je i do prekida napajanja električnom energijom usljed pomjeranja tajfuna u područje koje je podložno pojavi poplava i klizišta.

Najčitanije