Nevrijeme

Nevrijeme i poplave u Njemačkoj, voda oko željezničke stanice u Štutgartu

BERLIN - Mnoge dijelove Njemačke zahvatilo je noćas nevrijeme sa jakom kišom i grmljavinom, a meteorolozi su upozorili na oluje od Sjevernog mora do Saksonije i istočne Bavarske.

Nevrijeme u Rumuniji rušilo drveće i zaustavilo saobraćaj

BUKUREŠT - Nevrijeme koje je zahvatilo Rumuniju prouzrokovalo je veću materijalnu štetu i zaustavilo danas saobraćaj u nekim dijelovima zemlje, jer su obilne padavine i jak vjetar obarali drveće, oštetili više vozila i poplavili domaćinstva u 14 okruga i prestonici Bukureštu.

Nevrijeme u Istri: Padao grad, u dva sata više od 4.000 munja

Hladni front donio je jače pogoršanje vremena u kopnenom dijelu zemlje te na sjevernom Jadranu. Jače grmljavinsko nevrijeme s gradom zahvatilo je veliki dio Istre, od Umaga preko centralne Istre sve do istočne obale.

Snježno nevrijeme ponovo zahvatilo Hrvatsku

ZAGREB - Hrvatsku je ponovo zahvatilo snježno nevrijeme, zbog kojeg su zatvoreni svi putni pravci za kamione s prikolicama i tegljače iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci i Istri te obrnuto.

Dalmaciju zahvatila oluja

SPLIT - Dio Jadrana sinoć je zahvatila najavljivana obilna kiša koja je u tom dijelu Hrvatske uzrokovala velike talase.

Milioni Amerikanaca bez struje i grijanja nakon smrtonosne oluje

VAŠINGTON - Milioni Amerikanaca izdržali su još jedan hladan dan bez struje i grijanja nakon smrtonosne zimske oluje, dok komunalne ekipe pokušavaju da poprave elektroenergetski sistem prije novog talasa hladnoće.

Tri žrtve nevremena u Grčkoj

ATINA - Više desetina hiljada domova i dalje je bez struje u Grčkoj usljed hladnog talasa, snijega i jakog vjetra koji su pogodili ovu zemlju i odnijeli tri života, saopštili su zvaničnici.

U Holandiji uključen crveni meteoalarm nakon devet godina

AMSTERDAM - U Holandiji je na snazi crveni meteoalarm zbog najavljenih snježnih padavina i jakog vjetra, a to je prvo vremensko upozorenje izdato poslije devet godina.

Nevrijeme u Crnoj Gori, Berane bez struje

PODGORICA - Zbog jakog nevremena koje je danas zahvatilo Crnu Goru, dio severa te zemlje bio je bez struje, a u nekim opštinama još nije uspostavljeno napajanje električnom energijom.

Izdata upozorenja u Sloveniji i Austriji, povećana opasnost od lavina

BEČ, LJUBLJANA - Snažne snježne padavine proteklih dana povećale su opasnost od lavina na planinama Austrije.

Najčitanije