Nezaposleni

Korona poslala na biro više od 23.000 ljudi

BANJALUKA, SARAJEVO - Da je situacija izazvana virusom korona i te kako uzdrmala tržište rada u BiH, pokazuje podatak da je spisak zvanično nezaposlenih lica u proteklih nekoliko mjeseci povećan za više od 23.000 imena.

Milenijalci najviše bez posla zbog pandemije u SAD

Mladi u SAD i dalje su najviše pogođeni ekonomskim padom koji je prouzrokovala pandemija kovid-19, a prema jednom novom izvještaju, broj nezaposlenih milenijalaca jednaka je broju Amerikanaca koji su zaraženi.

Nezaposleni angažovani na čišćenju izletišta

BOSANSKA KRUPA- Na području Bosanske Krupe u toku je čišćenje javnih površine, izletišta i obala rijeka Una i Krušnica, a za te poslove angažovano je 50 nezaposlenih osoba s lokalnog biroa za zapošljavanje.

Tokom pandemije 26.876 ljudi ostalo bez posla u FBiH

SARAJEVO - Broj zaposlenih u Federaciji BiH (FBiH) je za 26.876 manji nego na početku pandemije virusa korona.

Na birou čak 117 ljekara

​BANJALUKA - Među 11.210 visokoobrazovanih nezaposlenih lica na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS, skoro tri puta više je onih sa diplomom društveno-humanističkih i srodnih nauka od lica sa diplomom prirodnih, tehnoloških i srodnih nauka.

U martu na evidenciji nezaposlenih u BiH 423.419 lica

SARAJEVO - U BiH je, zaključno sa 31. martom, na evidencijama bilo prijavljeno 423.419 nezaposlenih, što je za 6.634 lica ili 1,54 odsto manje u odnosu na 28. februar, podaci su zavoda i službi zapošljavanja.

U martu evidentirano 466.330 nezaposlenih

SARAJEVO - Na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja u BiH na kraju marta bilo je 466.330 lica, što je u odnosu na februar za 6.627 ili 1,40 odsto manje nezaposlenih, podaci su Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Kraj finske revolucije: 560 EUR bez rada samo san

Finska vlada odlučila je da ne produži pilot projekat isplate osnovnog dohotka, koji je privukao veliku pažnju svjetske javnosti.

Daktilograf iz Vlasenice na posao "čeka" 42 godine

BANJALUKA - Gotovo 29.000 nezaposlenih u Republici Srpskoj na evidenciji Zavoda za zapošljavanje se nalazi duže od devet godina i očigledno ne može ili ne želi da pronađe posao.

Radnici u RS daju otkaze i odlaze u inostranstvo

BANJALUKA - Bez posla je u Srpskoj za devet mjeseci ove godine ostalo 18.370 radnika, a iako poslodavci prednjače u dijeljenju otkaza, ugovore o radu sve češće sporazumno raskidaju i radnici u potrazi za novim poslom, uglavnom u inostranstvu.

Najčitanije