Nezaposlenost

80 odsto nezaposlenih posao čeka duže od godinu dana

SARAJEVO, BANJALUKA - Stepen dugotrajne nezaposlenosti je i dalje visok te je oko 79,5 odsto nezaposlenih bilo bez posla duže od godinu dana.

Nezaposlenost u evrozoni dostigla najniži nivo

Stopa nezaposlenosti u evrozoni pala je na najniži nivo u decembru, pokazali su službeni podaci u utorak, dok se zapošljavanje u Evropi opravljalo uprkos širenju omikron varijante korona virusa.

U Austriji nezaposlenost i dalje opada

BEČ - Nezaposlenost u Austriji se i dalje smanjuje, te je trenutno 404.994 osobe bez posla, saopštio je ministar rada Martin Koher.

U FBiH za sedam dana smanjio se broj zaposlenih za 498

U Federaciji BiH za sedam dana smanjio se broj zaposlenih za 498.

Nezaposleni u RS ne žele bilo kakvu platu

BANJALUKA - Sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske ove godine obrisano je 47 osoba koje su odbile posao, što je duplo više nego prije dvije godine, a dok poslodavci smatraju da mnogi ni ne žele da se zaposle, sindikalci tvrde da ne treba ni pristati na neprihvatljive uslove.

Bez posla u BiH skoro 400.000 osoba

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini je trenutno 382.348 osoba na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja, što je za skoro osam odsto manje nego u istom periodu prethodne godine, podaci su Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

U Austriji 363.494 nezaposlenih

BEČ - U Austriji je krajem novembra bilo prijavljeno 363.494 nezaposlenih, što je za 12.826 više nego prije nedjelju dana, ali za 93.703 manje nego novembra prošle godine.

Korona "ugasila" 21.000 radnih mjesta u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je na kraju maja 2021. godine na evidenciji Zavod za zapošljavanje (Z ZCG) bilo 56.385 nezaposlenih ili gotovo za 21.000 više nego na dan proglašenja epidemije, 14. marta prošle godine, kada ih je bilo 35.429.

Na kraju 2020. bilo 83,4 odsto zaposlenih u BiH

U četvrtom kvartalu prošle godine u BiH je bilo 1,4 miliona aktivnih stanovnika, od kojih je 1,1 milion (83,4 odsto) zaposlenih i 235.000 (16,6 odsto) nezaposlenih.

Stopa nezaposlenosti u Sloveniji najviša od početka epidemije

LJUBLJANA - Stopa registrovane nezaposlenosti u Sloveniji u januaru je najviša od izbijanja epidemije virusa korona pred kraj prvog kvartala prošle godine, pokazuju podaci slovenačkog Zavoda za zapošljavanje.

Nezaposlenost u Njemačkoj porasla po prvi put od 2013.

BERLIN - Pandemija korona virusa dovela je do rasta nezaposlenosti u Njemačkoj, po prvi put od 2013. godine.

"Najprije više od pola miliona nezaposlenih pa oporavak"

Direktor Servisa za zapošljavanje (AMS) u Austriji Johanes Kopf prognozirao je da će aktuelna korona kriza dovesti do daljeg rasta nezaposlenih do iznad 500.000, najvjerovatnije krajem januara, i da će potom uslijediti novi uzlet privrede.

Nezaposlenost u Njemačkoj neočekivano pala

Nezaposlenost u Njemačkoj neočekivano je opala u oktobru, prema statistikama koje su danas objavljene, a koje sugerišu da se najveća evropska ekonomija otrgla od negativnog uticaja pandemije virusa korona baš u trenutku kada su potvrđeni slučajevi ponovo počeli brzo da rastu.

Rast nezaposlenosti u evrozoni u avgustu

Stopa nezaposlenosti u evrozoni nastavila je u avgustu rast peti mjesec uzastopno, dostižući nivo od 8,1 procenta prema sezonski prilagođenim podacima, objavio je danas statistički zavod EU, Evrostat.

Broj nezaposlenih u Austriji iznad 400.000

U Austriji je trenutno 403.398 osoba prijavljeno Servisu za zapošljavanje (AMS) kao nezaposleno, što je za oko 75.000 više nego prije godinu dana.

Najčitanije