Nezaposlenost

Rast nezaposlenosti u evrozoni u avgustu

Stopa nezaposlenosti u evrozoni nastavila je u avgustu rast peti mjesec uzastopno, dostižući nivo od 8,1 procenta prema sezonski prilagođenim podacima, objavio je danas statistički zavod EU, Evrostat.

Broj nezaposlenih u Austriji iznad 400.000

U Austriji je trenutno 403.398 osoba prijavljeno Servisu za zapošljavanje (AMS) kao nezaposleno, što je za oko 75.000 više nego prije godinu dana.

U Austriji velika nezaposlenost, a nedostaju radnici

U Austriji na tržištu rada vlada paradoksalna situacija, jer pored velike nezaposlenosti usljed korona virus krize, mnogim kompanijama nedostaje potrebna radna snaga.

Broj nezaposlenih u Austriji nastavlja da opada

BEČ - Broj nezaposlenih u Austriji nastavlja blago da opada i trenutno iznosi 433.779, saopštio je Servis za zapošljavanje (AMS).

Istorijski maksimum zahtjeva za pomoć nezaposlenima u SAD

Prema podacima američkog državnog sekretarijata za rad, pomoć za nezaposlene prošle nedjelje zatražio je još 1,3 miliona otpuštenih radnika, što je najsvježiji pokazatelj da se poslodavci i dalje suočavaju sa teškom poslovnom situacijom dok broj novih slučajeva kovida-19 ne prestaje da raste, prenio je Glas Amerike.

Njemačkoj prijeti rekordna nezaposlenost

Njemački ekspert Roland Berger upozorava da bi u Njemačkoj, usljed krize zbog pandemije virusa korona, broj nezaposlenih mogao dostići i pet miliona.

U Kanadi 2,7 milona ljudi ostalo bez posla

Nakon martovskg izvještaja koji govori o gubitku skoro million radnih mjesta, statistika Kanade izvještava da je u aprilu broj zaposlenih u Kanadi smanjen za dodatnih 1,83 miliona ili 11,4 odsto, što od februara predstavlja ukupan gubitak od 2,769 miliona radnih mjesta, i pad od 16,3 odsto.

Najteža recesija u Austriji od Drugog svjetskog rata

Pandemija virusa korona Austriji donosi do sada neviđeni pad privrede i to za sedam odsto, uz rekordnu stopu nezaposlenosti i budžetski deficit od oko 10 odsto, prognoziraju ekonomski instituti Wifo i IHS.

Njemačka pred rekordnom nezaposlenošću

Broj nezaposlenih u Njemačkoj bi, zbog krize izazvane virusom korona, prvi put poslije pet godina mogao da pređe granicu od tri miliona, upozorio je šef Savezne agencije za rad (BA) Detlef Šele.

U BiH u aprilu nezaposlenih više za 5,35 odsto

Na evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH na kraju aprila bila su 419.582 lica, što je više za 21.312 osoba ili 5,35 odsto u odnosu na kraj marta.

Najčitanije