Nezaposlenost

Na kraju 2020. bilo 83,4 odsto zaposlenih u BiH

U četvrtom kvartalu prošle godine u BiH je bilo 1,4 miliona aktivnih stanovnika, od kojih je 1,1 milion (83,4 odsto) zaposlenih i 235.000 (16,6 odsto) nezaposlenih.

Stopa nezaposlenosti u Sloveniji najviša od početka epidemije

LJUBLJANA - Stopa registrovane nezaposlenosti u Sloveniji u januaru je najviša od izbijanja epidemije virusa korona pred kraj prvog kvartala prošle godine, pokazuju podaci slovenačkog Zavoda za zapošljavanje.

Nezaposlenost u Njemačkoj porasla po prvi put od 2013.

BERLIN - Pandemija korona virusa dovela je do rasta nezaposlenosti u Njemačkoj, po prvi put od 2013. godine.

"Najprije više od pola miliona nezaposlenih pa oporavak"

Direktor Servisa za zapošljavanje (AMS) u Austriji Johanes Kopf prognozirao je da će aktuelna korona kriza dovesti do daljeg rasta nezaposlenih do iznad 500.000, najvjerovatnije krajem januara, i da će potom uslijediti novi uzlet privrede.

Nezaposlenost u Njemačkoj neočekivano pala

Nezaposlenost u Njemačkoj neočekivano je opala u oktobru, prema statistikama koje su danas objavljene, a koje sugerišu da se najveća evropska ekonomija otrgla od negativnog uticaja pandemije virusa korona baš u trenutku kada su potvrđeni slučajevi ponovo počeli brzo da rastu.

Rast nezaposlenosti u evrozoni u avgustu

Stopa nezaposlenosti u evrozoni nastavila je u avgustu rast peti mjesec uzastopno, dostižući nivo od 8,1 procenta prema sezonski prilagođenim podacima, objavio je danas statistički zavod EU, Evrostat.

Broj nezaposlenih u Austriji iznad 400.000

U Austriji je trenutno 403.398 osoba prijavljeno Servisu za zapošljavanje (AMS) kao nezaposleno, što je za oko 75.000 više nego prije godinu dana.

U Austriji velika nezaposlenost, a nedostaju radnici

U Austriji na tržištu rada vlada paradoksalna situacija, jer pored velike nezaposlenosti usljed korona virus krize, mnogim kompanijama nedostaje potrebna radna snaga.

Broj nezaposlenih u Austriji nastavlja da opada

BEČ - Broj nezaposlenih u Austriji nastavlja blago da opada i trenutno iznosi 433.779, saopštio je Servis za zapošljavanje (AMS).

Istorijski maksimum zahtjeva za pomoć nezaposlenima u SAD

Prema podacima američkog državnog sekretarijata za rad, pomoć za nezaposlene prošle nedjelje zatražio je još 1,3 miliona otpuštenih radnika, što je najsvježiji pokazatelj da se poslodavci i dalje suočavaju sa teškom poslovnom situacijom dok broj novih slučajeva kovida-19 ne prestaje da raste, prenio je Glas Amerike.

Najčitanije