Nezaposlenost

Broj nezaposlenih u Austriji nastavlja da opada

BEČ - Broj nezaposlenih u Austriji nastavlja blago da opada i trenutno iznosi 433.779, saopštio je Servis za zapošljavanje (AMS).

Istorijski maksimum zahtjeva za pomoć nezaposlenima u SAD

Prema podacima američkog državnog sekretarijata za rad, pomoć za nezaposlene prošle nedjelje zatražio je još 1,3 miliona otpuštenih radnika, što je najsvježiji pokazatelj da se poslodavci i dalje suočavaju sa teškom poslovnom situacijom dok broj novih slučajeva kovida-19 ne prestaje da raste, prenio je Glas Amerike.

Njemačkoj prijeti rekordna nezaposlenost

Njemački ekspert Roland Berger upozorava da bi u Njemačkoj, usljed krize zbog pandemije virusa korona, broj nezaposlenih mogao dostići i pet miliona.

U Kanadi 2,7 milona ljudi ostalo bez posla

Nakon martovskg izvještaja koji govori o gubitku skoro million radnih mjesta, statistika Kanade izvještava da je u aprilu broj zaposlenih u Kanadi smanjen za dodatnih 1,83 miliona ili 11,4 odsto, što od februara predstavlja ukupan gubitak od 2,769 miliona radnih mjesta, i pad od 16,3 odsto.

Najteža recesija u Austriji od Drugog svjetskog rata

Pandemija virusa korona Austriji donosi do sada neviđeni pad privrede i to za sedam odsto, uz rekordnu stopu nezaposlenosti i budžetski deficit od oko 10 odsto, prognoziraju ekonomski instituti Wifo i IHS.

Njemačka pred rekordnom nezaposlenošću

Broj nezaposlenih u Njemačkoj bi, zbog krize izazvane virusom korona, prvi put poslije pet godina mogao da pređe granicu od tri miliona, upozorio je šef Savezne agencije za rad (BA) Detlef Šele.

U BiH u aprilu nezaposlenih više za 5,35 odsto

Na evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH na kraju aprila bila su 419.582 lica, što je više za 21.312 osoba ili 5,35 odsto u odnosu na kraj marta.

SAD u recesiji od ferbuara

KEMBRIDŽ - Američka ekonomija je u februaru završila najduži period ekspanzije u svojoj istoriji i ušla u recesiju zbog pandemije virusa korona, saopštio je Nacionalni biro za ekonomska istraživanja (NBER).

Stopa nezaposlenosti u evrozoni porasla na 7,3 odsto u aprilu

Stopa nezaposlenosti u evrozoni povećala se u aprilu ove godine na 7,3 odsto u odnosu na 7,1 procenat u martu, usljed blokade poslovnih aktivnosti izazvane pandemijom Kovid-19, objavila je danas statistička agencija Evropske unije Evrostat.

Broj nezaposlenih u Njemačkoj porastao na 2,8 miliona

Broj nezaposlenih u Njemačkoj u maju porastao na 2.813.000.

Najčitanije