Nezavisni stav

OBA otuđeni centar moći

Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH otuđeni je centar moći, koji ne polaže račune nikome.

Strujni udar na građane

Neizvjesno je hoće li biti finaliziran blok 7 Termoelektrane Tuzla s obzirom na to da je došlo do problema s firmom "Siemens", koja je trebalo da dopremi opremu za njega.

Odzvonilo lažiranju imena vozača

Znate li srednjovječnu ženu koja je položila vozački ispit prije 30 godina, nakon toga nikad nije sjela za volan, ali je kažnjavana za prebrzu vožnju?

Politika kroji pravdu u Tužilaštvu BiH

Pravosuđe u Bosni i Hercegovini popucalo je po svim šavovima. Sudovi, posebno tužilaštva, danas nisu mjesto pravde, već ispostave političkih centara moći koji već decenijama devastiraju sistem koji je nekada koliko-toliko služio svrsi.

Srbija i region

Srbija je od "glavnog problema" regiona, barem iz vizure zapadnih zemalja, danas postala "najpoželjnija udavača" - zemlja za čiju naklonost se bore i Istok, i Zapad.

Federacija na pragu rješenja za roditelje na marginama

Federacija je od utorka na pragu da konačno donese zakon o roditeljima njegovateljima u ovom entitetu, čime bi se otklonila diskriminacija prema roditeljima koji 24 sata skrbe o djeci sa invaliditetima, a za to ne dobivaju od entiteta, a ni od države pomoć u vidu zdravstvenog i penzionog osiguranja.

Srebrenica

Odluka Valentina Incka da nametne kažnjavanje negiranja genocida najmanje se odnosi na taj strašni zločin koji je u julu 1995. počinjen nad Bošnjacima.

Vatrogasci ugasili podjele

O tome da se na muci poznaju junaci i da se tek u nevolji ispoljavaju one najplemenitije ljudske osobine, svjedoče vatrogasci iz Sanskog Mosta i Prijedora, koji zajednički gase požare te tako spasavaju ljudske živote i materijalna dobra.

Kako su komšije Srbi i Bošnjaci očitali lekciju političarima

Koliko god se političari trudili da dokažu da zajednički život u Bosni i Hercegovini nije moguć, građani vođeni svakodnevicom i borbom za opstanak grade nove i obnavljaju stare pokidane veze.

Banjaluka koling region

Kada je prije dvije godine postignut dogovor o ukidanju rominga između zemalja zapadnog Balkana, mnogi su bili skeptici da će ta priča zaživjeti.

Najčitanije