Nezavisnost

Brnabić: Neće biti potpisana nezavisnost Kosova

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić poručila je da ne bi potpisala priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije ako bi se takav dokument našao na njenom premijerskom stolu, te da vjeruje da je moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca.

Džonson: Nije vrijeme za referendum o nezavisnosti Škotske

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas da nije pravo vrijeme za još jedan referendum o nezavisnosti Škotske.

Stardžen najavila nacrt zakona za novi referendum o nezavisnosti

LONDON - Prvi ministar Škotske Nikola Stardžen najavila je da će prije parlamentarnih izbora naredne godine objaviti nacrt zakona za novi referendum o nezavisnosti, uključujući pitanje i vrijeme održavanja plebiscita.

Fudbaleri Borca ispred gradske uprave: Podržao ih Nemanja Matić

Nekadašnji fudbaleri Borca iz Čačka su tražili svoje zaostale zarade, upozoravali da će stupiti u proteste, započeli štrajk glađu, a sinoć su razvili i šatore ispred gradske uprave sa namjerom da tu žive do ispunjenja zahtjeva.

Priština obilježava 12 godina od samoproglašene nezavisnosti

PRIŠTINA - Ceremonijom podizanja zastave u Prištini je počelo obilježavanje 12 godina od kada je kosovska skupština jednostrano proglasila nezavisnost.

Bugenvil na putu da postane najnovija država na svijetu

KANBERA - Stanovnici južnog pacifičkog regiona Bugenvil glasali su na referendumu za otcjepljenje od Papue Nove Gvineje.

Još jedna zemlja povukla priznanje Kosova

Republika Nauru sa Pacifika je 17. država koja je povukla priznanje Kosova i Metohije.

Dačić: Gana će uticati na druge zemlje, biće još povlačenja

BEOGRAD - Gana je zemlja sa velikim političkim uticajem i to što je povukla priznanje nezavisnosti Kosova svakako će uticati i na druge zemlje, posebno iz tog regiona, da povuku odluku o priznanju, rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Škoti bi glasali za nezavisnost

LONDON - Građani u Škotskoj glasali bi za nezavisnost od Velike Britanije, pokazuju rezultati nove ankete, prvi koji ukazuju na naklonost većine osamostaljenju od marta 2017. godine.

Magični Palau, 13. zemlja koja je okrenula leđa Prištini

Palau, pacifička zemlja, 13. najmanja na svijetu, a nestvarne ljepote, oivičena palma i svjetlucavim kristalno plavim lagunama 13. je i koja je povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, čime je broj država koje podržavaju jednostrano povučene poteze Prištinu smanjen na ispod 100.

Najčitanije