Nišvil

Velika posjeta na onlajn programu Nišvila

U sklopu programa Nišvila 2020 online koji je sinoć počeo na Ljetnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi, bez prisustva publike, ali uz live streaming putem veb sajta festivala, u sklopu programa Nišvil džez teatar izvedene su predstave "Crvenkapa" u izvođenju Pan Teatra i "Tri sestre i Nataša P" u izvođenju trupe "Art Media" i u saradnji sa Nacionalnim operom i baletom Sjeverne Makedonije.

Tiodorović: Kultura bi mogla da pomogne da izdržimo epidemiju

NIŠ - Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da razumije građane čija je izdržljivost na izmaku, jer su navikli da epidemija obično traje dva do tri mjeseca, dok ova sa virusom korona ulazi u šesti mjesec.

Hoće li ovogodišnji Nišvil biti održan sa publikom?

Ovogodišnji Nišvil festival biće održan sa ili bez publike od 7. do 16. avgusta u Nišu, a odluka o tome biće donijeta 1. avgusta i zavisiće od preporuka Kriznog štaba, rekao je za Tanjug direktor festivala Ivan Blagojević.

Poznati južnokorejski sastav potvrdio nastup na "Nišvilu"

Iako se još ne zna hoće li do biti dozvoljena veća okupljanja ljudi, a konačna odluka o tome za 1. jul hoće li se Nišvil održati se još čeka, organizatori ovog festivala rade kao da nema pandemije.

Nišville 24 časa online

Nišvil džez festival će tokom trajanja vanrednog stanja emitovati sve koncerte održane prethodnih godina, kao i intervjue sa najpoznatijim učesnicima festivala.

"Nišvil" naredne godine bez volontera zbog nedostatka sredstava

Nišvil džez festival saopštio je danas da ukida volonterski program i da više od 350 mladih neće imati mogućnost volontiranja na toj manifestaciji naredne godine jer organizator nije uspio da realizuje finansijski plan zbog "nezainteresovanosti sponzora, donatora i Ministarstva omladine i sporta".

Lydian Sound Orćestra na festivalu Nišville

NIŠ - Jedan od ne samo najboljih italijanskih džez sastava već i najoriginalnijih i najkreativnijih džez bendova savremene svjetske scene "Lydian Sound Orćestra", koji ove godine obilježava tri decenije postojanja, nastupiće prve večeri "Nišville" džez festivala.

Kristijan Skot na Nišvilu

BEOGRAD - Jedna od vodećih zvijezda nove američke džez scene, trubač, kompozitor i producent Kristijan Skot nastupiće 9. avgusta na predstojećem Nišville jaž festivalu.

Nišville obilježava Svjetski dan džeza u dvije države

Nišville džez festival obilježiće danas Svjetski dan džeza u dvije države i četiri grada gde će biti održano 10 koncerata.

Super džez grupa 11. avgusta na Nišvilu

Super džez grupa koju predvodi klavirista Keni Verner, a u kojoj su i saksofonista Dejv Libmen i bubnjar Piter Erskin, kao i jedan od najtraženijih kontrabasista u SAD - Nijemac Johanes Veidenmiler - imaće jedan od prvih zajedničkih koncerata na Nišvillu 2019, i to završne večeri festivala, u nedjelju 11. avgusta, najavili su organizatori.

Najčitanije