Nigerija

Pogledajte na koji način pirati otimaju brod

Nigerijski pirati oteli su u subotu 12 članova posade švajcarskog teretnog broda, među kojima i jednog državljanina BiH, Hrvatske i Slovenije.

Nigerijski pirati oteli posadu broda, među otetim i državljanin BiH

Nigerijski pirati oteli su 12 članova posade švajcarskog teretnog broda, među kojima i jedan državljanin Bosne i Hercegovine, javljaju agencije.

Eksplozija u skladištu gasa, 18 mrtvih

LAFIJA - U središnjoj Nigeriji u eksploziji u skladištu gasa poginulo je 18 osoba, dok je više od 40 ljudi zadobilo opekotine, javio je AP, pozivajući se na očevice.

FIFA ponovo prijeti Nigeriji izbacivanjem

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zaprijetila je da će ponovo suspendovati Fudbalski savez Nigerije (NFF) iz svih takmičenja zbog sumnje da se državni zvaničnici mešaju u rad te organizacije.

Viktor Mozes napustio reprezentaciju Nigerije

Nigerijski fudbaler Viktor Mozes izjavio je da odustaje od reprezentativne karijere kako bi se u potpunosti posvetio klubu.

Roho spasio "gaučose", Nigerija ide kući

U okviru grupe D na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Nigerija je poražena od Argentine 2:1 u trećoj utakmicu koja je odigrana na stadionu Krestovski u Sankt Peterburgu.

Nigerija savladala Island za ostanak u igri na SP

Fudbaleri Nigerije savladali su reprezentaciju Islanda sa 2-0 u meč drugog kola Grupe D na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Nigerijci tražili da unesu kokoške na meč protiv Hrvatske

Navijači Nigerije zatražili su dozvolu da na stadion u Kalinjingradu, gdje njihova reprezentacija igra protiv Hrvatske, ponesu kokoške, ali im je lokalna vlast to zabranila.

Sahranio oca u novom BMW-u

Jedan Nigerijac sahranio je svog oca u potpuno novom BMW-u umjesto u sanduku, a sve sa željom da preminuli na drugi svijet ode sa stilom.

Nigerijcima zabranjeno da "jure" Ruskinje na SP

Trener nigerijske fudbalske reprezentacije postavio je svojim fudbalerima vrlo stroga pravila koja moraju da poštuju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Najčitanije