Nigerija

Okupili se da podijele novac: Munja usmrtila 18 otmičara

Najmanje 18 osumnjičenih otmičara usmrtio je udar munje u šumu na granici između Nigerije i Kameruna, javili su u petak lokalni mediji.

Žena u 68. godini rodila blizance

ABUDŽA - Žena (68) iz Lagosa, u Nigeriji, rodila je blizance.

Nigerijska mafija jača u Evropi, život ženama pretvara u pakao

BON - Od 2016. godine krijumčari ljudi su u Evropu doveli 16.000 žena iz Nigerije, većina ih je primorana na prostituciju, a mafijaška udruženja postaju sve brutalnija, kažu istraživači.

Kćerka predsjednika kluba zatrudnila sa Nigerijcom, Slovenac mu dao otkaz

Nigerijski fudbaler dobio je otkaz u Drugoj ligi Slovenije zbog toga što je kćerka predsjednika kluba zatrudnila sa njim.

Mektić: BiH će vratiti studente u Nigeriju

​SARAJEVO - Dvojicu nigerijskih studenata Abiju Ućenu Aleksandra i Eboha Keneta Činedu vlasti BiH vratiće u zemlju porjekla - Nigeriju, potvrdio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, uz objašnjenje da je to njihova želja, ali i da ih je strah od povratka u Hrvatsku.

Više od polovine stanovništva Nigerije nema ličnu kartu

U Nigeriji više od polovine stanovništva nema ličnu kartu.

Potresni snimci: Kćerku držao zarobljenu jer je odbila ugovoreni brak

Već nekoliko godina iz Nigerije dolaze stravične fotografije i snimci na kojima su zabilježeni jezivi prizori mučenja djece i odraslih, kršenja ljudskih prava i ilegalno lišavanje slobode.

Oslobođeno 70 muškaraca iz još jedne Islamske škole u Nigeriji

Policija Nigerije spasila je 70 muškaraca i dječaka iz navodno islamske škole u kojoj su bili zatvoreni i podvrgnuti "nečovečnim i ponižavajućim postupcima".

Otkrivena "tvornica beba", oslobođeno 19 otetih žena

Policija je u najvećem nigerijskom gradu Lagosu oslobodila 19 žena i djevojaka koje su većinom bile otete, nakon čega su ih silovali otmičari koji su planirali prodati bebe.

Preživjeli iz "kuće za mučenje": I ako se moliš i ako učiš, tući će te

Preživjeli iz nigerijske "kuće za mučenje", takozvane škole u kojoj je policija izvršila raciju, opisao je kako je tamo živio.

Najčitanije