Nikola Špirić

Špirić: Nije trebalo optuživati RS ako se čekala koalicija SBB, SDA i DF

​BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić smatra da treba pozdraviti odluku predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića da prihvati poziv SDA za učešće u formiranju vlasti na nivou BiH i Federacije BiH ako je namjera da se izađe iz slijepe ulice i što prije bude formirana vlast.

Špirić: Zastoj sve dok bude tražen "stariji brat" van BiH

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je da će BiH biti u zastoju sve dok van nje bude tražen "stariji brat", ističući da je nedopustivo što vlast nije formirana sedam mjeseci nakon izbora.

Špirić: Postoji plan urušavanja Srpske

BANJALUKA - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić tvrdi da postoji dobro osmišljen plan urušavanja Republike Srpske i da neformiranje vlasti na nivou BiH pogoduje takvim pretenzijama dirigovanim iz bošnjačkih krugova.

Špirić: Srbima tri ministarstva u Livanjskom kantonu

DRVAR - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas Srni, nakon sastanka predstavnika SNSD-a i HDZ-a BiH u Drvaru, da očekuje da će uskoro biti formirana Vlada Livanjskog kantona i da će Srbima pripasti tri ministarstva.

Špirić: Druge zemlje preduzimaju mjere, a u BiH selo gori, baba se češlja

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je Srni da dok druge zemlje preduzimaju mjere kako bi se zaštitile od nelegalnog ulaska migranata, u BiH selo gori, baba se češlja, a migranti biraju rute koje su im kraće i draže jer vide da se niko njima neće pozabaviti.

Špirić: Plan Bošnjaka da samo oni budu konstitutivni, a Srbi i Hrvati konstruktivni

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić upozorio je danas da se u Sarajevu pokušava graditi nova paradigma u kojoj Bošnjaci kažu da su jedini konstitutivni narod, a da bi Srbi i Hrvati trebalo da budu konstruktivni narodi.

Špirić: BiH bira između evropskog puta i sukoba do samouništenja

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ocijenio je danas da što skorije Formiranje novog saziva Savjeta ministara nije samo implementacija izbornih rezultata, već pokazatelj da li je BiH spremna za evropski put ili će nastaviti da proizvodi unutrašnje sukobe do samouništenja.

Špirić: Evropski put ne može biti izgovor za dominaciju

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas Srni da su uzaludni usaglašeni odgovori na pitanja institucija EU ukoliko u BiH ne postoji svijest da je evropski put zajednički i da ne može biti izgovor za dominaciju bilo kojeg naroda u BiH.

Špirić: Danas otvorena vrata hitnom formiranju Savjeta ministara

SARAJEVO - Novoizabrani zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je da se nakon današnjeg konstituisanja ovog doma ozbiljno otvaraju vrata ka što hitnijem formiranju Savjeta ministara bez odugovlačenja i uslovljavanja.

Konstituisanje Doma naroda BiH: Na čelu Špirić, Čović i Izetbegović?

SARAJEVO - U rukovodstvu novog saziva Doma naroda BiH, kako sada stvari stoje, sjediće Nikola Špirić, jedan od potpredsjednika SNSD-a, Dragan Čović, lider HDZ BiH, i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, saznaju "Nezavisne".

Najčitanije