Nikola Špirić

Špirić: Bošnjački politički faktor se krije iza leđa međunarodne zajednice

SARAJEVO - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić smatra da u BiH ne postoji spremnost za razgovor i da se bošnjački politički faktor uvijek krio iza leđa međunarodne zajednice koja je nerijetko pregovarala u njihovo ime.

Špirić: Formula po kojoj u zagrljaju neuspjeha držimo jedni druge je put u nigdje

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikola Špirić izjavio je da je neophodno da institucije BiH funkcionišu na bazi ustavnih ovlaštenja, a ne ovlaštenja visokog predstavnika.

Špirić: Bošnjački lideri nisu za unutrašnji dijalog

SARAJEVO - Po završetku današnje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, zamjenik predsjedavajućeg Doma Nikola Špirić, u izjavi novinarima je optužio bošnjačke predstavnike da više vjeruju međunarodnoj zajednici nego što su za unutrašnji dijalog sa Srbima i Hrvatima o rješenjima za aktuelnu političku krizu u Bosni i Hercegovini.

Špirić: Ljudi u Sarajevu se raduju sankcijama umjesto razgovorima

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je da u Sarajevu ne postoje ozbiljni političari, jer da je tako oni bi tražili rješenja, a ne krivce, te poručio da je "inat politika" saveznik neuspjeha u BiH.

Špirić: Izetbegović i Zvizdić šalju pisma u lično ime i zloupotrebljavaju institucije

SARAJEVO - Pismo, koje su bošnjački članovi kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović uputili na stotine adresa raznih predstavnika međunarodne zajednice, čist je dokaz da oni nemaju volje za unutrašnjim dijalogom i da zloupotrebljavaju institucije u nadi da će neko izvana donijeti rješenja u njihovu korist, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić.

Špirić: Nećemo se igrati gluvih telefona

SARAJEVO - Nikola Špirić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH, rekao je da je SNSD, čiji je on visoki funkcioner, spreman da o svim otvorenim pitanjima razgovara u BiH.

Špirić: Rješenje institucionalne krize je u kancelariji visokog predstavnika

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić ocijenio je da se rješenje institucionalne krize u BiH krije u istoj kancelariji u kojoj je i prouzrokovana i u liku visokog predstavnika.

Špirić: Sa PIC-om BiH liči na okupiranu zemlju

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da BiH liči na okupiranu i navođenu zemlju sa Savjetom za sprovođenje mira (PIC) i ističe da to tijelo mora pokazati nepristrasnost, pogotovo nakon ratnih pokliča koji su ovih dana dolazili iz Federacije BiH (FBiH).

Špirić: Opasnije su "bubice" u glavi nego na reveru

SARAJEVO - Da su u strahu velike oči i da se tada gubi svaka veza s realnošću potvrđuje izjava predsjednika PDP-a Branislava Borenovića o tome da se vlast u Republici Srpskoj zadužuje da bi kupila izbore, smatra zamjenik predsjedavjućeg Doma narada Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

"Nezavisne" saznaju: Stevandić i Špirić hospitalizovani na UKC RS

BANJALUKA - Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske i poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH i Nikola Špirić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i visoki funkcioner SNSD-a, hospitalizovani su u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS u Banjaluci zbog virus korona.

Najčitanije