Nikola Špirić

Špirić: Sa PIC-om BiH liči na okupiranu zemlju

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da BiH liči na okupiranu i navođenu zemlju sa Savjetom za sprovođenje mira (PIC) i ističe da to tijelo mora pokazati nepristrasnost, pogotovo nakon ratnih pokliča koji su ovih dana dolazili iz Federacije BiH (FBiH).

Špirić: Opasnije su "bubice" u glavi nego na reveru

SARAJEVO - Da su u strahu velike oči i da se tada gubi svaka veza s realnošću potvrđuje izjava predsjednika PDP-a Branislava Borenovića o tome da se vlast u Republici Srpskoj zadužuje da bi kupila izbore, smatra zamjenik predsjedavjućeg Doma narada Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

"Nezavisne" saznaju: Stevandić i Špirić hospitalizovani na UKC RS

BANJALUKA - Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske i poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH i Nikola Špirić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i visoki funkcioner SNSD-a, hospitalizovani su u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS u Banjaluci zbog virus korona.

Špirić: Savjet ministara ponovo potvrđen u Predstavničkom domu BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je da su se u parlamentu BiH mogli čuti različiti navodi o Savjetu ministara, ali da je ponovo potvrđen u Predstavničkom domu BiH koji ga i imenuje, te je sve izvan toga spekulacija i politikantstvo.

Špirić u Drvaru, doneseni zaključci za poboljšanje položaja Srba povratnika

DRVAR - U Drvaru je danas na sastanku predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikole Špirića sa načelnicima zapadnokrajiških opština, gdje Srbi čine većinu povratničkog stanovništva, doneseno nekoliko zaključaka koji se odnose na poboljšanje položaja Srba povratnika u Federaciju BiH (FBiH).

Špirić: Kočničari staretegije za ratne zločine sad jurišaju na Viškovića

SARAJEVO - Opšta vika i histerija koja se dešava u BiH nakon objave informacije da se vodi istraga protiv premijera Republike Srpske Radovana Viškovića još jednom je pokazala sve aspsurde i licemjerstvo koje vlada u političkom životu BiH, izjavio je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

Špirić: Ovo je jedini mogući budžet, nije dobro što se usvaja tek sada

SARAJEVO - Nikola Špirić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH izrazio je zadovoljstvo što je ovaj dom usvojio Zakon o Budžetu BiH za 2020. godinu u identičnom tekstu kao i Predstavnički dom, ističući da se time stiču uslovi za redovno finansiranje iz budžeta i da neće biti ugroženo održavanje lokalnih izbora sa stanovišta finanisija.

Špirić: Oni koji traže razvojni budžet prizivaju ustavne promjene

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je da oni koji hoće razvojni budžet na nivou zajedničkih institucija BiH u stvari žele ustavne promjene.

Špirić osudio napade na novinara agencije SRNA, apel da se ispita slučaj otpada

SARAJEVO - Predsjedavjući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić osudio je napade na dopisnika Novinske agencije Republike Srpske - SRNA iz Drvara Jelenu Dešić, koja je pisala o spornom otpadu iz Italije na prostoru ove i okolnih opština, te ponovo pozvao nadležne institucije da ispitaju ovaj slučaj u interesu zaštite životne sredine i zdravlja građana.

Špirić: Očekujem ažurirane podatke nadležnih institucija o migrantima

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić očekuje da će nadležne institucije uskoro pripremiti ažurirane podatke o stanju migrantske krize u BiH da bi bio ispoštovan zaključak o održavanju plenarne sjednice o ovoj temi.

Najčitanije