Nikola Špirić

Špirić: Srpska spremna za razgovore, kočnica je političko Sarajevo

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je večeras da BiH ne ruše oni koji traže ustavno ponašanje i da je Republika Srpska izašla sa jasnim stavom da o nadležnostima treba razgovarati, ali da na to ne pristaje političko Sarajevo.

Špirić: Nisam spreman da kršim Ustav i zakon

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić, nakon što nije usvojena hitna procedura za donošenje izmjena zakona o akcizama za naftu i naftne derivate, rekao je da nije spreman krštiti Ustav i zakone da bi se došlo do zakonskih rješenja koja neće pomoći građanima.

Špirić: Političko Sarajevo spremno samo na mržnju

BANJALUKA - Član Kolegijuma Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić tvrdi da je političko Sarajevo spremno samo na mržnju u punom kapacitetu, jer da je drugačije već bi osudilo i ogradilo se od poziva za likvidaciju srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Špirić: Bošnjački politički faktor se krije iza leđa međunarodne zajednice

SARAJEVO - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić smatra da u BiH ne postoji spremnost za razgovor i da se bošnjački politički faktor uvijek krio iza leđa međunarodne zajednice koja je nerijetko pregovarala u njihovo ime.

Špirić: Formula po kojoj u zagrljaju neuspjeha držimo jedni druge je put u nigdje

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikola Špirić izjavio je da je neophodno da institucije BiH funkcionišu na bazi ustavnih ovlaštenja, a ne ovlaštenja visokog predstavnika.

Špirić: Bošnjački lideri nisu za unutrašnji dijalog

SARAJEVO - Po završetku današnje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, zamjenik predsjedavajućeg Doma Nikola Špirić, u izjavi novinarima je optužio bošnjačke predstavnike da više vjeruju međunarodnoj zajednici nego što su za unutrašnji dijalog sa Srbima i Hrvatima o rješenjima za aktuelnu političku krizu u Bosni i Hercegovini.

Špirić: Ljudi u Sarajevu se raduju sankcijama umjesto razgovorima

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je da u Sarajevu ne postoje ozbiljni političari, jer da je tako oni bi tražili rješenja, a ne krivce, te poručio da je "inat politika" saveznik neuspjeha u BiH.

Špirić: Izetbegović i Zvizdić šalju pisma u lično ime i zloupotrebljavaju institucije

SARAJEVO - Pismo, koje su bošnjački članovi kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović uputili na stotine adresa raznih predstavnika međunarodne zajednice, čist je dokaz da oni nemaju volje za unutrašnjim dijalogom i da zloupotrebljavaju institucije u nadi da će neko izvana donijeti rješenja u njihovu korist, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić.

Špirić: Nećemo se igrati gluvih telefona

SARAJEVO - Nikola Špirić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH, rekao je da je SNSD, čiji je on visoki funkcioner, spreman da o svim otvorenim pitanjima razgovara u BiH.

Špirić: Rješenje institucionalne krize je u kancelariji visokog predstavnika

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić ocijenio je da se rješenje institucionalne krize u BiH krije u istoj kancelariji u kojoj je i prouzrokovana i u liku visokog predstavnika.

Špirić: Sa PIC-om BiH liči na okupiranu zemlju

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da BiH liči na okupiranu i navođenu zemlju sa Savjetom za sprovođenje mira (PIC) i ističe da to tijelo mora pokazati nepristrasnost, pogotovo nakon ratnih pokliča koji su ovih dana dolazili iz Federacije BiH (FBiH).

Špirić: Opasnije su "bubice" u glavi nego na reveru

SARAJEVO - Da su u strahu velike oči i da se tada gubi svaka veza s realnošću potvrđuje izjava predsjednika PDP-a Branislava Borenovića o tome da se vlast u Republici Srpskoj zadužuje da bi kupila izbore, smatra zamjenik predsjedavjućeg Doma narada Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

"Nezavisne" saznaju: Stevandić i Špirić hospitalizovani na UKC RS

BANJALUKA - Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske i poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH i Nikola Špirić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i visoki funkcioner SNSD-a, hospitalizovani su u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS u Banjaluci zbog virus korona.

Špirić: Savjet ministara ponovo potvrđen u Predstavničkom domu BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je da su se u parlamentu BiH mogli čuti različiti navodi o Savjetu ministara, ali da je ponovo potvrđen u Predstavničkom domu BiH koji ga i imenuje, te je sve izvan toga spekulacija i politikantstvo.

Špirić u Drvaru, doneseni zaključci za poboljšanje položaja Srba povratnika

DRVAR - U Drvaru je danas na sastanku predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikole Špirića sa načelnicima zapadnokrajiških opština, gdje Srbi čine većinu povratničkog stanovništva, doneseno nekoliko zaključaka koji se odnose na poboljšanje položaja Srba povratnika u Federaciju BiH (FBiH).

Najčitanije