Nikola Špirić

Špirić: SNSD mogu usloviti samo birači

SARAJEVO - Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) može biti uslovljen samo voljom birača u Republici Srpskoj, ističe potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić.

Špirić: Zapošljavanje u tehničkom mandatu dokaz da se ne želi nova vlast

​SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ocijenio je da je malo iskrenih i ozbiljnih u namjeri da formiraju novu izvršnu vlast što potvrđuje i raspisivanje konkursa za zapošljavanje najmanje 100 ljudi u zatvoru u Vojkovićima.

Špirić: Formiranje Savjeta ministara spriječiće produbljivanje krize u BiH

​SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić upozorio je one koji i dalje pokušavaju da odgode formiranje vlasti u zajedničkim organima da će time produbiti krizu u BiH, zaustaviti reforme, ali i finansiranje svih projekat na nivou BiH u 2020. godini.

Špirić: Okrenuti se formiranju vlasti, a ne kadrovskoj željoteci

SARAJEVO - Zamjenik predjsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić pozdravio je postignuti kompromis u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH i naglasio da će danas biti predložene liste s imenima članova komisija ovog doma kako bi se završile potrebne parlamentarne procedure.

Špirić: Napokon ispoštovana izborna volja građana

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH i potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić, povodom današnjeg imenovanja Zorana Tegeltije za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, istakao je da se o formiranju vlasti na nivou BiH govori od samih opštih izbora, održanih u oktobru 2018. godine.

Špirić: SDS i PDP su dio "probosanskog" bloka

SARAJEVO - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić istakao je da je poražavajuće što se stiglo do stadijuma da se institucije Republike Srpske ruše i devalviraju iz Republike Srpske i to sasvim jasno ilustruje istrajavanje SDS-a i PDP-a na izmjenama Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i ignorisanje zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske.

Špirić: Neophodno formirati vlast

STRAZBUR - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić naglasio je da je, nakon više od godinu dana od sprovedenih izbora u BiH, neophodno, bez daljeg odgađanja i uslovljavanja, formirati Savjet ministara, Vladu FBiH i kantonalne vlade jer bez toga BiH neće moći na najbolji način odgovoriti obavezama koje proističu iz Agende UN 2030.

Špirić: Jedinstvo je neophodno, jer svaki sukob stranaka prijeti da ugrozi Srpsku

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je Srni da svaki sukob stranaka u Republici Srpskoj, ma koliko bile ozbiljne teme o kojima se raspravlja, prijeti da oslabi i ugrozi ono što je svima nama svetinja, a to je Republika Srpska.

Špirić: Umjesto što diktira, Izetbegoviću bi bilo bolje da uđe u kompromis

BEOGRAD - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić ocijenio je danas da bi bilo bolje da lider SDA Bakir Izetbegović, umjesto što diktira kako će se ponašati entitet, uđe u kompromis o formiranju Savjeta ministara.

Špirić: Savjet ministara radi na baterije

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je Srni da Savjet ministara u tehničkom mandatu radi na baterije i to je i zvanično potvrđeno njihovim učestalim telefonskim sjednicama, ali i kršenjem Poslovnika o radu ovog tijela.

Najčitanije