Nikola Puzigaća

Puzigaća: Žalbe EU i UN zbog diskriminatorskog odnosa Hrvatske

BANJALUKA - Udruženje radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH podnijeće žalbe EU i UN zbog diskriminatorskog odnosa Hrvatske prema izbjeglim Srbima u ostvarivanju njihovih stečenih prava, izjavio je Srni predsjednik ovog udruženja Nikola Puzigaća.

Sudu u Strazburu podneseno još deset tužbi protiv Hrvatske

STRAZBUR - Udruženje radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH predalo je Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu 10 tužbi protiv Hrvatske zbog nemogućnosti ostvarivanja stečenih prava Srba u toj zemlji, rekao je predsjednik Udruženja Nikola Puzigaća.

Puzigaća: Nećemo odustati od tužbi protiv Hrvatske u Strazburu

BANJALUKA - Udruženje radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH neće odustati od namjere da tužbama protiv Hrvatske traži pravdu u Strazburu, rekao je predsjednik ovog Udruženja Nikola Puzigaća.

Puzigaća: Srbima onemogućen otkup stanova u Hrvatskoj

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća izjavio je Srni da je 150 članova ovog udruženja, koji su dobili stanove u Hrvatskoj po osnovu stambenog zbrinjavanja, suočeno sa nemogućnosti njihovog otkupa, jer nemaju hrvatsko državljanstvo.

"EU da izbaci Hrvatsku iz članstva ako ne povuče diskriminatorski zakon"

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća smatra da EU mora natjerati Hrvatsku, kao članicu Unije, da povuče diskriminatorski Zakon o upravljanju javnom imovinom, kojim se otima imovina srpskih preduzeća u toj zemlji.

Izbjegli srpski radnici pripremaju 50 tužbi protiv Hrvatske

BANJALUKA - Udruženje radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH pripremilo je 50 tužbi protiv Hrvatske Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, zbog nemogućnosti ostvarivanja stečenih prava Srba u toj zemlji, izjavio je predsjednik ovog Udruženja Nikola Puzigaća.

Pred Evropskim parlamentom moguć protest Srba izbjeglih iz Hrvatske

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća smatra da BiH i Hrvatska ne žele da riješe statusna prava izbjeglih Srba iz Hrvatske, zbog čega u najskorije vrijeme ne isključuje mogućnost protesta članova ovog udruženja pred Evropskim parlamentom u Strazburu.

Najčitanije