Nikola Sarkozi

Sarkozi odbio da govori u svojstvu svjedoka

PARIZ - Bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi odbio je danas da u svojstvu svjedoka odgovara na pitanja tokom sudskog procesa protiv njegovih bivših saradnika optuženih za zloupotrebu javnih fondova, javili su francuski mediji.

Sudija: Sarkozi mora da svjedoči na suđenju bivšim saradnicima

PARIZ - Bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi moraće da svjedoči na suđenju svojim nekadašnjim pomoćnicima i saveznicima, koji su optuženi za zloupotrebu javnih fondova kako bi finansirali ugovore o ispitivanju javnog mnjenja, presudio je sudija.

Sud: Sarkozi kriv

PARIZ - Bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi proglašen je danas krivim zbog nezakonitog finansiranja svoje kampanje za predsjedničke izbore 2012. goine, a presuda još nije objavljena.

Tužilaštvo traži šest mjeseci zatvora za Sarkozija

PARIZ - Francuski tužioci zatražili su danas šestomjesečnu kaznu zatvora za bivšeg predsjednika Nikolu Sarkozija kojem se sudi zbog finansiranja njegove izborne kampanje 2012. godine, javila je fransuska televizija BFM.

Tužilaštvo traži zatvorsku kaznu za Sarkozija

PARIZ - Tužilaštvo u sudskom procesu protiv bivšeg francuskog predsjednika Nikole Sarkozija traži četvorogodišnju zatvorsku kaznu, od čega bi dvije godine bile uslovno, javili su danas lokalni mediji.

Sarkozi optužen za zločinačko udruživanje: Gadafi mu finansirao kampanju?

Bivši predsjednik Francuske Nikola Sarkozi optužen je za "zločinačko udruživanje" u okviru istrage zbog sumnji da je nekadašnji libijski lider Muamer el Gadafi finansirao njegovu predizbornu kampanju 2007. godine, prenosi televizija BFMTV.

Sarkozi ipak pred sudom?

PARIZ - Bivši francuski predsJednik Nikola Sarkozi ipak bi mogao biti izveden pred sud zbog optužbi o nelegalnom finansiranju svoje kampanje za predsjedničke izbore 2012. godine.

Njemačka štampa: Mafijaški stil bivšeg francuskog predsjednika

Nikola Sarkozi može sve da odbacuje kao zavjeru svojih političkih protivnika, ali veliki broj afera u koje je on uključen stvara veoma uznemiravajuću sliku.

Sarkozi: Život mi je pretvoren u pakao

PARIZ - Bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi rekao je sudijama koje su protiv njega pokrenule formalnu istragu da su optužbe o nelegalnom primanju novca iz Libije za kampanju 2007. godine lažne i da su mu pretvorile život u "pakao", piše danas list "Figaro".

Sarkozi drugi dan zaredom na ispitivanju

PARIZ - Istražitelji danas, drugi dan zaredom, ispituju bivšeg francuskog predsjednika Nikolu Sarkozija zbog navoda da je nekadašnji libijski lider Moamer Gadafi finansirao njegovu predizbornu kampanju 2007. godine.

Najčitanije