Nikola Selaković

Selaković: Beograd i Priština potpisali različite dokumente

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je izjava ambasadora Izraela u Srbiji Jahela Vilana da je Srbija u Vašingtonu potpisala sporazum sa samoproglašenim Kosovom netačna i "svojevrsni bezobrazluk" i istakao da su predstavnici Prištine i Beograda potpisali dva različita dokumenta.

Selaković sa članovima Predsjedništva BiH i na srpskom groblju

SARAJEVO - U okviru dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas s članovima Predsjednistva BiH, trenutno predsjedavajućim članom Miloradom Dodikom, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Selaković u posjeti BiH, prvo sastanak s Turkovićevom

SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je danas zvaničnu dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini sastankom sa zamjenicom predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarkom inostranih poslova Biserom Turković.

Selaković: Građani koji hoće da putuju da dobiju potvrde o vakcinaciji

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković Srbije izjavio je danas da bi trebalo sačekati konačnu odluku EU o slobodi kretanja i eventualnim putnim ograničenjima u vrijeme pandemije, jer ima i članica EU koje koriste vakcine koje zvanično nije odobila Evropske agencije za lijekove.

Brnabić: Jedinstvo Srbije i Srpske nikad nije bilo upitno

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić čestitala je svima u Republici Srpskoj dan kada svi zajedno, sa Srbijom, obilježavaju 29 godina od donošenja prvog Ustava Republike Srpske, te ocijenila da jedinstvo Srbije i Srpske nikada nije bilo upitno.

Selaković: Očekujem susret Vučića i Bajdena do kraja godine

BEOGRAD - Uveren sam da ćemo do kraja godine zahvaljujući jakim i ozbiljnim kontaktima koje je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ostvario u prethodnim godinama imati bilateralni susret predsjednika Vučića sa predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom, rekao je jutros ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Tim za zaštitu srpskih svetinja u punom kapacitetu nakon formiranja Vlade

BEOGRAD - Generalni sekretar predsjednika Republike Srbije Nikola Selaković najavio je večeras da će specijalni tim za zaštitu svetinja, odnosno srpske i hrišćanske duhovne baštine na prostorima na kojima živi srpski narod, u punom kapacitetu, biti formiran već nakon formiranja nove Vlade Srbije.

Članovi Ujedinjene Srpske sa Selakovićem i Đurićem: Odlična saradnja Srbije i Srpske

BEOGRAD - Delegacija Ujedinjene Srpske, predvođena predsjednikom Nenadom Stevandićem, nakon posjete patrijarhu srpskom Irineju, u zgradi Predsjedništva Srbije razgovarala je sa Nikolom Selakovićem, generalnim sekretarom predsjednika Republike Srbije i Markom Đurićem direktorom Кancelarije za КiM, na kome su razmijenjena iskustva i konstatovana odlična saradnja institucija Republike Srbije i Republike Srpske.

Selaković: Jasna zabrinutost Srba u BiH, naročito u Republici Srpskoj

BEOGRAD - Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković izrazio je uvjerenje da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjem sastanku jasno staviti do znanja da Srbija podržava dejtonsku BiH.

Selaković i Trivić: Značajna sardnja pri njegovaju i čuvanju obiičaja

BEOGRAD- Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković saglasili su se danas da je zajedničko predstavljanje sadržaja iz kulture veoma značajno za očuvanje nacionalnog, kulturnog i duhovnog identiteta Srba u dijaspori.

Najčitanije