Nikola Tesla

Vulin: Da je Tesla ikada stupio na tlo NDH bio bi ubijen

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Nikola Tesla, jedan od najvećih srpskih i svjetskih naučnika, nikada nije stupio na tlo Hrvatske, koja ga svojata, jer da jeste - onda bi bio 92. član te porodica koji je ubijen u NDH.

Vučić: Da su hteli, stavili bi Teslu na vrednije novčanice

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se večeras obraća javnosti kako bi saopštio nova saznanja o brutalnostima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i kako bi prokomentarisao aktuelna dešavanja u Srbiji i regionu.

Hrvati žele da Teslu stave na evro

ZAGREB - Hrvati bi željeli da na hrvatsku novčanicu evra stave srpskog pronalazača Nikolu Teslu.

Šta je bila Teslina omiljena hrana, zašto nije jeo iz okruglih tanjira

Prije 165 godina rođen je Nikola Tesla. Za više od vijeka i po, gotovo sve priče o njemu su ispričane. Ovo je priča o jednom od najvećih naučnika svih vremena iz drugog ugla - kulinarskog.

Prvi avion Er Montenegra sletio u Beograd

Svečanim dočekom aviona Er Montenegro, koji je u 8.45 doletio iz Podgorice, danas je na aerodromu "Nikola Tesla" obilježen prvi let kojim je označen početak letačkih operacija novog crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika ka Beogradu.

Vanredno slijetanje u Beogradu: Avionu curilo gorivo

Avion Njemačke turističke organizacije TUI sa 80 putnika vanredno je sletio na beogradski aerodrom.

Spomenik Nikoli Tesli vraća se u Gospić

ZAGREB - U Gospiću će u petak, 23. aprila, biti svečano otkrivena replika spomenika Nikoli Tesli, nakon što je pethodni miniran 1992. godine.

Vakcinacija otvara granice - 800 čarter letova sa "Nikole Tesle"

Tokom ljetne sezone planirano je 800 čarter letova sa aerodroma "Nikola Tesla" za Tursku i Egipat, a očekujem da će masovna vakcinacija omogućiti otvaranje svih granica, izjavio je danas Tanjugu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Ovaj automobil vozi Novak Đoković

Novak Đoković je trenutno najbolji teniser svijeta, a poznato je i da je ljubitelj prirode i da je okrenut zdravom životu. Takva je situacija i sa njegovim automobilom, pošto je Novak Đoković odabrao vozilo koje manje zagađuje okolinu, tačnije Teslu Model X, što i nije neočekivani izbor srpskog tenisera.

Poginuo pješak na auto-putu kod arodroma "Nikola Tesla"

BEOGRAD - Jedna osoba poginula je večeras u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Novi Sad u blizini aerodroma "Nikola Tesla".

Najčitanije