Nikola Tesla

Nenad Jezdić: Živim onako kako je Nikola Tesla rekao

Glumac Nenad Jezdić kaže da ako smo u miru sa sobom i svojim najmilijima, obaveze nas ne mogu poremetiti. On ističe da je potpuno srećan jer radi posao koji voli i živi baš onako kako je to Tesla govorio.

U Barseloni otvorena najveća izložba Muzeja Nikole Tesle

U Muzeju Cosmo Caixa u Barseloni juče je svečano otvorena izložba Muzeja Nikole Tesle.

Dušanu Ivkoviću Tesla bio djed: "Bilo me je sramota da govorim"

Dušan Duda Ivković, čuveni košarkaški trener, preminuo je rano jutros u Beogradu. Iako nikada nije želio da se, kako je rekao, hvali time, jedom prilikom je otkrio da mu je Nikola Tesla djed.

Šerbedžija: Dobra ideja da Tesla bude na hrvatskoj kovanici

ZAGREB - Glumac Rade Šerbedžija ocijenio je da je dobra ideja da se veliki naučnik Nikola Tesla nađe na hrvatskoj kovanici od jednog evra jer bi to, kako kaže, bio dokaz o postojanju srpskog naroda u Hrvatskoj.

Vulin: Da je Tesla ikada stupio na tlo NDH bio bi ubijen

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Nikola Tesla, jedan od najvećih srpskih i svjetskih naučnika, nikada nije stupio na tlo Hrvatske, koja ga svojata, jer da jeste - onda bi bio 92. član te porodica koji je ubijen u NDH.

Vučić: Da su hteli, stavili bi Teslu na vrednije novčanice

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se večeras obraća javnosti kako bi saopštio nova saznanja o brutalnostima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i kako bi prokomentarisao aktuelna dešavanja u Srbiji i regionu.

Hrvati žele da Teslu stave na evro

ZAGREB - Hrvati bi željeli da na hrvatsku novčanicu evra stave srpskog pronalazača Nikolu Teslu.

Šta je bila Teslina omiljena hrana, zašto nije jeo iz okruglih tanjira

Prije 165 godina rođen je Nikola Tesla. Za više od vijeka i po, gotovo sve priče o njemu su ispričane. Ovo je priča o jednom od najvećih naučnika svih vremena iz drugog ugla - kulinarskog.

Prvi avion Er Montenegra sletio u Beograd

Svečanim dočekom aviona Er Montenegro, koji je u 8.45 doletio iz Podgorice, danas je na aerodromu "Nikola Tesla" obilježen prvi let kojim je označen početak letačkih operacija novog crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika ka Beogradu.

Vanredno slijetanje u Beogradu: Avionu curilo gorivo

Avion Njemačke turističke organizacije TUI sa 80 putnika vanredno je sletio na beogradski aerodrom.

Najčitanije