Nikola Tesla

Borba za Teslu u Mađarskoj: Uče da je Hrvat, Srbi negoduju

Srpska manjina u Mađarskoj nezadovoljna je što se u mađarskim udžbenicima istorije Nikola Tesla predstavlja kao naučnik hrvatske pripadnosti i namjerava tražiti ispravku takve tvrdnje, javlja Radio televizija Vojvodine (RTV).

Pijana Ruskinja lomila stakla na beogradskom aerodromu

BEOGRAD - Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" jedna pijana putnica je kasno sinoć protivpožarnim aparatom razbijala stakla na jednom od izlaznih terminala.

Srbi bez struje u Teslinom rodnom kraju

Sela su ostala, ljudi više nema. Tako danas izgledaju podvelebitska mjesta gdje su živjeli Srbi prije ratnih strahota devedesetih godina, kada su im kuće zapaljene i srušene, a oni natjerani da napuste ognjišta.

Višković: Više od 100 miliona KM uloženo za poboljšanje studentskog standarda

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas u Banjaluci da je Vlada Srpske u posljednjih 10 godina uložila više od 100 miliona KM za poboljšanje studentskog standarda.

Pronađena izgubljena pisma Nikole Tesle

Pronađena su dva pisma Nikole Tesle, za koja se mislilo da su izgubljena, a riječ je o pismima koja je veliki naučnik uputio Radoju Jankoviću, generalnom konzulu Kraljevine Jugoslavije u Njujorku, potvrdili su Tanjugu u Adligatu.

"Vensi" preuzeo aerodrom "Nikola Tesla"

BEOGRAD - "Početak rada kompanije Vensi, 'Vensi erports Srbija', na beogradskom aerodromu veliki je i važan dan, za Aerodrom 'Nikola Tesla' i za Srbiju, jer je to partnerstvo prva koncesija u istoriji naše zemlje", poručila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Počelo useljavanje studenta u prvi paviljon SC "Nikola Tesla"

BANJALUKA - Nakon sanacije paviljona jedan, Studentskog centra "Nikola Tesla" danas je počelo useljenje za 350 studenata bajalučkog univerziteta u obnovljene prostorije.

Izložba o Tesli od sutra u Japanu

Izložba o Nikoli Tesli koja prezentuje najvažnije segmente iz života genijalnog izumitelja, njegove ideje i doprinose savremenoj civilizaciji i budućim generacijama biće otvorena sutra u Japanu.

Rajčević: Povećanje studentskog standarda primarni cilj

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izrazio je zadovoljstvo što su u predviđenom roku okončani radovi na sanaciji Paviljona jedan Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, te istakao da je to pokazatelj da je jedan od prioriteta Vlade povećanje studentskog standarda.

Francuzi preuzeli upravljanje beogradskim aerodromom

BEOGRAD - Francuska kompanija Vansi erports preuzela je noćas u ponoć upravljanje aerodromom "Nikola Tesla" u Beogradu.

Najčitanije