Nissan

Šta će to Nissan otkriti u Detroitu?

Japanska kompanija Nissan najavila je koncept koji će debitovati na aktuelnom Auto-salonu u Detroitu izuzetno tajanstvenim videom.

Nissan Leaf dobio veću autonomiju za 122 km

Japanski proizvođač predstavio je na sajmu elektronike (CES) u Las Vegasu "Leaf e+" sa većom baterijom i maksimalnim radijusom kretanja od 363 km.

Karlos Gon tvrdi da je nevin

TOKIO - Bivši šef "Nisana" Karlos Gon izjasnio se kao nevin na prvom pojavljivanju pred sudom od hapšenja koje je šokiralo Japan prošle godine.

Bivšem predsjedniku Nissana produžen pritvor

Sud u Japanu produžio je danas za deset dana pritvor bivšem predsjedniku Nissana Karlosu Gonu uoči suđenja po optužbama za finansijske malverzacije.

Da li će ovako izgledati novi Nissan Juke?

Nedavno se pojavila informacija da će premijera druge generacije Nisanovog crossovera Juke biti održana tokom 2019. godine, a u međuvremenu je objavljen još jedan nezvanični render koji pokazuje njegov eventualni izgled.

Nissan pustio u pogon najveći "solarni krov" u svijetu

Nissan je danas potvrdio da je u svojoj tvornici u Amsterdamu u pogon pustio najveći solarni krov u Holandiji.

Novi Nissan Juke stiže tek u ljeto 2019?

Iako se prvobitno očekivalo da će nova generacija modela Juke biti predstavljena tokom jeseni 2018, premijera ovog automobila najvjerovatnije će se dogoditi tek polovinom naredne godine.

Renault, Nissan i Mitsubishi nastavljaju saradnju

Renault, Nissan i Mitsubishi Motors danas su potvrdili nastavak saradnje uprkos hapšenju Carlosa Ghosna u Japanu koji je donedavno bio predsjednik sve tri kompanije.

Japan želi da sačuva savez Nissana, Renaulta i Mitsubishija

Japan vjeruje da je važno da proizvođači automobila Nissan, Renault i Mitsubishi sačuvaju stabilan savez, rekao je danas portparol Vlade Jošihide Suga.

Pad akcija Nissana i Mitsubishija poslije hapšenja Gona

TOKIO - Vrijednost akcija japanskih proizvođača "Nissan" i "Mitsubishija" doživjela je danas veliki pad na berzi u Tokiju poslije hapšenja predsjednika ovih firmi Karlosa Gona.

Najčitanije