Nissan

Nissan Juke pretvoren u čistokrvno off-road vozilo

Iako je u osnovi klasičan predstavnik crossovera B-segmenta, kojem su u fokusu atraktivnost i cestovne značajke, tuning kuća Autobot Autoworks dokazala je kako se uz određene modifikacije Nissan Juke može pretvoriti u ozbiljnog terenca.

Nissan Leaf nagrađen s pet zvjezdica na Green NCAP testu

Ekološke karakteristike novog Nissana LEAF dobile su još jedno međunarodno priznanje. Njegov doprinos čistoći vazduha i energetska učinkovitost nagrađeni su s pet zvjezdica inicijative Green NCAP nakon niza provedenih strogih testiranja.

Nissan proizveo 10-milioniti automobil u Engleskoj

Proizvodni pogon Nissan Sanderlend proslavlja još jednu rekordnu prekretnicu, objavljeno je kako je proizvedeno 10-milionito vozilo.

Le Mer: Neophodno sačuvati savez Renaulta i Nissana

​Francuski ministar finansija Bruno Le Mer rekao je danas da je neophodno sačuvati savez Renaulta i Nissana, od kojeg francuski proizvođač automobila ima koristi u smislu sinergije i tehnologije.

Nissan unaprijedio Navaru

Nissan je predstavio restilizovanu verziju pikapa Navara. Osim kozmetičkih promjena, sada je tu i novi manuelni mjenjač.

Enterijer modela Nissan GT-R u izdanju kompanije Carlex Design

Kada je Nissan predstavio trenunti GT-R model 2017. godine, on se od svog prethodnika razlikovao kako spolja, tako i iznutra.

Monstruozni GT-R sa masivnom aerodinamikom i 1.600 "konja"

Trke uzbrdo zahtijevaju moćan motor s posebnim naglaskom na velikom ubrzanju i stabilnošću na uskim stazama. Stoga neki takmičari moraju da dorađuju svoje ljubimce, a često znaju i da pretjeraju.

Još jedna optužnica protiv bivšeg predsjednika Nisana

TOKIO - Bivšem predsjedniku Nisana Karlosu Gosnu se prema novoj optužnici na teret stavlja zloupotreba povjerenja, javili su danas japanski mediji.

Akcionari Nisana izglasali smjenu Gosna

TOKIO - Akcionari japanskog Nisana izglasali su danas smjenu dugogodišnjeg predsjednika Karlosa Gosna, koji je suočen sa optužbama za finansijske malverzacije.

Renault želi potpuno spajanje sa Nissanom

Prema najnovijim informacijama, Renault želi da ponovo započne pregovore sa kompanijom Nissan o "potpunom spajanju" tokom narednih 12 mjeseci.

Najčitanije