Nissan

Počela proizvodnja Nissan x-traila u Rusiji

Nissanova tvornica u St. Petersburgu počela je s proizvodnjom njihovog najprodavanijeg globalnog modela X-Trail. Ovo je Nissanov drugi model koji se proizvodi u ruskoj tvornici s čije proizvodne trake od 2009. godine je izašlo skoro 200.000 automobila.

"Ples automobila" za Ginesa

Ujedinjeni Arapski Emirati ugostili su Nissanove automobile u pokušaju da postave još jedan u nizu čudnovatih Ginesovih rekorda.

Modelu Nissan GT-R zabranjena vožnja po Nirburgringu

Možda jeste riječ o jednom od najstarijih automobila koji se i dalje proizvodi, ali Nissan GT-R je itekako sposoban da onome ko ga vozi pruži pravu "adrenalinsku injekciju", kako u vožnji po stazi tako i van nje.

Koji električni automobil je najprodavaniji u Evropi u 2018.

Dok je najtraženiji auto na struju ove godine u Americi Tesla Model 3, u Evropi, gdje prodaja tog automobila još nije zvanično počela, primat u 2018. drži Nissan Leaf.

Nissan opoziva više od 215.000 vozila zbog rizika od požara

Japanski Nisan je povukao više od 215.000 automobila i terenskih vozila u SAD zbog rizika od požara, preporučivši ljudima da vozila parkiraju na otvorenom u određenim situacijama.

Nissan povlači stotine hiljada vozila zbog rizika od požara

Japanski Nissan je povukao više od 215.000 automobila i terenskih vozila u SAD zbog rizika od požara, preporučivši ljudima da vozila parkiraju na otvorenom u određenim situacijama.

Vjeverica pod haubom Nissana napravila špajz

Nissan Murano stigao je u radionicu Majka Tompsona u Ontariju u Kanadi, jer nešto nije bilo u redu sa kontaktom za stop-svjetlo. I onda je Majk podigao haubu…

Nissan potvrdio, stiže nasljednik 370Z

Stariji potpredsjednik Nissana za globalni dizajn Alfonso Albaisa potvrdio je da japanska kompanija radi na nasljedniku modela 370Z.

Nissan GT-R za 2020., nova "japanska raketa"?

Jedan od najubojitijih, najatraktivnijih sportskih bolida, Nissan GT-R, koji oduševljava od 2007., a za sezonu 2012. temeljito je obnovljen.

Druga generacija modela Nissan Juke stiže 2019. godine

Druga generacija modela Nissan Juke će u narednim mjesecima imati svoju svjetsku premijeru, a ako je vjerovati riječima šefa dizajna kompanije, ona će imati dizajn potpuno drugačiji od svih ostalih modela japanskog proizvođača.

Najčitanije