Nissan

Generalni direktor Nissana se odriče polovine plate

Generalni direktor kompanije Nissan, Makoto Ućida, rekao je danas akcionarima da se odriče polovine plate pošto je japanski proizvođač automobila potonuo u crveno usljed pada prodaje i zatvaranja fabrika u Španiji i Indoneziji.

Gašenje tvornice Nissana će kompaniju koštati više od milijardu evra

Taman kad se moglo pomisliti da su hiljade radnih mjesta u španskim pogonima Nissana sigurne, stigla je pandemija i kriza iza nje. A u takvim situacijama nema milosti pa Nissan u svojim poslovnim planovima za idućih nekoliko godina ne ostavlja mjesto za tvornicu u Barseloni.

Rasprodaja vozila: Do 15.000 KM popusta

Razmišljali ste o kupovini vozila, ali vas je ovo izazovno vrijeme uzrokavano pandemijom Corona virusa preduhitrilo i poremetilo vam planove?

Nissan razvio "štit" za svoje buduće modele

Električna revolucija donosi zaokret i u automobilskom dizajnu. Nissan Ariya Concept, predstavljen na prošlogodišnjem Tokijskom salonu automobila, pravi je primjer upravo takvog zaokreta. Vozilo odražava snažnu i modernu estetiku ''bezvremenskog japanskog futurizma'', čemu posebno doprinosi prednja maska koja oblikom podsjeća na štit.

Japanski auto-gigant nastavlja proizvodnju u epicentru epidemije

Kompanija Nissan saopštila je da planira nastavak proizvodnje u svojoj fabrici u Kini jer broj novih slučajeva zaraženih virusom COVID-19 u toj zemlji opada.

Nissan u budućnosti bez dizel motora?

Uz najavljenu strategiju elektrifikacije, Nissanovi modeli nove generacije moglu bi u potpunosti zaobići upotrebu dizel motora. Tako bi sadašnji 1,5 i 1,6-litarski četvorocilidraši bili zamenjeni elektrifikovanim pogonskim sistemima.

Netflix za automobile - novi auto svaki dan

Dosadilo vam je da svakoga dana vozile isti automobil? Nissan ima rješenje za vas.

Kako je stari Nissan prošao u sudaru s novim

Nissan NP300 Hardbody je pick-up čija konstrukcijska rješenja datiraju iz 1997. godine, odnosno na nekim tržištima je tad bio poznat kao prva generacija Frontiera/Navarre.

Nisan i Reno ne planiraju "razvod"

Japanski proizvođač automobila Nisan saopštio je da najave raskidanja saveza sa Renoom nisu utemeljene na činjenicama.

Interpol raspisao crvenu potjernicu za bivšim čelnikom Nissana

Interpol je raspisao crvenu potjernicu za bivšim čelnikom Nissan-Renaulta Karlosom Gosnom, koji je iz Japana preko Istanbula pobjegao u Liban.

Najčitanije