Nizozemska

Nakon kritika, nizozemski kralj prekinuo odmor u Grčkoj

HAG - Nizozemski kralj Vilem-Aleksander i njegova supruga kraljica Maksima prekinuli su odmor u Grčkoj nakon što su se našli na meti kritika zbog putovanja tokom pandemije korona virusa.

Neobični potezi policajca koji hvataju vozače u prekršaju

Nerijetko se čudimo domišljatosti policijskih službenika kad je u pitanju naplaćivanje kazni.

RTL: Nizozemsku ekonomiju do kraja 2020. očekuje pad od oko pet odsto

Nizozemsku ekonomiju do kraja godine očekuje pad od oko pet odsto, dok se za 2021. predviđa rast od 3,5 procenata, javio je sinoć nizozemski RTL pozivajući se na još neobjavljena budžetska dokumenta Vlade.

Porast novozaraženih u Nizozemskoj zbog okupljanja mladih

Mnogi mladi ljudi u Nizozemskoj ne poštuju striktno mjere zaštite, što dovodi do porasta infekcija, izjavila je danas Joba van den Berg, portparolka zadužena za virus korona pri nizozemskoj Vladi.

Izdato narandžasto upozorenje: Nizozemci da napuste Hrvatsku

ZAGREB - Ministarstvo spoljnih poslova Nizozemske izdalo je narandžasto upozorenje za Hrvatsku zbog pogoršanja epidemiološke situacije u toj zemlji i savjetovalo svojim državljanima koji odmor provode u Hrvatskoj da se odmah vrate u zemlju.

Policija otkrila sobu za mučenje, uhapšeno šest muškaraca

HAG - Policija Nizozemske uhapsila je šest muškaraca nakon što su otkrili morske kontejnere koji su pretvoreni u improvizovani zatvor i zvučno zaštićenu "sobu za mučenje" zajedno sa zubarskom stolicom, alatima koji uključuju kliješta i skalpele i lisice, saopštile su danas vlasti.

Nizozemska daje bonus od hiljadu evra zdravstvenim radnicima

HAG - Nizozemska vlada daje zdravstvenim radnicima bonus od 1.000 evra jer su pomogli zemlji da se izbori s izbijanjem korona virusa.

U Nizozemskoj prvi put nakon 12. marta bez preminulih od virusa korona

DEN HAG - Nizozemski instititut za javno zdravstvo javio je u ponedjeljak da nijedan smrtni slučaj od kovid-19 nije potvrđen u protekla 24 sata, što je prvi put od 12. marta da nije javljeno ni o jednom smrtnom slučaju.

Nizozemci smislili staklene kućice za romantične večere u restoranima

Jedan restoran u sklopu Mediamatic Biotoop centra u Amsterdamu pronašao je odličan način da se drži mjera fizičke udaljenosti, ali i da otvore svoja vrata tokom pandemije.

Holandska farma cvijeća poslala specijalnu poruku turistima

AMSTERDAM - Svake godine turisti odlaze u Holandiju kako bi uživali u svijetlim i živopisnim poljima lala.

Najčitanije