Njemačka

Njemački parlament odobrio registraciju trećeg pola

BERLIN -- Njemački parlament odobrio je opciju trećeg roda u zvaničnim spisima koji će omogućiti ljudima da se registruju kao "različiti".

Tri žene izbodene u Nirnbergu

BERLIN - Tri žene izbodene su nožem u odvojenim napadima u Nirnbergu, a njemačka policija istražuje da li su ti incidenti povezani.

Ford u njemačkim pogonima gasi jednu smjenu, slijede otkazi?

Ford će ugasiti proizvodnju nekad popularnog modela, a smanjenje proizvodnih kapaciteta znači i nove otkaze.

Britanci sve više zainteresovani za pasoš Njemačke

BERLIN - Sve više Britanaca želi da dobije njemačko državljanstvo kako se približava izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

Njemačka pojačala kontrole na granici sa Francuskom

BERLIN - Njemačka vlada je saopštila danas da je pojačala kontrole na granici sa Francuskom nakon sinoćnjeg napada u Strazburu, ali da ne vidi izmjene u nivou prijetnje u Njemačkoj.

Čokolada preplavila ulicu

Vatrogasci u gradu Verlu u zapadnoj Njemačkoj odgovorili su na neobičan hitan slučaj, nakon što se prepunila cisterna lokalne firme koja proizvodi tečnu čokoladu, a čokoladna masa se izlila na ulicu.

Štrajk zaustavio željeznički saobraćaj u Njemačkoj

BERLIN - Štrajk željezničara zbog spora oko plata s poslodavcem zaustavio je u ponedjeljak širom Njemačke međugradske vozove, objavilo je željezničko poduzeće "Deutsche Bahn".

Hajdelberg, grad iz bajke

HAJDELBERG – Hajdelberg je jedan od rijetkih gradova u Njemačkoj pošteđen bombardovanja tokom ratova, a njegova srednjovjekovna arhitektura, rijeka Neckar i dvorac, danas privlače posjetioce iz cijelog svijeta.

Njemačka: Nije trenutak za formiranje vojske Kosova

PRIŠTINA/BERLIN - Njemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije sa Beogradom i ugrozio dijalog, piše prištinska "GazetaExpres".

Kraj ere Merkelove: Nasljednici se vraćaju tradiciji

​Vladajuća njemačka Hrišćanskodemokratska unija (CDU) danas će birati nasljednika Angele Merkel, novog predsjednika ili predsjednicu, a time i kandidata za novog kancelara.

Najčitanije