Njemačka

Njemačka ublažila zakon za odstrel vukova

Njemačka vlada pristala je danas da ublaži stroga ograničenja za ubistvo vukova kako bi pomogla u borbi protiv sve veće prijetnje koju te životinje predstavljaju za stoku u toj zemlji.

Njemica na internetu pokušala da proda samoubilački pojas

BERLIN - Njemačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Njemice Derje O. zbog pripadnosti Islamskoj državi i pokušaja da putem interneta proda pojas sa eksplozivom.

Racije na zapadu Njemačke, na meti iračka kriminalna grupa

BERLIN - Policija na zapadu Njemačke pretresla je rano jutros više lokacija koje se dovode u vezu sa jednom iračkom kriminalnom grupom osumnjičenom za umiješanost u trgovinu ljudima, prodaju droge, ilegalnu trgovinu oružjem i falsifikovanje isprava.

Njemačka legalizovala vožnju električnih trotineta

Praktični i ekonomični dvotočkaši za prevoz na kraćim relacijama moći će da se koriste na javnim saobraćajnicama u Njemačkoj.

Poplave u Njemačkoj, jedna osoba nastradala

BERLIN - Južni dio Njemačke pogodile su velike poplave izazvane obilnim padavinama, a jedna osoba je poginula.

Njemačka vraća Izraelu 5.000 Kafkinih dokumenata

BERLIN - Njemačke vlasti predaće danas Izraelu 5.000 dokumenata Franca Kafke, koje je čuvao njegov blizak prijatelj Maks Brod.

Njemačka vlada na izbjeglice u 2018. potrošila 23 milijarde evra

BERLIN - Njemačka vlada je prošle godine za integraciju izbjeglica potrošila rekordne 23 milijarde evra, kao i na uklanjanje uzroka izbjeglištva, a što je 10 odsto više nego 2017. godine, prenio je Rojters pozivajući se na interne spise njemačke vlade.

Njemačka liga najpraćenija, Borusija Dortmund najgledaniji

​Bundesliga je napraćenija fudbalska liga na svijetu po broju gledalaca, što je 43.000 u prosjeku po meču, dok je Fudbalski klub Borusija Dortmund najpraćeniji klub sa 80.000 gledalaca na domaćim utakmicama.

Misteriozne smrti u Njemačkoj: Pisma, samostrel i pet tijela

Njemačka policija istražuje smrt petoro ljudi, čija su tijela u nekoliko dana pronađena na dva kraja Njemačke. Najpre su agencije prije dva dana javile da su tri osobe stradale u bavarskom hotelu u blizini gradića Pasaua, a zatim je policija u Vitingenu prateći tragove pronašla još dva tijela.

Vatreni obračun u Njemačkoj: Ubijen Darko Mijović i još jedna osoba iz Crne Gore

​Podgoričanin Darko Mijović ubijen je jutros u Njemačkoj, saznaju "Vijesti" iz više izvora.

Najčitanije