Njemačka

Šest njemačkih borbenih aviona približilo se Singapuru

SINGAPUR - Grupa borbenih aviona njemačkog vazduhoplovstva približila se danas Singapuru u pokušaju preleta oko 12.800 kilometara od njihove matične baze do jugoistočne Azije za samo 24 sata.

Bundesver stigao u BiH, biće stacioniran i u Banjaluci

BANJALUKA, BERLIN - Prvi kontingent njemačkih vojnika stigao je danas u BiH, gdje će biti stacionirani u okviru misije EUFOR Althea, potvrđeno je "Nezavisnim" u Ambasadi Njemačke u Sarajevu.

Njemačka zabilježila prvi slučaj majmunskih boginja kod djeteta

BERLIN - U Njemačkoj je otkriven prvi slučaj majmunskih boginja kod djeteta, a riječ je četvorogodišnjoj djevojčici koja je zaražena ovim virusom, objavio je danas institut "Robert Koh" iz Berlina.

Nijemci moraju da štede više gasa od svih u EU

Njemačka će morati, na osnovu plana Evropske komisije, najviše da štedi gas.

Njemačka najavila nove epidemijske mjere

BERLIN - Njemačka vlada je u srijedu predstavila svoje planove za nove mjere u vezi s virusom korona za predstojeću jesen i zimu, jer očekuje da će broj slučajeva virusa ponovo porasti tokom hladnije sezone.

Bejbi-bum rezultat pandemije u Njemačkoj

BERLIN - Pandemija virusa korona i zatvaranje uticali su na povećanje nataliteta u Njemačkoj, pa je tako prošle godine rođeno 22.000 beba više nego 2020. (795.492).

Njemačka: Nije dovoljno tuširanje hladnijom vodom

Evropska unija hoće da smanji svoju potrošnju gasa za najmanje 15 odsto, a Njemačka mora vjerovatno da uštedi još i više. Kako da se to postigne? Apeli nisu dovoljni.

Njemačka privreda se kreće ka recesiji

Njemačka privreda u protekla tri mjeseca, u poređenju s prvim kvartalom prošle godine, nije uopšte rasla, saopštio je danas Statistički zavod.

Poslovna klima u Njemačkoj na dvogodišnjem minimumu

Poslovno raspoloženje njemačkih privrednika znatno se ohladilo u julu, imajući u vidu da je indeks poslovne klime, koji izračunava ekonomski institut IFO, pao na 88,6 poena sa 92,2 boda u junu.

Šolc i supruga povjerljive dokumente bacilli u kontejner

Njemački list Špigel objavio je da su kancelar Njemačke Olaf Šolc i njegova supruga Brita Ernst u kontejner bacili i dokumente povjerljivog sadržaja.

Poslanica zatražila pravo glasa za dvogodišnjake u Njemačkoj

BERLIN - Poslanica Zelenih u njemačkom Bundestagu Emilia Fester, zatražila je pravo glasa za dvogodišnjake.

Turbina za Sjeverni tok otpremljena iz Kanade za Njemačku

MOSKVA - Simensova turbina za gasovod Sjeverni tok 1 otpremljena je avionom za Njemačku iz pogona za održavanje u Kanadi, a očekuje se da će u Rusiju stići 24. jula, izvijestio je danas list Komersant pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Grci ciljaju "gasne izbjeglice": "Nijedan Nijemac neće se smrzavati"

BERLIN - Grčka je, usljed energetske krize, otkrila novu ciljnu grupu turista - "gasne izbjeglice" i poziva Nijemce da zimu provedu u toj zemlji.

Predsjednik Udruženja poslodavaca: Njemačka pred najvećom krizom ikada

BERLIN - Nalazimo se pred najvećom krizom koju je zemlja ikada vidjela, upozorava predsjednik Udruženja poslodavaca Njemačke (BDA) Rajner Dulger.

Kada Njemačka prestaje sa nabavkom ruskog uglja i nafte

BERLIN - Njemačka će u potpunosti prestati kupovati ruski ugalj od 1. avgusta i rusku naftu od 31. decembra ove godine te će doživjeti veliku promjenu kada se radi o izvorima snabdijevanja energijom, rekao je zamjenik ministra finansija Joerg Kukies na konferenciji u Sidneju, piše DPA.

Najčitanije