Njemačka

Njemačka uspjela da izbjegne recesiju

BERLIN - Njemačka je u posljednjoj četvrtini godine zabilježila ekonomski rast od 0,1 odsto čime je uspjela izbjeći recesiju, piše "CNBC".

Bundestag otklonio "briselsku prijetnju" za gasovod "Sjeverni tok 2"

BERLIN - Njemački parlament Bundestag otklonio je briselsku prijetnju izgradnji gasovoda "Sjeverni tok 2" i tako u potpunosti obezbijedio nacionalni interes Njemačke, ali i zadovoljio ruske interese, jer će "Gasprom" imati potpunu popunjenost gasovoda svojim energentom.

Njemačkoj ekonomiji leđa okrenuo najveći trgovinski partner

BERLIN - Njemački statističari će u četvrtak objaviti da li je najveća evropska ekonomija nakon pada BDP-a od 0,1 "zaronila" u recesiju, a analitičari širom svijeta iščekuju taj momenat.

Njemačkoj ekonomiji leđa okrenuo najveći trgovinski partner

Analitičari širom svijeta iščekuju četvrtak kada će njemački statističari objaviti da li je najveća evropska ekonomija nakon pada BDP-a od 0,1 zaronila u recesiju.

Uhapšeni islamisti u Njemačkoj, planirali ubistva nevjernika

BERLIN - Njemačke vlasti uhapsile su tri osobe zbog sumnje da su kao pristalice Islamske države pripremale napade kako bi "ubili što je više moguće nevjernika".

Putin i Merkel za specijalni status Donbasa

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i njemačka kancelarka Angela Merkel istakli su značaj uvođenja specijalnog statusa Donbasa u ukrajinske zakone.

Nove prepreke za "Sjeverni tok 2": Da li su uzaludno potrošene milijarde?

BERLIN, MOSKVA - Tek što je Danska dozvolila gradnju "Sjevernog toka 2" kroz svoj dio baltičkog podmorja, ovaj gasovod se suočio s novom preprekom.

Počela sezona karnevala u Njemačkoj

KELN - Kao što je to bio slučaj i prethodnih godina i danas je u 11.11 časova u Njemačkoj nastupila karnevalska sezona, koja je počela nizom programa u nekoliko gradova među kojima su Keln, Dizeldorf i Majnc.

Njemačka povećava najnižu penziju

BERLIN - Konzervativci njemačke kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrati (SPD) u nedjelju su uspjeli da se dogovore o povećanju najniže penzije, što je tema koja je prijetila budućnosti njihove vladajuće koalicije.

Pijani državljanin BiH napravio haos na autoputu u Njemačkoj

Tridesetčetvorogodišnji državljanin BiH i njegov dvije godine mlađi suvozač povrijeđeni su u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u subotu na njemačkom autoputu A8.

Najčitanije