Njemačka

Zbog njemačkih viza ugroženo 2.000 radnih mjesta

SARAJEVO, BANJALUKA - Privredna komora Federacije BiH poslala je pismo na adrese najviših predstavnika vlasti u BiH kako bi oni svojim ovlaštenjima pružili podršku u rješavanju gorućeg problema s kojim se već dvije godine suočava građevinski sektor BiH u Njemačkoj, a to je predugo čekanje na vize za detaširane radnike.

Hrvat na baušteli u Njemačkoj ubio radnog kolegu pa sebe

MINHEN - Policija u Minhenu je jutros u 8.50 sati dobila dojavu o pucnjavi na gradilištu u tom njemačkom gradu.

Tražili migrante, našli 17 granata iz BiH

BANJALUKA, DREZDEN - Njemačka policija je na željezničkoj stanici u Drezdenu u ponedjeljak zaplijenila 17 ručnih granata, koje su bile sakrivene u mercedesu sa bh. registarskim oznakama, javljaju njemački mediji.

Njemačko Tužilaštvo naredilo obdukciju tijela Šabana Šaulića

Nakon stavičnog udesa, Šaban Šaulić je na auto-putu kod Bilefelda sam izašao iz smrskanog automobila i ušao u sanitet.

Protesti protiv NATO u Minhenu

MINHEN - Više hiljada ljudi protestovalo je danas poslije podne u Minhenu, gdje se održava Minhenska bezbjednosna konferencija na kojoj učestvuju lideri mnogih zemalja svijeta, protiv NATO i zalažući se za mir.

Panika među gastarbajterima u Njemačkoj: Velika racija, upadaju u kuće i hapse zbog rada na crno

HESEN - Oko 250 carinskih službenika pretražilo je u četvrtak 17 kuća i kancelarija na području Rajne-Majne, Baden-Virtemberga i Sjeverna Rajne-Vestfalije.

Na "Biofahu" izlaže osam kompanija iz BiH

SARAJEVO- Na najvećem svjetskom sajmu organskih proizvoda "BIOFAH 2019" u Nirnbergu nastupa osam kompanija iz BiH koje se bave proizvodnjom ljekovitog i aromatičnog bilja, gljiva, šumskih plodova, eteričnih ulja i meda.

Štrajk državnih službenika u Njemačkoj: Traže povećanje plata

BERLIN - Državni službenici u Njemačkoj i danas su održali štrajk upozorenja, tražeći povećanje plata.

Njemačkoj u idućih 14 godina potrebno 260.000 stručnih radnika godišnje

Njemačkoj će u sljedećih 40 godina biti potrebno 260.000 useljenika godišnje kako bi nadoknadila manjak radne snage, proizlazi iz jedne studije Fondacije Bertelsmann objavljene u utorak.

Brexit bez sporazuma ugrožava 100.000 radnih mjesta u Njemačkoj

BERLIN - Njemački ekonomisti tvrde da bi Brexit bez sporazuma mogao da ugrozi više od 100.000 radnih mjesta u Njemačkoj koja zavise od trgovine s Britanijom, dok će automobilska industrija biti najteže pogođena.

Najčitanije