Njemačka

Pijani Hrvat izazvao saobraćajku i haos u Njemačkoj

HAMBURG - Hrvatski državljanin star 28 godina izazvao je na njemačkom autoputu A252 kod Hamburga saobraćajnu nesreću zbog čega je dio puta bio blokiran pet sati.

Njemački suficit problem za svjetsku ekonomiju?

BON - Spoljnotrgovinski višak Njemačke bi mogao ove godine da dostigne 299 milijardi dolara, piše danas Dojče vele i postavlja pitanje da li je njemački "masan suficit problem za svjetsku ekonomiju?".

Tragedija u Njemačkoj: Vozač kamiona iz BiH se utopio u jezeru

EITING - Neimenovani dvadesetrogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine preminuo je nesreće na kupanju u jezeru u Eitingu u bavarskom okrugu Erding.

Bivša robinja ID na ulicama Štutgarta prepoznala svog otmičara

ŠTUTGART - Strah zapadnih obavještajnih službi da su s migrantima u EU ušli borci terorističke organizacije Islamska država pokazao se opravdanim.

Sudbina dizelaša u Njemačkoj: Polovnjaci na istok Evrope, krntije u Afriku

Nagađanja oko sudbine dizelaša uznemirila su tržište polovnih automobila u Njemačkoj. Ali posao i dalje ide odlično: ako ništa drugo, čak i automobili zreli za otpad se mogu prodati u Africi.

Njemačka vojska na čelu NATO vježbi, najvećih od Hladnog rata

BRISEL - NATO je potvrdio da će njemačka vojska biti na čelu vojnih vježbi "Trozubi spoj" ("Trident juncture"), zakazanih za oktobar u Norveškoj, javlja "Dojče vele" (DW).

Njemačka vlada: Nemamo plan za dolazak vanzemaljaca

BERLIN - Njemačka vlada je saopštila da nije napravila nikakav pripremni plan za mogućnost da se vanzemaljci možda pojave na teritoriji te zemlje.

Neonacisti obilježili godišnjici smrti Hitlerovog zamjenika

BERLIN - Više stotina neonacista su uz zastave njemačkog Rajha marširali danas centralnim dijelom Berlina, uz zaštitu policije od kontrademonstracija.

Bh. državljanin na čelu kriminala od 100 miliona evra

BERLIN - Sud u Berlinu osudio je nepravosnažnom presudom na sedam godina zatvora četrdesetsedmogodišnjeg državljana BiH kao vođu najveće kriminalne grupe u Njemačkoj koja se bavila finansijskim malverzacijama tokom uvoza bakra u tu zemlju iz Srbije.

Njemačka postigla sporazum o vraćanju migranata u Grčku

BERLIN - Njemačka je postigla sporazum o vraćanju migranata u Grčku, ako su već u toj zemlji zatražili azil, rekla je portparol njemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova Eleonora Peterman.

Najčitanije