Njemačka

Njemački košarkaš dobio otkaz zbog učešća na protestima u Berlinu

Njemački košarkaš i član prvoligaša te zemlje Telekom Baskets Bona Jošiko Saibu dobio je otkaz, jer je tokom vikenda učestvovao na protestu protiv mjera za sprečavanje širenja lovid-19, koji je održan u glavnom gradu Berlinu.

"Njemačka se već suočava sa drugim talasom epidemije"

BERLIN - Njemačka se već suočava sa drugim talasom epidemije virusa korona i rizikuje da protraći ranije postignut uspjeh time što stanovništvo ne poštuje pravila socijalnog distanciranja, izjavila je predsjednik njemačkog udruženja ljekara "Marburger Bund" Suzan Jona.

DW: Da li zaista virus u Njemačku dolazi sa Balkana

KELN - Povodom nekoliko naslova u njemačkoj štampi o tome da građani koji dolaze sa odmora iz zemalja jugoistočne Evrope donose virus korona u Njemačku, Dojče vele postavlja pitanje da li zaista "virus u Njemačku dolazi sa Balkana“.

Njemački poslodavci u panici: Trebaju nam radnici sa zapadnog Balkana

BERLIN, BANJALUKA - Njemački poslodavci upozorili su Vladu te zemlje da bez više useljavanja radnika sa zapadnog Balkana firme u toj zemlji neće moći naći adekvatnu radnu snagu.

Njemačke vlasti: Neprihvatljivo ponašanje demonstranata

BERLIN - Njemačke vlasti kritikovale su okupljanje više hiljada ljudi tokom vikenda u Berlinu na protestima protiv zabrana uvedenih radi sprečavanja širenja virusa korona.

Britanci, Francuzi i Nijemci otkazuju odmore da ne idu u samoizolaciju

BERLIN - Najmanje polovina njemačkih, britanskih i francuskih turista prije bi otkazalo putovanje nego otišlo u samoizolaciju po povratku u zemlju, testiralo se na odredištu ili nosilo masku na otvorenom, pokazuje danas objavljeno istraživanje.

Njemačka uvodi obavezno testiranje putnika

BERLIN - Njemačka će tokom ove sedmice započeti obavezno testiranje na virus korona svih putnika koji u tu državu dolaze iz zemalja visokog rizika od zaraze, izjavio je njemački ministar zdravlja Jens Špan.

Počelo besplatno testiranje: "Najviše zaraženih stiže sa Balkana"

BERLIN - Nijemci koji se vraćaju s godišnjeg odmora u inostranstvu mogu se od danas besplatno testirati na korona virus pri povratku u zemlju.

Evropska unija i Njemačka ekonomski integrišu zapadni Balkan i Moldaviju

BANJALUKA - Evropska unija i Njemačka planiraju da čvršće ekonomski integrišu zapadni Balkan i Moldaviju, javili su pojedini njemački mediji. Kako su pisali, cilj ovog programa je približiti ove regione i pospješiti ekonomsku saradnju.

Koja čokolada ima pravo da bude četvrtasta?

Proizvođači dvije najpopularnije njemačke čokolade "Milka" i "Riter Sport" nakon deset godina završili su svoju svađu pred sudom, piše onlajn magazine "Jurop tudej".

Najčitanije