Njemačka

Njemačka sprema sankcije "Sjevernom toku dva"

BERLIN - Njemačka je spremna da uvrsti projekat "Sjeverni tok dva" na listu sankcija protiv Rusije, u slučaju eskalacije situacije sa Ukrajinom, izjavila je njemački ministar spoljnih poslova Analena Berbok.

Napadač na njemačkom univerzitetu oružje nabavio u Austriji

​BERLIN - Napadač na studente na univerzitetskom kampusu u Hajdelbergu, koji je ubio jednu osobu, i ranio više lice, oružje je nabavio u Austriji, pokazuje istraga njemačke policije.

U Njemačkoj prvi put više od 200.000 novooboljelih

BERLIN - Njemačka je ponovo danas prijavila rekordan dnevni broj novih infekcija kovida-19, budući da je prvi put premašila cifru od 200.000 novozaraženih.

Samo 15 odsto Nijemaca razmišlja da kupi električni automobil

Konsultantska kuća Deloitte sprovela je veliko istraživanje ispitujući njemačke vozače o tome koji bi automobil preferirali ukoliko se odluče za kupovinu novog vozila.

Češki multimilioner vozio 417 kilometara na sat u Njemačkoj

Njemačka policija pokrenula je istragu protiv češkog multimilionera Radima Pasera koji je njemačkim auto-putem svojim Bugatijem vozio 417 kilometara na sat i time se hvalio na Youtube-u, prenijeli su lokalni mediji.

Berlin sprema strategiju za BiH

BERLIN - Nova vladajuća većina u Njemačkoj, koju čine SPD, Zeleni i liberali, tek će narednih mjeseci u Bundestagu predstaviti novu strategiju njemačke spoljne politike prema BiH, koja će biti stavljena na glasanje.

Njemačka Ukrajini šalje šljemove: "Hoće li nas dalje podržati jastucima?"

BERLIN - Dok neke evropske zemlje već šalju ili razmatraju slanje oružja Ukrajini, Njemačka namjerava da "pomogne" sa 5.000 šljemova za vojnike, a gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko pita "kako li će Njemačka ukrajinski narod podržati dalje - jastucima?".

U Bundestagu rasprava o uvođenju obavezne vakcinacije, građani na ulicama

BERLIN - U Berlinu je počelo okupljanje građana koji se protive odluci njemačke vlade da uvede obaveznu vakcinaciju.

Raste broj kovid pacijenata u bolnicama u Njemačkoj

BERLIN - Broj kovid pacijenata ponovo raste u bolnicama njemačke pokrajine Sjeverne Rajne Vestfalije, saopštio je premijer te pokrajine Hendrik Vist.

Njemačka uloga u ukrajinskom sukobu

Berlinu je data centralna uloga u ukrajinskom sukobu, između ostalog i zbog veza s Moskvom. Ali u Berlinu se još uvijek traži - njemačka pozicija.

Najčitanije