Njemačka

Iz Hrvatske u Njemačku od nedjelje po novim pravilima

ZAGREB - U nedjelju stupa na snagu odluka Njemačke o proglašenju Hrvatske područjem visokog epidemiološkog rizika, što sa sobom donosi stroža pravila pri ulasku u tu zemlju.

Njemački institut: Potreban lockdown od dvije do četiri nedjelje

BERLIN - Direktor njemačkog Instituta Robert Koh Lotar Viler izjavio je danas da je neophodan lockdown u Njemačkoj u trajanju od dvije do četiri nedjelje da bi se "razbio" treći talas korona virusa.

Počeli pregovori s Njemačkom o isporuci vakcine "Sputnjik V"

MOSKVA - Ruski fond za direktne investicije počeo je pregovore s predstavnicima njemačke vlade o preliminarnom sporazumu o isporuci ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik V", saopšteno je na zvaničnom nalogu na Twitteru te vakcine.

Njemačka namjerava da ukine obavezan test za vakcinisane

BERLIN - Ministarstvo zdravlja Njemačke priprema novu preporuku, koja predviđa ukidanje obavezno testiranje za vakcinisane.

Kršio mjere pa bježeći od policije pao sa četvrtog sprata

BERLIN - Mladić (22) u Njemačkoj zadobio je ozbiljne povrede nakon što je pao sa terase na četvrtom spratu, pokušavajuci da pobjegne od kazne zbog društvenog okupljanja kojim se krše restriktivne mjere, objavila je danas policija.

Njemački institut: Vakcinisani nemaju nekog rizika od prenosa zaraze

BERLIN - Njemački epidemiološki institut "Robert Koh" objavio je da kod ljudi vakcinisanih protiv virusa korona nema nekog rizika od prenosa zaraze nakon čega je njemački ministar zdravlja Jens Špan danas najavio ublažene mjere za vakcinisane.

Švajnštajger odao priznanje, oduševljen Makedoncima

Bastijan Švajnštajger, bivši as Njemačke, odao je priznanje Sjevernoj Makedoniji.

Njemačka: Apel za urgentno zatvaranje i bržu vakcinaciju

BERLIN - Njemačka hitno mora da proglasi zatvaranje na dvije sedmice, ubrza vakcinaciju i obavi obavezujuće testove u školama da bi prekinula treći talas epidemije virusa korona, saopštilo je danas udruženje DIVI, koje okuplja zdravstvene radnike iz odjeljenja za intenzivnu njegu.

Najčitanije