Njemačka

DW: Njemačka armija rasipa, država dosipa

BERLIN - Njemačka armija se ponaša rasipnički, konstatovala je Savezna revizorska institucija. Greške u planiranju koštaju poreske obveznike milione. Istovremeno Bundesver sastavlja listu sa potrepštinama milijardske vrijednosti.

Njemačka: Niko ne može jednostrano da mijenja nuklearni sporazum sa Iranom

BERLIN - Niko ne može jednostrano da mijenja odredb nuklearnog sporazuma sa Iranom, rekao je portparol njemačkog Ministarstva spoljnih poslova Rajner Brul novinarima u Berlinu.

Njemačka podnijela zahtjev UEFA za domaćinstvo EP

BERLIN - Njemački fudbalski savez (DFB) podnio je danas Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva 2024. godine.

Ankara zatražila dozvolu da otvori birališta u Njemačkoj

ANKARA - Turska je danas uputila formalni zahtjev Njemačkoj za otvaranje biračkih mjesta u toj zemlji za izbore 24. juna, rekli su danas zvaničnici, piše list "Hurijet".

Umjesto studiranja odlaze raditi u Njemačku

DOBOJ - Ukoliko se trend odlaska medicinskih radnika u inostranstvo nastavi, samo školovani zubno-stomatološki tehničari će ostati da rade s pacijentima, dok svi ostali obrazovni profili hrle u Njemačku.

Satira o Hitleru, besplatno za one koji nose kukasti krst

BERLIN - U Konstancu bi, prema najavama, večeras trebalo da bude izvedena premijera satiričnog komada Ðerđa Taborija "Majn kampf" o Hitleru, a najava pozorišta da će ulaz biti besplatan za gledaoce koji hoće na ruci da nose povez sa kukastim krstom, naišla je na oštre kritike javnosti u Njemačkoj.

Zbog lažiranja sa izduvnim gasovima uhapšen jedan od direktor Poršea

Jedan od menadžera Poršea priveden je u Njemačkoj u okviru istraga vezane za skandal oko namiještanja testova za dizel izduvne gasove, rekao je danas portparol tog proizvođača automobila.

Više od 100 bh. preduzeća želi dio njemačkog kolača

BANJALUKA - Više od stotinu preduzeća iz BiH zainteresovano je za poslovnu saradnju s njemačkim kompanijama, potvrđeno je "Nezavisnim" u Predstavništvu njemačke privrede u BiH.

Više od 172.000 državljana BiH živi i radi u Njemačkoj

BERLIN - Njemačku se od 2008. do 2016. godine doselilo 15.756 državljana Bosne i Hercegovine, pokazuju podaci Saveznog zavoda za statistiku Njemačke (Destatis).

I da zaposle sve nezaposlene, Njemačkoj bi trebalo još 400.000 radnika

BERLIN - Njemačke kompanije muku muče s pronalaženjem kvalifikovanih radnika, koji su im potrebni kako bi povećale proizvodnju, upozorio je ekonomski institut IW.

Najčitanije