Njemačka

Njemačka prva, slijede Kina i Rusija - veliki pad Amerike

VAŠINGTON - Prema velikoj "Galupovoj" anketi, Njemačka je postala globalni lider svijeta, na drugom i trećem mejstu su Kina i Rusija, dok je rejting SAD u značajnom padu.

Nevrijeme u Evropi, četiri osobe poginule

AMSTERDAM - Najmanje tri osobe su poginule u oluji u Holandiji sa jakim vjetrovima, koji su rušili drveće, oduvali kamione sa puta i prouzrokovali otkazivanje stotina letova sa aerodroma u Amsterdamu, prenijeli su lokalni mediji. U Belgiji je poginula jedna osoba.

Odbijena žalba Slovenije

Savjet Evropskog prvenstva za rukometaše danas je odbilo žalbu Rukometnog saveza Slovenije na odluku Disciplinske komisije da utakmicu drugog kola grupe C između Slovenije i Njemačke registruje postignutim rezultatom 25:25 (15:10).

Kurc: EU mora biti štedljivija i efkasnija

BEČ – Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ocijenio je, uoči današnje posjete Berlinu, da EU mora biti štedljivija i efikasnija, te je izrazio skeptičnost prema prijedlozima koji predviđaju uspostavljanje zajedničkog budžeta u evrozoni o čemu se razgovara u Njemačkoj.

Broj tražilaca azila u Njemačkoj prošle godine pao na 186.000

BERLIN - Broj novih tražilaca azila u Njemačkoj značajno je pao u 2017. godini i iznosi oko 186.000, pokazala je statistika njemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Njemačka priznala kinesku moć

Njemačka centralna banka odlučila je da uključi kinesku valutu juan u svoje rezerve, izjavio je član Odbora njemačke centralne banke Andreas Dombret.

Školski autobus se zabio u zgradu, 20 povrijeđenih

Eberbah -- Najmanje 20 osoba, među kojima ima djece, povrijeđeno je u nesreći kada se školski autobus u Eberbahu u Njemačkoj zabio u zgradu.

Crnogorci odgovorili Nijemcima na emisiju o Balkancima u trenerkama

Njemačka televizija NDR sa sjedištem u Hamburgu snimila je video-prilog o ljubavi Balkanaca prema nošenju trenerki. Crnogorci nisu ostali dužni - odmah su Nijemcima uputili odgovor.

Državljanin BiH u Njemačkoj priznao ubistvo bivše supruge

BERLIN - Edin A. (32), državljanin BiH, na Okružnom sudu u Berlinu priznao je da počinio ubistvo 35-godišnje Michelle E., inače njegove bivše supruge.

DW: Kako do njemačke 'plave karte'?

BERLIN - Njemačkoj je potrebna radna snaga, naročito inženjeri, ljekari i informatičari. Nekoliko miliona radnih mjesta je bilo – ili je još uvijek – nepopunjeno. Koliko tu pomaže tzv "plava karta" ? I koliko je onih koji su je dobili, te kako do nje ?

Reklame

Najčitanije