Njemačka

Njemačka izručila Bugarskoj osumnjičenog za ubistvo novinarke

BERLIN - Njemačka je Bugarskoj izručila osumnjičenog za ubistvo bugarske televizijske novinarke Viktorije Marinove, rekao je danas zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Šest poraza u 2018: Najgora Njemačka u istoriji

Fudbalska reprezentacija Njemačke, sinoćnjim porazom u UEFA Ligi nacija od Francuske (1:2) u Parizu, prvi put u istoriji izgubila je šest utakmica u kalendarskoj godini.

Muškarac uhapšen u Kelnu došao iz Sirije

BERLIN - Muškarac koji je u Kelnu uzeo ženu kao taoca državljanin je Sirije koji je dobio azil u Njemačkoj i trenutno se nalazi u komi, nakon što je tokom talačke krize više puta pogođen mecima iz vatrenog oružja, saopšteno je danas iz policije.

Okončana drama u Kelnu, uhvaćen otmičar

BERLIN - Drama na glavnoj železničkoj stanici u Kelnu je okončana, pošto je njemačka policija uhapsila muškarca koji je jednu ženu držao kao taoca.

Merkel: Ponovo steći povjerenje glasača

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je težak gubitak njenih konzervativnih saveznika na izborima u Bavarskoj pokazao da su glasači izgubili povjerenje u vlast i obećala da će ga ona povratiti.

Da li je poraz u Bavarskoj početak kraja Angele Merkel?

Izbori u najvećoj njemačkoj saveznoj pokrajini završili su s debaklom vladajućih stranaka CSU i SPD, koji su svaki izgubili više od 10 odsto glasova u odnosu na prije četiri godine.

Salvini: Zbogom Merkel, Šulc i Junker

RIM - Italijanski populistički i desno orijentisani ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini ocijenio je da je "stari sistem" poražen na izborima u njemačkoj pokrajini Bavarskoj.

Avion pao na ljude u Njemačkoj, troje mrtvih

Dvoje odraslih i jedno dijete su poginuli nakon što je avion "Cesna" pao u masu ljudi u sjevernoj njemačkoj pokrajini Hesen, prenose svjetski mediji.

Autobus udario u ogradu, ima povrijeđenih

BERLIN - Njemački autobus udario je danas u metalnu ogradu na auto-putu u južnoj Švajcarskoj, a nekoliko putnika je zadobilo teške povrede.

AP: Izbori u Bavarskoj, posljedice po Merkel nepredvidljive

BERLIN - Građani njemačke pokrajine Bavarske danas glasaju na izborima na kojima se očekuje da će do sada dominatna konzervativna Hrišćansko-socijalna unija (CSU) doživjeti neuspjeh, a čije su posljedice nepredvidljive po vladu njemačke kancelarke Angele Merkel, ocjenjuje AP.

Najčitanije