Njemačka

Njemačka porodica se doselila u BiH

Ministarka nauke, obrazovanja, kulture i sporta Hercegbosanskog kantona Gordana Nakić u petak je ugostila njemačku porodicu iz Lajpciga koja se doselila u BiH i od aprila živi u livanjskom selu Golinjevo.

Špan više ne računa na domaću "Kjurvak" vakcinu

BERLIN - Ministar zdravlja Njemačke Jens Špan ne računa više u sadašnjem toku vakcinacije na vakcinu njemačkog proizvođača "Kjurvak" (Curevac).

Merkel: Nije gotovo

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da nedavno poboljšanje što se tiče broja slučajeva oboljelih od korone u Nemačkoj zadovoljava, ali je upozorila da pandemija nije gotova.

Većina Nijemaca smatra da je sistem EU doživio slom

BERLIN - Većina Nijemaca vjeruje da je politički sistem EU doživio slom nakon debakla oko vakcinisanja protiv virusa korona, pokazuje novo istraživanje.

Još jedan skandal u Njemačkoj, Špan bacio stotine miliona evra na testove?

Njemački ministar zdravlja Špan omogućio je privatnicima da od države naplaćuju do šest evra za materijal za jedan brzi test na koronu, iako je realna cijena daleko manja. To je nova u nizu afera koje pogađaju ministra.

Njemačka se ponovo mjeri, u milimetar

Savezna Republika Njemačka biće ponovo izmjerena - tačno u milimetar. Vlasti žele da koriste preciznije podatke za istraživanje klimatskih promjena i autonomnu vožnju. Narednih nedjelja timovi geometara radiće non-stop.

Sve više njemačkih kompanija planira povećanje cijena

Sve veći broj kompanija u Njemačkoj razmatra povećanje cijena svojih proizvoda, pokazuju rezultati majske ankete o poslovanju instituta IFO iz Minhena.

Nevrijeme i poplave u Njemačkoj, voda oko željezničke stanice u Štutgartu

BERLIN - Mnoge dijelove Njemačke zahvatilo je noćas nevrijeme sa jakom kišom i grmljavinom, a meteorolozi su upozorili na oluje od Sjevernog mora do Saksonije i istočne Bavarske.

Njemačka obezbjeđuje rezerve vakcina za eventualne nove pandemije

BERLIN - Njemačka planira da proizvođačima vakcina plati godišnju naknadu za rezervaciju da bi obezbijedila rezervne kapacitete od 600 do 700 miliona doza godišnje kako bi se mogla izboriti sa eventualnim novim pandemijama, rekao je danas njemački ministar zdravlja Jens Špan.

Dionica Sjevernog toka 2 počinje rad u testnom režimu

SANKT PETERSBURG - Postrojenja gasovoda Sjeverni tok 2 u Lenjingradskoj oblasti počeće rad u testnom režimu sljedeće nedjelje kako bi se pripremila za puštanje gasa Njemačkoj, izjavio je danas guverner Lenjingradske oblasti Aleksandar Drozdenko novinarima.

Najčitanije