Njemačka

Radikalni islamista uhapšen u Drezdenu, nožem napao dvoje ljudi

DREZDEN - Policijski službenici u Njemačkoj uhapsili su dvadesetogodišnjeg državljanina Sirije osumnjičenog za napad na dvoje turista u njemačkom gradu Drezdenu početkom oktobra u kojem je ubijena jedna osoba, saopštila je drezdenska policija.

Njemačka zbog korone ulaže 500 miliona evra u ventilaciju

BERLIN - Njemačka vlada će investirati 500 miliona evra u poboljšanje sistema ventilacije u javnim zgradama kako bi sprečila širenje virusa korona.

Vlada Njemačke naručuje istraživanje o sistemskom rasizmu

BERLIN - Vlada Njemačke naručiće istraživanje o institucinalnom rasizmu u društvu, saopštilo je danas njemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova, poslije serije skandala izazavnih pošto je otkriveno da mnogi policajci i vojnici imaju krajnje desničarske stavove.

Njemačka: Prije ili kasnije "Sjeverni tok 2" će biti izgrađen

Šef diplomatije Njemačke Hajko Mas izjavio je da će prije ili kasnije gasovod "Sjeverni tok 2" biti u potpunosti izgrađen.

Merkel: Nalazimo se u veoma ozbiljnoj fazi pandemije

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel uputila je danas apel građanima da je neophodno učiniti sve kako bi se spriječilo da se virus korona nekontrolisano širi.

"Bild": Njemačka se tajno priprema za nuklearni rat

U Njemačkoj su održane tajne vježbe sprovođenja borbenih dejstava uz upotrebu nuklearnog oružja, piše njemački list "Bild".

Dva brata tinejdžera usmrtio voz u Njemačkoj

BERLIN - Dvojicu braće tinejdžera danas je usmrtio voz na jugu Njemačke, dok su na stanici pretrčavali prugu u pokušaju da dođu do svog voza, saopštila je policija.

Nijemci strahuju od novih talasa korone 2021.

BERLIN - Većina Nijemaca ne očekuje da će pandemija virusa korona splasnuti iduće godine, pokazuje istraživanje javnog mnjenja "Ergo" osiguranja.

15.000 njemačkih vojnika u borbi protiv korone

BERLIN - Njemačka će rasporediti do 15.000 vojnika kako bi pomogli civilnim vlastima u borbi protiv sve većeg broja zaraženih virusom korona, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Za 34 firme iz RS dodijeljeno 666 detašmana za rad u Njemačkoj

BANJALUKA - Za 34 preduzeća iz Republike Srpske u petak je dodijeljeno 666 detašmana za rad u Njemačkoj u narednoj detašmanskoj 2020/2021 godini, što za naše firme, ali i radnike ima veliki značaj.

Najčitanije