Njemačka

Ekonomski pad Njemačke najvjerovatnije 6,6%

MINHEN - Njemačka privreda će ove godine vjerovatno zabilježiti pad od 6,6 procenata, a naredne godine će skočiti s tako niskog praga i ostvariti rasti od 10,2 procenta, prema ažuriranoj prognozi IFO instituta za 2020/2021.

"Korona učinila još potrebnijom saradnju u Evropi"

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je da se posljedice pandemije virusa korona mogu savladati samo snažnijom saradnjom u Evropi.

U Njemačkoj u porastu broj antisemitskih prekršaja

BERLIN - Broj antisemitskih prekršaja u Njemačkoj prošle godine bio je u porastu za 13 odsto, rekao je danas njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

Mjere socijalne distance u Njemačkoj ostaju na snazi do 29. juna

BERLIN - Njemačka administracija i premijeri pokrajina postigli su saglasnost da se regulative socijalne distance produže do 29. juna radi suzbijanja pandemije virusa korona, saopštile su danas vlasti.

Medicinska sestra osuđena zbog služenja kolača sa sedativom

BERLIN - Medicinska sestra (54) iz njemačkog grada Bad Nauhajma osuđena je danas na tri godine zatvora jer je svojim kolegama davala kolače sa lijekovima za smirenje, čime im je nanijela teške tjelesne povrede.

Promijenjeni planovi u vezi s koronom, Merkelova iznervirana zbog pokrajina

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel iznervirana je zbog ponašanja premijera njemačkih pokrajina, koji traže popuštanje mjera uvedenih zbog virusa korona.

U Njemačkoj više novozaraženih i umrlih nego juče

BERLIN - U Njemačkoj je zabilježen porast novozaraženih i umrlih od virusa korona, saopštio je Institut za zarazne bolesti "Robert Koh".

Njemački BDP pao 2,2 odsto u prvom kvartalu

Pad kapitalnih investicija, privatne potrošnje i izvoza gurnuo je njemačku ekonomiju u recesiju u prvom kvartalu 2020, prema danas objavljenim detaljnim podacima koji pokazuju visinu štete uzrokovane pandemijom virusa korona.

Više od 100 iskusnih boraca Islamske države vratilo se u Njemačku

BERLIN - Više od 100 osoba koje su se vratila u Njemačku nakon što su se u inostranstvu pridružile "Islamskoj državi" imaju borbena iskustva ili su pripremani za borbu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Berlinu.

Državljani BiH uhapšeni u Njemačkoj, pronađeno 10 kilograma droge

INGOŠTALD - U gradu Ingolštadu u Njemačkoj policija je nakon rutinske kontrole uhvatila trojicu državljana BiH koji su u automobilu imali više od deset kilograma narkotika, te još različitih vrsta droge ali u znatno manjim količinama.

Najčitanije