Njemačka

Zapadni Balkan ima prijatelja u Njemačkoj

BERLIN - Njemačka podržava zemlje zapadnog Balkana na putu ka članstvu u EU, saopšteno je na sajtu Savezne vlade Njemačke, a povodom posjete Ane Brnabić, premijerke Srbije, Berlinu.

Otišli u Njemačku da zarade, u BiH se vratili gladni i žedni

ZENICA - Otišli smo da zaradimo, da dostojno prehranimo porodice, ali u Njemačkoj smo bili i gladni i žedni. U BiH se vraćamo prevareni, bez marke.

Njemačka ljevičarska partija podržava Zemanov prijedlog o Kosovu

PRIŠTINA - Inicijativa predsjednika Češke Miloša Zemana o razmatranju ukidanja priznanja Kosova dobila je podršku njemačke levičarske stranke Ljevica (Die Linke), prenosi Kosovo online.

Njemačka spremna da preuzme četvrtinu migranata

BERLIN - Njemačka je spremna da preuzme jednu četvrtinu migranata koji dolaze do Italije preko mora, izjavio je njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

Odbojkaši Srbije razbili vicešampiona na startu EP

Odbojkaši Srbije ostvarili su pobjedu u prvom meču Evropskog prvenstva sa 3-0 u setovima protiv Njemačke.

Svaki peti njemački penzioner biće siromašan za 20 godina

BERLIN - Za dvadeset godina će svaki peti penzioner u Njemačkoj biti pogođen siromaštvom – i to ako privreda bilježi dobar rast.

Kina pozvala njemačkog ambasadora na razgovor

PEKING - Kineske vlasti pozvale su na razgovor njemačkog ambasadora u Pekingu, zajedno sa predstavnikom Kine u Njemačkoj, u vezi sa sastankom sa aktivistom opozicije u Hong Kongu Džošuom Vongom.

Uhapšena dvojica Sirijaca zbog slanja novca ekstremistima

BERLIN - Njemačke vlasti uhapsile su dvojicu Sirijaca pod sumnjom da su slali velike svote novca u inostranstvo i da je taj novac mogao biti iskorišten za finansiranje ekstremističkih aktivnosti.

Muškarac poginuo u eksploziji u Dizeldorfu, povrijeđena trudnica

DIZELDORF - Jedna osoba je poginula a dvije su povrijeđene u eksploziji i požaru koji je izbio u stambenoj zgradi u Dizeldorfu.

Vozio 10 sati zaklane svinje u kombiju bez hlađenja

Kada su zaustavili kombi pedesetdvogodišnjeg Srbina njemački policajci imali su šta vidjeti - 33 zaklane svinje nabacane u zadnji prostor kombija, bez ikakvog hlađenja ili osnovnih higijenskih uslova.

Najčitanije