Njemačka

Prevelik broj novozaraženih u Njemačkoj

BERLIN - Predstavnik njemačke vlade Štefen Šajber danas je izjavio da je broj novoinficiranih u toj zemlji preveliki, a zabrinutost zbog širenja novog, zaraznijeg soja virusa korona, glavni je razlog zbog kojeg su kancelarka Angela Merkel i lideri saveznih država odlučili da se njihov planirani sastanak održi ranije, već sutra.

Ministar zdravlja Njemačke naložio ciljanu pretragu za novim sojem

BERLIN - Ministar zdravlja Njemačke Jens Špan naložio je danas laboratorijama u zemlju ciljanu pretragu za novim sojem virusa.

Merkel traži brzu reakciju, više od dva miliona zaraženih

BERLIN - Broj zaraženih korona virusom u Njemačkoj premašio je dva miliona, dok je broj preminulih od posljedica ove infekcije dostigao skoro 45.000, saopštili su stručnjaci dan nakon što je kancelarka Angela Merkel zatražila brzu reakciju kako bi se obuzdalo širenje virusa.

Sastanak nadležnih u Bihaću, migrantska kriza pogoršana snijegom

BIHAĆ - Članovi Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH posjetili su danas migrantski kamp Lipa, nadomak Bihaća, a nakon toga održali sastanak na kojem je istaknuto kako se nadležne državne i entitetske institucije moraju aktivnije uključiti u rješavanje problema migrantske krize s kojom se suočava Unsko-sanski kanton.

Bolja situacija u kampu Lipa, svi migranti u šatorima

BIHAĆ - Pripadnici Oružanih snaga BiH montirali su danas pet novih šatora u kampu Lipa, gdje će biti smješteni migranti koji trenutno borave u improvizovanim nastambama i kontejnerima koje su koristili službenici Međunraodne organizacije za migracije (IOM).

Zatvoreno najveće ilegalno tržište na Darknetu

Njemački istražitelji zatvorili su "vjerovatno najveće ilegalno tržište na Darknetu", gdej je pola miliona korisnika za kripto-valutu trgovalo drogom i falsifikovanim novcem u vrijednosti od 140 miliona evra.

Njemačka ulaže 200 miliona evra u nove kovid laboratorije

BERLIN - Njemačka planira da otvori laboratorije u kojima će genetski sekvencirati uzorke kovida 19 kako bi utvrdila da li se poklapaju sa novim, zaraznijim tipom korona virusa koji se širi velikom brzinom u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.

Merkelova obećala da će pojačati tempo vakcinacije

BERLIN - Njemački kancelar Angela Merkel obećala je danas da će pojačati tempo programa vakcinacije u cijeloj zemlji, javlja DPA.

Prodaja njemačkog oružja pala za trećinu

BERLIN - Vlada Njemačke je odobrila lane prodaju naoružanja i vojne opreme za 5,82 milijardi evra, 27,4 odsto manje u odnosu na godinu ranije.

Njemačka odbacuje mogućnost prihvata migranata iz BiH

BERLIN - Njemačka vlada odbacila je danas mogućnost prihvata migranata iz Bosne i Hercegovine i pozvala vlasti u BiH da učine sve kako bi se ublažila humanitarna situacija migranata u ovoj zemlji.

Najčitanije