Njemačka vlada

Vlada Njemačke želi da izbjegne lokdaun

BERLIN - Vlada Njemačke ne želi da ponovo uvede mjeru zatvarnja čak i dok raste broj zaraženih pod uticajem omikron soja, izjavio je danas ministar finansija Kristijan Lindner.

Nova njemačka vlada potpisala koalicioni sporazum: "Jutro za novi start"

BERLIN - Socijaldemokratska partija Njemačke (SPD), Zeleni i Slobodne demokrate (FDP) potpisali su koalicioni sporazum koji određuje način ubrzavanja ekološke tranzicije i modernizovanja najveće evropske ekonomije, usljed preuzimanja vlasti ove sedmice.

Nova njemačka vlada želi BiH i Balkan u EU

BERLIN, BANJALUKA - Nova koalicija u Njemačkoj, koja će vladati naredne četiri godine, potpisala je koalicioni sporazum u kojem su najavili da će raditi na ubrzanju evropskih integracija zemalja zapadnog Balkana.

FDP računa sa novom vladom Njemačke do Božića

BERLIN - Poslanica Slobodarske partije Njemačke (FDP) Mari-Agnes Štrak-Cimerman računa da će nova njemačka vlada biti uspostavljena do katoličkog Božića.

Zastali pregovori o formiranju nove vlade u Njemačkoj

BERLIN - U Njemačkoj su trenutno zastali pregovori o formiranju nove vlade između Socijaldemokratske partije (SPD), Zelenih i Slobodarske stranke (FDP).

Novalić ponudio pomoć Njemačkoj

SARAJEVO – Fadil Novalić, premijer FBiH, pisao je ambasadoru Njemačke u BiH, čiju zemlju su pogodile katastrofalne poplave, ponudivši mu pomoć u angažovanju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

Njemačka vlada potvrdila da je Navaljni otrovan novičokom

Njemačka vlada saopštila je danas da je potvrđeno da je Aleksej Navaljni bio žrtva napada hemijskim nervnim otrovom iz novičok grupe.

Berlin: Dvije laboratorije potvrdile, Navaljni otrovan novičokom

BERLIN - Njemačka vlada saopštila je danas da su dvije specijalizovane laboratorije u Francuskoj i Švedskoj potvrdile da je ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni otrovan nervnim agensom novičokom.

Na banjalučki aerodrom stigao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu

BANJALUKA - Na međunarodni aerodrom u Mahovljanima kod Banjaluke večeras je sletio prvi avion iz Njemačke sa opremom za mobilnu bolnicu koju je nabavila Republika Srpska u okviru borbe protiv virusa korona.

Vlada Njemačke donira 50 milijardi evra kao pomoć umjetnicima

BERLIN - Njemačka federalna vlada istupiće s paketom pomoći za državni kreativni i kulturni sektor. Nevjerovatnih 50 milijardi evra biće uručeno umjetnicima i drugim kulturnim radnicima kao pomoć svega dvije nedjelje otkako je ova odluka donesena.

"Tesla" na listi službenih vozila njemačke vlade

Njemačka vlada je odobrila da električni automobil kompanije "Tesla" postane službeno vozilo zvaničnika te zemlje, što je "uloga" na koju su istorijski pravo polagali samo njemački automobilski brendovi.

Višković: Jačati ekonomsku saradnju Srpske sa Baden Virtembergom

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas postoje dobri odnosi sa njemačkom pokrajinom Baden Virtemberg i da je potrebno tu saradnju jačati, posebno u ekonomskom smislu, budući da znatan broj njemačkih kompanija uspješno posluje u Srpskoj.

Njemačkoj prijeti pad vlade? Predsjednica SPD podnijela ostavku

Predsjednica Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) Andrea Nales podnijela je danas ostavku, javlja Rojters.

Merkel: Njemačkoj potrebna stabilna vlada što prije

BERLIN - Njemačkoj je potrebna stabilna vlada što prije, kako bi se odgovorilo na prijedloge za reformu EU i rješavanje neizvjesnog globalnog okruženja, izjavila je danas njemačka kancelarka Angela Merkel.

Najčitanije