Njujork

Zašto u Nju Orleansu od korone umiru dvaput više nego u Njujorku?

NJU ORLEANS - Virus korona je u Nju Orleansu u odnosu na broj stanovnika mnogo smrtonosniji nego u ostatku Sjedinjenih Država, a ljekari kažu da je razlog debljina i s njom povezane bolesti.

Njujorku nedostaju respiratori

NJUJORK - Guverner države Njujork Endru Kuomo danas je upozorio da bi, ukoliko broj teških slučajeva Covid-19 nastavi da raste istim intenzitetom, za 6 dana država mogla da se suoči sa nedostatkom respiratora.

Raste broj oboljelih u Njujorku, zvaničnici upozoravaju

NJUJORK - Broj oboljelih od virusa COVID-19 u Njujorku raste, a u posljednja 72 sata broj preminulih se više nego duplirao i sada iznosi 1.941.

Voditelj CNN-a i brat guvernera Njujorka pozitivan na virus korona

NJUJORK - Voditelj CNN-a, brat guvernera Njujorka Kris Kuomo saopštio je danas da je pozitivan na virus korona.

Šef Misije Srbije u UN iz Njujorka: Prognoze su kataklizmične

NJUJORK - Central park je bolnica na otvorenom, mrtvačnice širom grada su prepune, Empajer stejt bilding obojen je u crveno kao podrška medicinskim radnicima, a na ulicama Njujorka je, i pored takve slike koja podsjeća na holivudske blokbastere o svjetskoj kataklizmi, i dalje previše ljudi.

Tramp: Spremni smo za vrhunac pandemije

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp je rekao da su Sjedinjene Američke Države spremne u pogledu broja dostupnih respiratora za vrhunac pandemije korona virusa.

Tramp odustao od karantina za Njujork

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Trmap odustao je od toga da Njujork stavi u karantin, nakon što je guverner te države rekao da bi to bilo nečuveno.

De Blasio: April će biti teži od marta, a maj teži od aprila

NJUJORK - Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio upozorio je da će za Njujork, koji je epicentar zaraze korona virusom u SAD, april biti teži od marta, a maj teži od aprila, i da će gradu biti potrebna savezna pomoć, jer su resursi bili "tanki" i prije nego što je u Velikoj jabuci 26.697 ljudi postalo pozitivno i prije nego što je virus odnio 450 života.

"Svaki scenario će premašiti naše kapacitet"

NJUJORK - Guverner američke savezne države Njujork Endrju Kuomo, danas je izjavio da će, gotovo svaki realni scenario u vezi s epidemijom virusa korona, nadmašiti postojeći kapacitet države za bolničko liječenje, i da on će povećavati kapacitete gdje god bude mogao.

Broj smrtnih slučajeva od virusa korona u SAD prešao 800

BALTIMOR - Broj preminulih od posljedica zaraze virusom korona u Sjedinjenim Američkim Državama u srijedu je premašio 800, dok je potvrđeno preko 55.200 slučajeva, govore podaci Univerziteta Johns Hopkins iz Baltimora.

Najčitanije