Njujork

Njujork Niksi i dalje najvredniji klub NBA lige

NJUJORK - Njujork Niksi sedmu godinu zaredom su najvredniji klub NBA lige, prema godišnjoj listi koju je objavio Forbs.

Ðurić: Srbi na KiM su žrtve represije i nasilja

NJUJORK - Srbi na KiM su žrtve kampanje represije i nasilja koja traje mjesecima i godinama unazad, a kulminirala je posljednjih nedjelju dana slanjem do zuba naoružanih specijanih jedinica na sjever KiM protivno svim postojećim sporazumima i zdravom razumu, izjavio je danas u Njujorku za Tanjug ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić.

Komšić u UN-u optužio susjedne zemlje da žele dio BiH

NJUJORK - Kao što se i očekivalo, Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, na 76. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, stanje u BiH predstavio je poprilično dramatičnim, istovremeno okrivljujući susjedne zemlje da rade na destabilizaciji i da žele dio teritorije BiH.

Milanović objasnio zašto se nije sastao s Guteresom

Predsjednik Zoran Milanović se prvi put oglasio o tome zašto nije održao sastanak s glavnim sekretarom UN-a Antonijem Guteresom, ali je i komentarisao informaciju da je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s njim u Americi.

Džaferović: Zakon o zabrani negiranja genocida suzbija najveće prijetnje miru

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović bio je jedan od govornika na panelu "Šta mir i sigurnost znače u 21. vijeku", u organizaciji Međunarodnog centra Nizami Ganjavi.

Milanović otkazao susret s Guteresom, "imao važan sastanak"

Posjeta hrvatskog predsjednika Njujorku počeo je prema planu - susretom s hrvatskom zajednicom. "Lijepo je bilo ovdje vidjeti hrvatsku zajednicu. I to se mijenja, ovo je nekad bila talijanska crkva. Talijani su otišli, Hrvati su tu. I tako... Bilo je lijepo", kazao je predsjednik Zoran Milanović.

Zbog otrovnih hemijskih isparenja hospitalizovano 11 osoba

NJUJORK - Najmanje 11 osoba je hospitalizovano danas kada je u gradu Nju Rošel u Njujorku došlo do otrovnih hemijskih isparenja u stambenoj zgradi, saopštili su iz vatrogasne službe.

Komšić: BiH će biti i sa Dodikom, a i bez njega

NJUJORK - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je danas iz Njujorka članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da on nije neophodan da bi BiH funkcionirala.

Ko su Srbi koji su poginuli u napadu Al Kaide na Njujork?

NJUJORK - Navršilo se 20 godina od terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine, u kojima je poginulo gotovo 3.000 ljudi.

Poplave u Njujorku, proglašeno vanredno stanje

NJUJORK - U Njujorku je proglašeno vanredno stanje nakon što su ga pogodile obilne kiše i poplave kao posljedica tropske oluje Ida.

Najčitanije