Njujork

Njujork sa kovida prešao na epidemiju oružanog nasilja, vanredne mjere

NJUJORK - Guverner Njujorka Endrju Kuomo potpisao je naredbu kojom se proglašava stanje "vanredne katastrofe" kako bi se suzbijalo nasilje vatrenim oružjem, a država Njujork učinila bezbjednijom.

Njujorčani pružili podršku Palestincima

NJUJORK - Nekoliko stotina ljudi izašlo je na ulice Njujorka kako bi pružili podršku Palestincima usljed sukoba palestinskih grupa s izraelskom vojskom na Bliskom istoku, javio je novinar ruske agencije TASS sa lica mjesta.

U Njujorku drastično skočio broj zločina iz mržnje

NJUJORK - Zločini iz mržnje u Njujorku povećani su za 73 odsto, dok su hapšenja zbog ovog dijela skočila za 160 odsto u odnosu na 2020. godinu, saopštila je njujorška policija (NYPD).

Zima u zoološkom vrtu Central Parka

Central Park, urbani vještački park u samom srcu Menhetna, u Njujorku, kojeg godišnje posjeti oko 25 miliona ljudi, zanimljiv je građanima tokom cijele godine.

Život u Njujorku u zastoju, snježna oluja zahvatila istočnu obalu SAD

NJUJORK - Velika snježna oluja zahvatila je istočnu obalu SAD zbog čega su obustavljeni letovi, zatovreni centri za vakcinaciju, a život u gradu Njujorku je u zastoju.

Njujorčani duguju preko milijardu dolara neplaćenih kirija

Zakupci stanova u Njujorku duguju na ime neplaćenih stanarina tokom pandemije virusa korona više od jedne milijarde dolara, pokazuju rezultati jednog istraživanja, piše Vol strit žurnal (WSJ).

U dvije pucnjave u Bruklinu jedna žrtva i šest povrijeđenih

NJUJORK - Mlada žena je poginula, a još šest osoba je ranjeno u pucnjavi u stambenoj zgradi u Bruklinu koja je uslijedila nakon pucnjave na proslavi 16. rođendana, saopštila je policija.

Srbija neočekivana oaza za Njujorčane željne putovanja

NjUJORK- Srbija se pojavljuje kao neobična oaza za Njujorčane željne putovanja, koji bi da "pobjegnu" iz svog grada.

"Pixelbombing" Petra Bilbije u Njujorku: Omaž uličnoj umjetnosti

BANjALUKA - Digitalna instalacija multimedijalnog umjetnika iz Banjaluke Petra Bilbije, u nedjelju će biti prikazana na "Creative code" festivalu, koji je počeo u Njujorku.

Gradonačelnik Njujorka: Posljednja šansa da zaustavimo drugi talas

NJUJORK - Nakon što je guverner Njujorka Endrju Kuomo uveo nove restriktivne mjere u toj državi kako bi suzbio širenje virusa korona, oglasio se i gradonačelnik najvećeg grada u SAD Bil de Blazio objavom na Twitteru da su nove mjere "posljednja šansa da se zaustavi drugi talas virusa korona ".

Najčitanije