Njujork

Crni ponedjeljak u Njujorku: U oružanim napadima poginulo 17 osoba

NJUJORK - U oružanim napadima u Njujorku u ponedjeljak je poginulo najmanje 17 osoba.

Da li je smirivanje epidemije u Njujorku zatišje pred buru?

NJUJORK - U Njujorku je evidentiran najmanji broj hospitalizovanih od virusa COVID-19 u posljednja četiri mjeseca, ali guverner države Endru Kuomo izrazio je strepnju da je novi porast oboljelih neminovan s obzirom na rasplamsavanje epidemije u drugim američkim državama, prenosi AP.

U Njujorku sve otkazano do septembra, Ju-Es open će ipak biti održan

Ju-Es open biće normalno održan od 31. avgusta do 13. septembra, uprkos novim mjerama u Njujorku, prema kojima će do septembra biti zabranjeni svi veliki događaji u ovom gradu. U cilju obuzdavanja epidemije koronavirusa, vlasti u "velikoj jabuci" zabranile su održavanje velikih skupova, ali se to ne odnosi na Ju-Es open, koji će biti igran iza zatvorenih vrata.

"Životi crnaca vrijede" ispisano pred Trampovim tornjem u Njujorku

NJUJORK - Na ulici ispred tornja američkog predsjednika Donalda Trampa u Njujorku postavljen je natpis "Black Lives Matter", odnosno "Životi crnaca vrijede".

Demonstranti u Njujorku zahtijevaju smanjenje budžeta policije

NJUJORK - Na stotine demonstranata koji kampuju ispred gradske vijećnice u Njujorku traže da zakonodavci smanje budžet gradske policije.

Kakva greška "Njujork tajmsa"

Njujork - Poznati američki list na Tviteru objavio da je sastanak u Vašingtonu otkazan jer je lider Srbije optužen za ratne zločine. Svakome se dogodi da pogriješi, ali izgleda da ugledni "Njujork tajms" ne ispravlja grešku pretjerano brzo čak ni kada im na nju ukažu stotine čitalaca, prenio je RTS.

Od iduće sedmice tri leta nedjeljno iz Beograda za Njujork

BEOGRAD - Letovi na liniji Beograd - Njujork od 29. juna odvijaće se i sa tri puta nedeljno, umjesto dosadašnjih dva, saopštila je danas Air Serbia.

Uklanja se spomenik Teodoru Ruzveltu ispred muzeja u Njujorku

NJUJORK - Bronzani spomenik bivšeg američkog predsjednika Teodora Ruzvelta biće uklonjen ispred muzeja u Njujorku usljed protesta protiv simbola rasne pristrasnosti i imperijalizma.

Kuomo žestoko kritikovao upravljanje Bijele kuće epidemijom

NJUJORK - Guverner države Njujork Endru Kuomo kritikovao je danas bez zadrške način na koji Bijela kuća upravljala epidemijom i ocijenio da je pristup Trampove administracije bio nesporno pogrešan, prenio je Rojters.

Igra se US open, gradonačelnik Njujorka odredio datum

Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Američkih Država ipak će biti održano, i to kao drugi, umjesto četvrti grend slem u sezoni.

Najčitanije