Njujork

Top deset vodećih finansijskih centara u svijetu

​LONDON - Njujork je uvećao svoju prednost kao glavni finansijski centar u svijetu, dok se London jedva zadržao na drugom mjestu, ispred Hong Konga, jer neizvjesnost u pogledu Brexita uzima sve veći danak kada je riječ o britanskoj prijestonici, pokazali su juče objavljeni rezultati jednog istraživanja.

Mercedesom upao u Tramp plazu

NJUJORK - Jedan automobil uletio je u glavnu salu "Tramp Plaze" u predgrađu Njujorka, javili su američki mediji, navodeći da su tom prilikom lakše povrijeđeni dvoje prolaznika i vozač.

Objavljeni transkripti iz aviona otetog 11. septembra

VAŠINGTON - Danas se obilježava 18 godina od otmice američkih aviona i terorističkih napada 11. septembra 2001. u kojima je poginulo 2.983 ljudi.

18 godina od napada koji je promijenio svijet i zavio Ameriku u crno

NJUJORK - Islamistički fanatici izvršili su 11. septembra 2001. najveći teroristički napad, kada su otetim avionima udarili u kule bliznakinje u Njujorku, te u Pentagon, ubivši pritom oko tri hiljade ljudi, računajući vatrogasce i policajce.

Đoković: Hvala ti, veliki Tesla

Možda je završio učešće na US Openu, ali ne i boravak u Njujorku.

Njujork Tajms: Misteriozna priroda kulture Lepenskog Vira

Prije oko 8.000 godina, umjetnici koji su živeli u naselju na obali Dunava isklesali su gotovo 100 skulptura koje svjedoče o drevnoj kulturi Lepenskog vira, kojoj je prestižni američki list Nujork Tajms posvetio članak u broju od utorka.

Zvuk motora uplašio građane, bježali sa Tajms skvera

NJUJORK - Glasan zvuk paljenja motora i pucanje izduvnih gasova izazvalo je paniku među građanima, koji su bježali sa Tajms skvera, saopštila je policija u Njujorku.

Nevrijeme nakon toplotnog talasa, Njujorčani i dalje bez struje

NJU DŽERZI - Jak vetar i kiša na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država ostavili su hiljade ljudi bez struje čak i kada je rekordno visok toplotni talas prošao.

Njujorčani bez struje zbog vrućine, vojska na terenu

NJUJORK - Oko 40.000 Njujorčana nema električnu energiju zbog talasa vrućine i vlažnosti koji je pogodio taj američki grad.

Cadillac nakon 25 godina uklonjen s ulice u Njujorku

NJUJORK - Cadillac koji je bio parkiran 25 godina konačno uklonjen s ulice u Njujorku.

Najčitanije