Nokia

Najavljena Nokia c30, koštaće manje od 100 evra

Od Nokia C serije ne treba očekivati spektakl, jer ona tako nije zamišljena - postavite granice očekivanja i ovaj telefon će biti dobar za ono što se od njega traži.

Mjesec dobija mobilnu mrežu, NASA za izgradnju bira Nokiju

NASA je za izgradnju prve mobilne mreže na Mjesecu izabrala finsku Nokiju, saopštila je danas ta kompanija.

Da li će Mercedesu biti zabranjena prodaja automobila u Njemačkoj

Nakon što je Nokia na sudu pobijedila Mercedes zbog neovlašćenog korišćenja njenih patenata, otvara se niz neočekivanih mogućnosti.

Android 10 uskoro stiže u porodicu Nokia pametnih telefona

Kompanija HMD Global se raduje što može da podijeli svoj plan implementacije Android 10 operativnog sistema za celu porodicu Nokia pametnih telefona.

Nokia 6.2 i 7.2 su sve bliže objavi

Prošlog mjeseca su se pojavile informacije da će Nokia 6.2 i Nokia 7.2 na tržište stići tokom avgusta, a izgleda da će HMD Global na vrijeme isporučiti dva nova Nokia telefona.

Nokia otima kupce Huaweiju

U posljednja tri mjeseca Nokia je sklopila 13 novih ugovora o isporuci 5G opreme, a Huawei njih 10, navode američki mediji.

Nokia u pripremi ima dva 5G telefona

Iako implementacija 5G mreže ide sporo, analitičari tržišta očekuju da nova revolucionarna tehnologija poboljša globalnu prodaju pametnih telefona već u drugoj polovini 2019. godine. Zato i ne čudi da svaki veliki vendor (uz primetan izuzetak kompanije Apple) predviđa da će do kraja godine imati bar jedan 5G mobilni uređaj.

Stigla nova Nokia

HMD Global lansirao je novu Nokiu 2.2 sa velikim 5,7-inčnim ekranom i Helio A22 procesorom.

Nokia nagovještava nove telefone za 6. jun

Nakon Nokia 3.2 i 4.2 modela, koji su predstavljeni na ovogodišnjem MWC-u, HMD Global planira da u svoj portfolio doda još dva telefona iz srednjeg segmena - Nokia 5.2 i 6.2. Telefoni se očekuju na kompanijinom događaju koji se održava 6. juna, a održaće se istovremeno u Italiji i Indiji.

Nokia pod istragom zbog špijuniranja za Kinu?

HMD, kineska kompanija koja proizvodi uređaje finskog brenda Nokia, sada je pod istragom zbog izvještaja da su neki od njihovih telefona slali podatke serverima u Kini. Istraga je uslijedila nakon što je NRK, norveška nacionalna televizija, tvrdila da ima dokaz koji potvrđuje da Nokia telefoni šalju osjetljive podatke Kini na osnovu dojave vlasnika uređaja.

Najčitanije