Nokti

Spriječite pucanje i listanje noktiju

Ako vam nokti pucaju i listaju se, možda ste se i pomirili sa tim da naprosto imate “loše nokte”. Ali, u najvećem broju slučajeva to u stvari nije tačno, već se uzorok problema sa noktima krije u nekom od ova četiri razloga. Ili u kombinaciji nekih od njih…

Ulja i citrusi za lepše nokte

Ako imate problem sa krtim, lomljivim noktima, koji se uz to i listaju, ne morate da kupujete skupocjene kreme da biste riješili ovaj problem. Pokušajte sa jednostavnim sredstvima koja već imate u domaćinstvu.

Jednostavan trik za duže trajanje laka na noktima

San svake žene je da lak koji stavi u nedjelju izdrži bar do vikenda. Uz nekoliko trikova to je sasvim moguće.

Grizete nokte, slučaj ove djevojke će vas natjerati da prestanete

Nakon što su je godinama maltretirali u školi, Kortni Vajthorn (29) je razvila groznu naviku griženja noktiju. Još 2014. godine je odgrizla cijeli nokat na palcu.

Mitovi o njezi noktiju u koje ne treba vjerovati

Kada je riječ o noktima, mnoge žene vjeruju u neke činjenice koje se temelje na zastarjelim informacijama. Donosimo vam spisak najčešćih mitova o noktima i njihovoj njezi u koje odmah možete prestati da vjerujete.

Ljeto će obilježiti ove nijanse na noktima

Ljetnja sezona svakako mami da lakirate nokte što više i češće i da smjelo kombinujete tonove i nijanse. Ako je vjerovati stručnjacima sa ovim bojama nikako nećete pogriješiti.

Nokti otkrivaju od čega bolujete

Ako hoćete da znate u kakvom je stanju vaš organizam - jednostavno pogledajte u svoje nokte. Njihova boja i oblik mnogo govore o vašem zdravlju. Mislite na to.

Isprobajte kućni tretman za brži rast noktiju

Ako vaši nokti sporo rastu, lome se i pucaju, pravo je vrijeme da isprobate ovo sredstvo koje ih jača i ubrzava njihov rast.

Uz pomoć narandže ili limuna ubrzajte rast noktiju

Želite dugačke nokte ali vam oni veoma sporo rastu? Imamo rješenje za vas!

Tri velika trenda u svijetu manikira

Svake godine u svijetu manikira se pojavljuju novi trendovi, od oblika i dizajna, do boje i dezena koji mogu da krase naše nokte. Otkrivamo šta će obilježiti 2018. godinu.

Najčitanije