Non paper

Pahor: Zbog zabrinutosti sam postavio pitanje o mirnom razlazu u BiH

BEOGRAD - Predsjednik Slovenije Borut Pahor izjavio je da u vrijeme posjete Sarajevu nije znao za "non pejper", a da je zbog zabrinutosti da neko vjeruje da je moguće mirnim putem promijeniti granice postavio pitanje članovima Predsjedništva BiH da li mogu mirno da se raziđu.

"Mislim da ta žena nije pisala non-pejper"

BEOGRAD - Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, rekao je da misli da non-pejper o Kosovu nije pisala Angela Ajhorst.

Delegacija EU: Ajhorst ni iko iz EU nema veze s "non-pejperom"

BEOGRAD - Delegacija Evropske unije u Srbiji saopštila je danas da oštro odbacuje tvrdnje da je izvršna direktorka Evropske službe za spoljne poslove (EEAS), Angelina Ajhorst, autorka takozvanog non-pejpera o budućnosti Kosova.

Otkriveno ko bi mogao da stoji iza "non-pejpera"

Holanđanka Angelina Ajhorst navodno je pisala takozvani non-pejper o rješavanju kosovskog pitanja, potvrđeno je iz nekoliko izvora u diplomatskim krugovima.

"Non pejper pravio neko lukaviji od mene, sumnjam na jednu ženu"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je "non pejper" o Kosovu i Metohiji smislio neko mnogo pametniji i lukaviji od njega.

I francuska ambasada negirala postojanje "non pejpera"

PRIŠTINA - Poslije njemačke, i francuska ambasada u Prištini negirala je danas da stoji iza takozvanog "non pejpera" po kome će se Beograd i Priština međusobno priznati.

Oglasio se njemački ambasador nakon pisanja "Kohe"

PRIŠTINA - Nakon pisanja prištinske "Koha ditore" da su došli u posjed "non pejpera", za koji tvrde da su ga sastavile Njemačka i Francuska, oglasio se njemački ambasador Jorn Rohde.

Slovenački ministar: "Fantomski non pejper" ne postoji

LJUBLJANA - Ministar spoljnih poslova Slovenije Anže Logar izjavio je danas da ne postoji "fantomski non pejper" na Zapadnom Balkanu koji pojedini mediji pripisuju Sloveniji, i da su rasprave o tome naštetile Sloveniji, kao i Bosni i Hercegovini.

"Koha" tvrdi da je dobila "non pejper"

PRIŠTINA - Prištinska "Koha" je, pod oznakom ekskluzivno, objavila da je dobila takozvani non pejper koji su navodno pripremile Njemačka i Francuska, kao zajedničku inicijativu za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i njegovo zaključivanje konačnim sporazumom.

Njemački šef diplomatije u Prištini: Razgovori o promjeni granica su opasni

PRIŠTINA - Ministar vanjskih poslova Njemačke Heiko Maas izjavio je danas u Prištini da je ponovno prekrajanje granica na Balkanu opasna tema koja prema njegovoj ocjeni nije realna.

Najčitanije