Norveška

Grad u kome niko nije umro već 69 godina

Osim što nosi titulu najsjevernijeg naseljenog grada na svijetu, norveški grad Longierbajen, koji se nalazi na Svalbardu, poseban je po još nečemu.

Norvežani otkrili radioaktivni jod na granici s Rusijom

​OSLO - Norveška agencija za nuklearnu bezbjednost analizira male količine radioaktivnog joda otkrivenog na sjeveru zemlje poslije eksplozije tokom raketnog testa u Rusiji.

Uhapšen imam osumnjičen za terorizam

OSLO - Norveška nacionalna agencija za bezbjednost saopštila je da je muslimanski sveštenik Mula Krekar, koji je proglašen krivim u Italiji za planiranje terorističkog akta, pritvoren na osnovu italijanske potjernice.

Norveška, raj za vlasnike električnih automobila

Norveška je postala mesto ravno raju za potpuno električne automobile. Naime, skoro polovina od ukupnog broja prodatih novih vozila tokom prvih šest mjeseci ove godine je potpuno električno.

Bugojanka najmlađi član Vlade Norveške

OSLO - Hannah Sumeja Atić rodom iz Bugojna imenovana je ovih dana na mjesto zamjenika ministra industrije i privrede u Vladi Norveške što je, kaže, za nju veliki uspjeh.

Penzioni fond u Norveškoj ne investira u alkohol i klađenje

Najveći penzioni fond u Norveškoj objavio je danas da više neće investirati u dionice kompanija koje profitiraju od alkohola i klađenja i prodaje udeo u poznatim firmama, poput Carlsberga i Williama Hilla.

Kod Norveške pronađen kit sa špijunskom opremom

Kod obale Norveške pronađen je bijeli kit koji je na sebi imao držač za kameru i stručnjaci smatraju da je prošao obuku ruske mornarice radi špijunaže.

Policija uhapsila "Noćnog kralja"

Serija "Igra prijestola", oko čije se prve epizode posljednje sezone još sliježu utisci, ima milione fanova širom svijeta, a neki od njih nalaze se i u jednoj policijskoj stanici u norveškom gradu Trondhejmu.

Norvežanin u Rusiji osuđen na 14 godina zatvora zbog špijunaže

MOSKVA - Norvežanin Frode Berg danas je pred sudom u Moskvi proglašen krivim za špijunažu i osuđen na 14 godina zatvora.

Putin: Pomilovanje osumnjičenog za špijunažu moguće nakon presude

MOSKVA - Razmatranje pomilovanja za norveškog državljanina Frodea Berga, koji je optužen za špijuniranje, nije moguće, jer još nije donesena presuda, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Najčitanije