Norveška

Policija uhapsila "Noćnog kralja"

Serija "Igra prijestola", oko čije se prve epizode posljednje sezone još sliježu utisci, ima milione fanova širom svijeta, a neki od njih nalaze se i u jednoj policijskoj stanici u norveškom gradu Trondhejmu.

Norvežanin u Rusiji osuđen na 14 godina zatvora zbog špijunaže

MOSKVA - Norvežanin Frode Berg danas je pred sudom u Moskvi proglašen krivim za špijunažu i osuđen na 14 godina zatvora.

Putin: Pomilovanje osumnjičenog za špijunažu moguće nakon presude

MOSKVA - Razmatranje pomilovanja za norveškog državljanina Frodea Berga, koji je optužen za špijuniranje, nije moguće, jer još nije donesena presuda, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Norveška okreće leđa nafti

​Norveška, najveći zapadnoevropski proizvođač nafte, odlučila se za radikalni zaokret u svojoj politici prema naftnoj industriji.

NASA eksperimentom uplašila Norvežane

Misteriozna svjetla pojavila su se iznad Norveške, ostavljajući lokalno stanovništvo zbunjeno i izazivajući spekulacije o potencijalnoj NLO aktivnosti.

Norveška odustaje od eksploatacije nafte

Norveška, najveći zapadnoevropski proizvođač nafte, odlučila se za drastičan zaokret u svojoj politici prema naftnoj industriji, navodi njujorška agencija "Blumberg".

Žive od nafte, a kupuju više E-automobile nego dizele i benzince

Prvi put u istoriji u jednoj zemlji je prodato više električnih automobila od vozila na dizel i benzin zajedno.

Norvežani vraćaju Čileu arheološka djela sa Uskršnjeg ostrva

Predstavnici norveškog muzeja Kon-Tiki i čileansko Ministarstvo kulture potpisali su sporazum o vraćanju nekoliko hiljada arheloških djela Uskršnjem ostrvu koja je polovinom 20. vijeka odnio norveški istraživač Tor Hejerdal.

Odzvonilo "dizelašima" i "benzincima" u Norveškoj

Norvežani sve više koriste "hibridna" i električna vozila, čija je prodaja povećana za čak 40 odsto.

Napad u školi u Oslu, učenik izbo nastavnika i još tri osobe

​OSLO - Učenik u jednoj osnovnoj školi u Oslu povrijedio je danas nastavnika i još troje zaposlenih, saopštila je norveška policija.

Najčitanije