Norveška

Norveški ministar odbrane: Moguć rat u Evropi

BRISEL - Ministar odbrane Norveške Frank Bake Jensen rekao je u govora na zasjedanju "Vojnog društva Norveške“ da postoji mogućnost da između zemalja Evrope počne rat.

Oteta supruga norveškog milionera

OSLO - Norveška policija potvrdila je kako je supruga norveškog milionera oteta krajem septembra iz svog doma u blizini Osla, piše BBC.

U Norveškoj nestalo četvoro turista

OSLO - Četvoro turista iz Švedske i Finske vode se kao nestali dan nakon što ih je, kako se strahuje, zatrpala lavina u arktičkom dijelu Norveške, saopštila je policija.

Pokušao da ukrade automobil, pa ostao zaključan

Kradljivac automobila u Norveškoj pozvao je policiju da ga spase, nakon što je ostao zaključan u automobilu koji je pokušao da ukrade.

Norveška donirala BiH 630.000 dolara za zbrinjavanje oružja

Potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu 630.000 američkih dolara za projekt "Explode+", Vlada Kraljevine Norveške se pridružila aktivnostima zbrinjavanja nestabilne municije u BiH koje UNDP provodi tokom naredne godine.

U Norveškoj roboti zamjenjuju poštare

Norveška nacionalna pošta Posten-Norge uskoro će koristiti poštare robote, odnosno robotizovanu dostavnu službu, kako bi korisnicima priuštila što bolju uslugu dostave pošiljaka.

Počeli najveći NATO manevri u Norveškoj od kraja Hladnog rata

KOPENHAGEN - Najveći NATO manevri od kraja Hladnog rata počeli su danas u Norveškoj, uz primjenu hipotetičkog scenarija ponovnog uspostavljanja suvereniteta ove skandinavske zemlje nakon napada "fiktivnog agresora", prenosi AP.

NATO vježba: 50.000 vojnika,milioni obroka i osjetljivi pilići

BRISEL/OSLO - U najvećoj vežbi NATO od vremena Hladnog rata "Spoj trozupca" (Trident Juncture) u Norveškoj, čiji pripremni dio počinje sredinom naredne nedjelje, biće angažovano 50.000 vojnika, 10.000 tenkova, stotine brodova i aviona, ali će ona predstavljati i veliki logistički izazov po državu domaćina koja mora da obezbijedi i 1,8 miliona obroka i 4,6 miliona boca vode, kao i da se pobrine za 660 tona prljavog veša.

Pronađen vikinški brod u Norveškoj

Arheolozi vjeruju da su pronašli ostatke vikinškog broda na jugoistoku Norveške.

Izbio loptu u aut i ugasio struju cijelom selu

Utakmica treće norveške lige između Selbaka i Vestfosena na kratko je prekinuta u 85. minutu nakon što je igrač domaćeg tima uništio strujni vod koji je prolazio kraj igrališta.

Najčitanije