Norveška

Spektakularan prelet meteora, osvijetlio nebo nad Norveškom

Neobično veliki meteor u nedjelju je nakratko osvijetlio nebo iznad Norveške, ostavljajući za sobom spektakularan vizuelni, ali i zvučni trag.

Norveška obilježava 10 godina od Brejvikovog masakra

OSLO - U Norveškoj se danas obilježava 10 godina od masakra u Oslu i na ostrvu Utoja, kada je antimigrantski nastrojeni ekstremista Anders Bering Brejvik ubio 77 ljudi.

Norveške rukometašice kažnjenje jer su igrale u kratkim hlačama

Norveška reprezentacija je kažnjena s 1.500 evra jer su njene igračice nosile kratke hlače umjesto donjeg dijela bikinija na Evropskom prvenstvu u rukometu na pijesku.

Norveška odložila ublažavanje pandemijskih mjera

OSLO - Norveška će naredni veliki korak u ublažavanju restrikcija povezanih sa kovidom-19 odložiti najranije za kraj ovog mjeseca, izjavila je danas norveška premijerka Erna Solberg.

Grom ubio dvije sestre u Norveškoj, treća teško povrijeđena

OSLO - Norveške vlasti saopštile su da su dvije sestre poginule, a treća teško ranjena kada ih je tokom pješačenja planinom udario grom.

Norveška pozajmljuje vakcine Švedskoj i Islandu

OSLO - Norveška će Švedskoj i Islandu pozajmiti 216.000 doza vakcine kompanije "AstraZeneca" koje ima u skladištu, izjavio je norveški ministar zdravlja Bent Hoje.

Norveška premijerka kažnjena zbog kršenja mjera, mora platiti 2.350 dolara

OSLO - Norveška policija saopštila je u petak da je kaznila premijerku Ernu Solberg zbog kršenja pravila fizičkog distanciranja zbog kovid-19 prilikom organizovanja porodičnog okupljanja u čast svog rođendana.

Norveška uvodi nove mjere, odloženo otvaranje zemlje

OSLO - Norveška uvodi nove mjere za suzbijanje širenja korona virusa, uključujući zabranu javnog služenja alkohola, a odložiće i uvođenje plana za ponovno otvaranje društva, rekao je danas norveški ministar zdravlja Bent Hoje.

Norveška ublažila ograničenja za mlade

OSLO - Norveška premijerka Erna Solberg ublažila je neka ograničenja uvedena zbog pandemije korona virusa za studente visokog obrazovanja, djecu i osobe mlađe od 20 godina, kojima su mjere bile “veliko opterećenje”.

Švedska privremeno zatvara granice s Norveškom

STOKHOLM - Švedske vlasti su danas najavile da od ponoći privremeno zatvaraju granice s Norveškom, u pokušaju da spriječe širenje novog, zaraznijeg soja virusa korona koji je nedavno otkriven u Velikoj Britaniji.

Najčitanije