Norveška

Norveška zabranila iskrcavanje prekookeanskih brodova u svojim lukama

Norveška je zabranila iskrcavanje svih prekookeanskih brodova sa više od stotinu putnika u svojim lukama nakon pojave virusa korona krajem prošle sedmice na brodu sa kojeg su ljudi izašli u luku Tromzo.

Snimanje filma u Norveškoj: Tom Kruz i ekipa neće morati u karantin

Norveška administracija napraviće izuzetak za američkog glumca Toma Kruza i ekipu koja će na jesen snimati dijelove novog nastavka filma "Nemoguća misija" i za njih neće biti obavezan karantin, rekao je danas ministar poljoprivrede i prehrane Olaug Bolestad.

Par se vjenčao na granici jer je zbog korone nisu mogli preći

Norveška mlada i švedski mladoženja svoje zavjete su prije nekoliko dana izmijenili na ceremoniji održanoj na granici između dvije zemalja, odvojeni tek bijelom vrpcom. Svako se fizički nalazio u svojoj državi, pridržavajući se mjera o suzbijanju širenja virusa korona.

U Norveškoj tri žene izbodene nožem

Policija je u gradu Sarpsborgu na jugu Norveške uhapsila muškarca nakon što su tri žene izbodene nožem na nekoliko lokacija u tom mjestu, a jedna od žrtava je u teškom stanju.

"Pandemija ni blizu kraja"

DUBAI - Globalna pandemija virusa korona nije ni blizu kraja, a međunarodna saradnja će biti od ključnog značaja da bi ona bila savladana, izjavio je danas norveški ministar zdravlja Bent Hoeje.

Norveška briše sve podatke prikupljene COVID aplikacijom

OSLO - Reagujući na izraze zabrinutosti nadzornog tijela za zaštitu podataka, zdravstvene vlasti u Norveškoj odlučile su da obrišu sve podatke prikupljene pomoću mobilne aplikacije za praćenje zaraženih virusom korona i pronalaženje njihovih kontakata.

Norveška: Epidemija COVID-19 je pod kontrolom

OSLO - Epidemija COVID-19 je pod kontrolom u Norveškoj, izjavio je danas norveški ministar zdravlja Bent Hoie, ukazujući na nisku stopu prenošenja bolesti.

Norveška odobrila oko 900.000 evra pomoći BiH

SARAJEVO - Nakon najavljene pomoći EU za ublažavanje posljedica krize uzrokovane pandemijom virusa korona, BiH stiže i norveška pomoć u iznosu od 10,5 miliona kruna (oko 900.000 evra), a najavljena je i pomoć Azerbejdžana, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara nakon sastanka resornog ministra Bisere Turković sa šefovima diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditovanih u BiH.

Norveška uskoro šalje pomoć BiH u borbi protiv virusa korona

OSLO - Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević najavio je da će Norveška vrlo brzo poslati značajnu pomoć BiH u borbi protiv virusa korona.

Norveška smanjuje porez na plate

Norveška će smanjiti porez na zarade i odobriti veća finansijska sredstva opštinama u nastojanju da se izbori sa pandemijom virusa korona, objavio je danas parlamentarni odbor za finansije.

Najčitanije