Norveška

Norvežani se vjenčali u Beogradu: Ovdje ćemo zasnovati porodicu i pokrenuti biznis!

Sve više turista stiže u srpsku prestonicu, i iz godine u godinu broj posjetilaca vrtoglavo raste, ipak, rijetki su oni koji se odlučuju da stupe u bračnu zajednicu upravo u glavnom gradu Srbije.

Zavirite u zatvor iz raja: Sunčanje, sauna i igranje tenisa

Norveški zatvor "Bastoj" važi za "raj na zemlji" među zatvorenicima. Udaljen je svega sat vremena od Osla, a nalazi se na ostrvu do kojeg se putuje trajektom.

Nestao Asanžov saradnik

OSLO - Lične stvari Holanđanina, saradnika Vikiliksa, koji je misteriozno nestao u Norveškoj prije tri nedjelje pronađene su u jednom fjordu, saopštila norveška policija.

Norvežani sude Krkiću za dvostruko ubistvo

BANJALUKA, OSLO - Norveško pravosuđe planira da sudi svom državljaninu Zikriji Krkiću (45), koje ovdašnje tužilaštvo tereti za dvostruko ubistvo u Trnopolju, kod Prijedora, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Potresno svjedočenje Krkićeve djece: Šutirao nas je i mlatio metalnom šipkom

OSLO - Otac nas je šutirao i mlatio metalnom šipkom, posvjedočila su djeca Zikrije Krkića (45), norveškog državljanina, kojem je u Banjaluci prije nekoliko godina suđeno za dvostruko ubistvo u Trnopolju, kod Prijedora, a koji je sada osuđen u Norveškoj na šest godina robije za zlostavljanje svoje supruge i djece.

Crna Gora i Albanija produžile sankcije Rusiji

BRISEL - Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina priključile su se odluci Evropske unije da produži ekonomske sankcije Rusiji do 31. januara 2019. godine, saopšteno je iz Savjeta Evrope.

Njemačka vojska na čelu NATO vježbi, najvećih od Hladnog rata

BRISEL - NATO je potvrdio da će njemačka vojska biti na čelu vojnih vježbi "Trozubi spoj" ("Trident juncture"), zakazanih za oktobar u Norveškoj, javlja "Dojče vele" (DW).

Robot-poštar stigao u Norvešku

Norveški grad Kongsberg dobija prvog robota-poštara.

SAD dupliraju broj marinaca u Norveškoj, Moskva ljuta

OSLO - SAD će više nego udvostručiti broj marinaca stacioniranih u Norveškoj, u skladu sa planovima koji su prvi put predstavljeni u junu, saopštilo je danas norveško Ministarstvo odbrane.

Norveški ministar podnio ostavku zbog privatne posjete Iranu

OSLO - Norveški ministar za ribarstvo Per Sandberg podnio je danas ostavku nakon oštrih kritika da je prekršio bezbjednosne protokole time što je privatno putovao u Iran i Kinu, a o čemu nije obavijestio vladu.

Najčitanije