Norveška

Norveška premijerka kažnjena zbog kršenja mjera, mora platiti 2.350 dolara

OSLO - Norveška policija saopštila je u petak da je kaznila premijerku Ernu Solberg zbog kršenja pravila fizičkog distanciranja zbog kovid-19 prilikom organizovanja porodičnog okupljanja u čast svog rođendana.

Norveška uvodi nove mjere, odloženo otvaranje zemlje

OSLO - Norveška uvodi nove mjere za suzbijanje širenja korona virusa, uključujući zabranu javnog služenja alkohola, a odložiće i uvođenje plana za ponovno otvaranje društva, rekao je danas norveški ministar zdravlja Bent Hoje.

Norveška ublažila ograničenja za mlade

OSLO - Norveška premijerka Erna Solberg ublažila je neka ograničenja uvedena zbog pandemije korona virusa za studente visokog obrazovanja, djecu i osobe mlađe od 20 godina, kojima su mjere bile “veliko opterećenje”.

Švedska privremeno zatvara granice s Norveškom

STOKHOLM - Švedske vlasti su danas najavile da od ponoći privremeno zatvaraju granice s Norveškom, u pokušaju da spriječe širenje novog, zaraznijeg soja virusa korona koji je nedavno otkriven u Velikoj Britaniji.

Na klizištu u Norveškoj pronađena tijela sedam žrtava

OSLO - Tijela sedam žrtava pronađena su u potrazi za nestalima, nakon pokretanja klizišta koje je prošle sedmice uništilo kuće u norveškom selu Gjerdrum.

Električni Mustang stigao u Norvešku

Na objavljenim fotografijama se vide primjerci namijenjeni kupcima u Norveškoj, zemlji sa najviše vozila na struju po glavi stanovnika.

Pronađen veliki vikinški brod u kojem je možda sahranjen kralj

Norveški arheolozi se nadaju da će ovog mjeseca završiti iskopavanje rijetkog, zakopanog dugačkog broda u mjestu Gjelestad, drevnom arheološkom nalazištu jugoistočno od Osla. To je prvo takvo iskopavanje u Norveškoj u prethodnih 100 godina.

Mjesto u Norveškoj pravi dragulj Sjevernog mora

Arhipelag na sjeveru Norveške je zbog svoje blizine Arktičkom krugu (oko 170 km) jedno od najsjevernijih naseljenih mjesta na Zemlji. Uprkos opravdanim pretpostavkama, ima humanije klimatske uslove, zbog kojih su zime blage.

Norveški ljekar tvrdi: Virus je mutirao

OSLO - Nova mutacija SARS-CoV-2 virusa korona otkrivena je u Norveškoj, tvrdi glavni ljekar opštine Trondhajm Tove Restad, dok Rospotrebnadzor navodi da u Rusiji nije identifikovan nijedan novi soj virusa.

Rusija: Optužbe Osla su namjerna provokacija

OSLO - Optužbe Norveške da je Rusija odgovorna za hakerski upad na parlament u avgustu su "namjerna provokacija, štetna po bilateralne odnose", saopšteno je danas iz ruske Ambasade u Norveškoj.

Najčitanije