Norveška

Norvežani izbacili Švedsku s Eura

Norveški rukometaši pobijedili su domaćina Švedsku 23:20 i nisu dopustili nikakvo iznenađenje u Malme Areni. Švedska je izgubila priključak već na polovini prvog poluvremena i od tada nije ozbiljnije zaprijetila.

Norvežani sigurni protiv Mađara

Rukometaši Norveške pobijedili su u Malmeu u prvoj utakmici druge faze Evropskog prvenstva selekciju Mađarske rezultatom 36:29 te tako zadržali maksimalan učinak na takmičenju.

Ambasador BiH u Norveškoj posjetio LANACO Tehnološki centar

U cilju što boljeg predstavljanja IT kompanija iz Bosne i Hercegovine norveškom tržištu, Nedim Makarević, ambasador BiH u Norveškoj, i Tatjana Vučić, izvršna direktorica BIT Alijanse BiH, posjetili su LANACO Tehnološki centar, koji je sjedište LANACO-a, najveće privatne IT kompanije u Bosni i Hercegovini.

Karlsen najduže neporaženi velemajstor u istoriji

Norveški šahovski velemajstor Magnus Karlsen postavio je rekord od 111 uzastopnih mečeva u kojima nije poražen, poslije današnjeg remija na jednom takmičenju.

Norvežani pobijedili Portugal za prvo mjesto u grupi

Rukometaši Norveške osvojili su prvo mjesto u grupi D na Evropskom prvenstvu.

Norvežani prihvataju 600 migranata

OSLO - Norveška je saopštila da će primiti 600 tražilaca azila koji su nedavno evakuisani u Ruandu iz pritvornih centara u Libiji, pošto želi da se zaustave ponekad tragična krijumčarenja migranata preko Sredozemnog mora.

Sjever bez snijega i minusa - topao Sibir

MOSKVA, OSLO - Sjever Evrope suočen je s visokom temperaturom za ovo doba godine, a snijega nema, ističu meteorolozi.

Banjalučke IT kompanije predstaviće se Norvežanima

Najveće firme iz BiH u oblasti informacionih tehnologija spremaju se za zajednički nastup na norveškom tržištu, a Banjaluka ima mnogo firmi koje su prevazišle lokalne okvire, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, nakon sastanka s Nedimom Makarevićem, ambasadorom naše zemlje u Norveškoj, i Tatjanom Vučić, izvršnom direktoricom Bit alijanse BiH.

Norvežani sve više kupuju električne automobile

Prodaja novih električnih automobila u Norveškoj povećana je za 30,9 odsto prošle godine zahvaljujući velikom rastu potražnje za vozilima kompanije "Tesla".

Rusi i Norvežani zajedno ulažu u naftno polje u Sibiru

Ruski Rosnjeft i norveški Equinor dogovorili su pojedinosti razvoja naftnog polja u Sibiru, prvog zajedničkog ulaganja od sklapanja strateškog partnerstva 2012. godine.

Najčitanije