Norveška

Na klizištu u Norveškoj pronađena tijela sedam žrtava

OSLO - Tijela sedam žrtava pronađena su u potrazi za nestalima, nakon pokretanja klizišta koje je prošle sedmice uništilo kuće u norveškom selu Gjerdrum.

Električni Mustang stigao u Norvešku

Na objavljenim fotografijama se vide primjerci namijenjeni kupcima u Norveškoj, zemlji sa najviše vozila na struju po glavi stanovnika.

Pronađen veliki vikinški brod u kojem je možda sahranjen kralj

Norveški arheolozi se nadaju da će ovog mjeseca završiti iskopavanje rijetkog, zakopanog dugačkog broda u mjestu Gjelestad, drevnom arheološkom nalazištu jugoistočno od Osla. To je prvo takvo iskopavanje u Norveškoj u prethodnih 100 godina.

Mjesto u Norveškoj pravi dragulj Sjevernog mora

Arhipelag na sjeveru Norveške je zbog svoje blizine Arktičkom krugu (oko 170 km) jedno od najsjevernijih naseljenih mjesta na Zemlji. Uprkos opravdanim pretpostavkama, ima humanije klimatske uslove, zbog kojih su zime blage.

Norveški ljekar tvrdi: Virus je mutirao

OSLO - Nova mutacija SARS-CoV-2 virusa korona otkrivena je u Norveškoj, tvrdi glavni ljekar opštine Trondhajm Tove Restad, dok Rospotrebnadzor navodi da u Rusiji nije identifikovan nijedan novi soj virusa.

Rusija: Optužbe Osla su namjerna provokacija

OSLO - Optužbe Norveške da je Rusija odgovorna za hakerski upad na parlament u avgustu su "namjerna provokacija, štetna po bilateralne odnose", saopšteno je danas iz ruske Ambasade u Norveškoj.

Norveška optužuje Rusiju za hakerski upad

OSLO - Rusija je odgovorna za hakerski upad u računarske sisteme norveškog parlamenta u avgustu, rekla je danas norveški ministar spoljnih poslova Ine Eriksen Soreide.

Srbija poslije produžetaka pobijedila Norvešku

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u finale plej-ofa C Lige nacija za plasman na EURO, pošto je večeras u Oslu savladala Norvešku 2:1 poslije produžetaka.

Da li će Norveška biti prva zemlja isključivo električnih automobila

Norvežani su već sada u oblasti elektrifikacije voznog parka daleko ispred ostalih evropskih država. Kada je riječ o ekspanziji električnih automobila, Norveška se često koristi kao primjer. Ne bez razloga.

Provjeravali podvodni kabl, otkrili njemačku krstaricu

Olupina jednog od najpoznatijih njemačkih ratnih brodova iz Drugog svjetskog rata - krstarice "Karlsrue" nedavno je pronađena slučajno u teritorijalnim vodama Norveške. Iako je istorijat krstarice, koja je jedini veliki njemački ratni brod izgubljen tokom invazije na Norvešku, dobro poznat, olupina broda do sada nije pronađena.

Najčitanije