Nosač aviona

Zaražena skoro polovina mornara sa francuskog nosača aviona

PARIZ - Skoro polovina od 2.300 mornara na francuskom nosaču aviona "Šarl de Gol" pozitivna je na virus korona, izjavila je danas ministar za oružane snage Florens Parli.

Preminuo zaraženi mornar sa nosača aviona

VAŠINGTON - Pripadnik američke mornarice preminuo je danas od virusa korona i on je prva žrtva među mornarima zaraženim na nosaču aviona "Teodor Ruzvelt".

Sekretar američke mornarice podnio ostavku zbog afere "nosač aviona"

VAŠINGTON - Vršilac dužnosti sekretara američke mornarice Tomas Modli podnio je danas ostavku, samo nekoliko sati nakon što se izvinio jer je smjenjenog komandanta nosača aviona "Teodor Ruzvelt" nazvao "naivnim ili previše glupim", prenosi AP pozivajući se na dva neimenovana zvaničnika.

Smijenjen komandant američkog nosača aviona, upozoravao na koronu

VAŠINGTON - Američka mornarica smijenila je komandanta nosača avina "Teodor Ruzevelt" Breta Krozijera koji je napisao oštro pismo koje je procurilo u javnost, u kojem traži oštrije mjere nadzora zaraze virusom korona koja je izbila na njegovom brodu.

Američki nosač aviona zahvaćen zarazom

VAŠINGTON - Broj zaraženih virusom korona na američkom nosaču aviona "Teodor Ruzvelt" porastao je na najmanje 23, a vlasti namjeravaju da izoluju kompletnu posadu u luci, javili su američki mediji.

Nosač aviona "Šarl de Gol" uskoro na Bliskom istoku

PARIZ - Francuska će poslati nosač aviona "Šarl de Gol" i njegovu borbenu grupu na Bliski istok, kako bi se pružila podrška operacijama francuske vojske u periodu od januara do aprila, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

Novi kineski nosač aviona pušten u upotrebu

PEKING - Kina je danas primila u službu prvi nosač aviona domaće proizvodnje u ključnoj bazi na obalama spornog Južnog kineskog mora, što je još jedan veliki korak u ambicioznoj modernizaciji njene vojske.

Ugašena vatra na ruskom nosaču aviona

MOSKVA - Službe za hitne intervencije ugasile su požar koji je izbio na ruskom nosaču aivona "Admiral Kuznjecov", javile su danas ruske agencije.

Evakuisani svi sa nosača "Kuznjecov", požar se još gasi

MOSKVA - Kompletna posada ruskog nosača aviona "Admiral Kuznjecov" koji se zapalio tokom popravke na doku u Murmansku uspješno je evakuisana, a u požaru su povrijeđena dva vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Rusija razvija nosač aviona: Cijena 5,6 milijardi evra

MOSKVA - Koncept novog ruskog nosača aviona predviđa izgradnju broda zapremine do 70 hiljada tona.

Najčitanije