Nota

Hrvatska uputila notu Srbiji zbog spomen ploče Bratiću

ZAGREB - Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uputilo je danas diplomatsku notu ambasadi Srbije u Zagrebu, zbog otkrivanja spomen ploče Mladenu Bratiću, komandantu bivše JNA u, kako navode, napadu na Vukovar, u novosadskom kompleksu Vojske Srbije.

Ambasadorka Srbije odbila da primi protestnu notu Hrvatske

ZAGREB - Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da je pozvalo ambasadorku Srbije Miru Nikolić kako bi izrazilo protest zbog pokušaja, kako kažu u Zagrebu, nenajavljenog i nezakonitog ulaska pripadnika vojske Srbije u tu zemlju, prenosi Hina, navodeći da je ambasadorka odbila da primi protestnu notu.

Predsjedništvo BiH: Protestna nota Hrvatskoj zbog aktivnosti SOA

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH je zadužilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH da uputi protestnu notu Republici Hrvatskoj zbog aktivnosti i postupaka Sigurnosno-obavještajne agencije Republike Hrvatske prema državljanima Bosne i Hercegovine prilikom njihovog boravka ili tranzita kroz Republiku Hrvatsku, saopšteno je nakon sjednice.

Uručena protestna nota zbog napada na srpske vaterpoliste u Splitu

​BEOGRAD - Otpravniku poslova hrvatske ambasade u Beogradu danas je, u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, uručena protestna nota povodom napada na vaterpoliste "Crvene zvezde" u Splitu.

Ukrajina uputila protestnu notu Moskvi

KIJEV - Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova uputilo je protestnu notu Moskvi zbog, kako navode, nezakonitih akcija protiv mornara ukrajinske mornarice.

Crnadak: Ministarstvo primilo diplomatsku notu da je Prilepinu zabranjen ulazak u BiH

BANJALUKA - Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, je rekao da je Ministarstvo primilo diplomatsku notu da je Zaharu Prilepinu, ruskom piscu, zabranjen ulazak u BiH.

Stigla reakcija iz EU na protestnu notu Srbije zbog Kosova

BRISEL - U Komitetu regiona Evropske unije u Briselu uklonjeni su svi simboli i oznake kojim je Kosovo predstavljeno kao država, rečeno je agenciji Beta.

Protestna nota Srbije zbog simbola Kosova

BRISEL - Misija Srbije pri EU uputila je protestnu notu predsjedniku Evropskog komiteta regiona Karlu Hajnzu Lambercu povodom korišćenja državnih simbola tzv. Kosova na festivalu "Ponosan na moj region i njegovu kulturu", koji se u okviru Dana proširenja održava u Briselu.

Ambasadorka Srbije odbila da primi protestnu notu zbog Šešelja

Zbog incidenta koji je Vojislav Šešelj napravio u Beogradu, srpska ambasadorka u Zagrebu pozvana je u Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske da joj se uruči protestna nota, ali je ona odbila da je primi, javljaju zagrebački mediji.

Beograd neće odgovoriti na protestnu notu o Jasenovcu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće odgovoriti na protestnu notu Hrvatske u vezi sa izložbom o Jasenovcu u UN, a neće ni odustati da je predstavi međunarodnoj javnosti u Izraelu, Vatikanu i širom svijeta.

Najčitanije