Nota

Srbija uputila protestnu notu UNESKU zbog radova u Dečanima

BEOGRAD - Ministarstvo kulture i informisanja Srbije danas je hitno uputilo protestnu notu najvišim zvaničnicima Uneska zbog nezakonitih radova u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji i zatražilo da odmah zaštite ovaj ugroženi spomenik kulture.

Beograd uputio protestnu notu Briselu zbog Nikole Tesle

BEOGRAD - Srbija je uputila protestnu notu evropskom komesaru za inovacije, istraživanje, kulturu i obrazovanje Mariji Gabrijel zbog toga što je srpski naučnik Nikola Tesla predstavljen je kao Hrvat na internet prezentaciji EU, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Hrvatska uputila notu Srbiji zbog spomen ploče Bratiću

ZAGREB - Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uputilo je danas diplomatsku notu ambasadi Srbije u Zagrebu, zbog otkrivanja spomen ploče Mladenu Bratiću, komandantu bivše JNA u, kako navode, napadu na Vukovar, u novosadskom kompleksu Vojske Srbije.

Ambasadorka Srbije odbila da primi protestnu notu Hrvatske

ZAGREB - Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da je pozvalo ambasadorku Srbije Miru Nikolić kako bi izrazilo protest zbog pokušaja, kako kažu u Zagrebu, nenajavljenog i nezakonitog ulaska pripadnika vojske Srbije u tu zemlju, prenosi Hina, navodeći da je ambasadorka odbila da primi protestnu notu.

Predsjedništvo BiH: Protestna nota Hrvatskoj zbog aktivnosti SOA

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH je zadužilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH da uputi protestnu notu Republici Hrvatskoj zbog aktivnosti i postupaka Sigurnosno-obavještajne agencije Republike Hrvatske prema državljanima Bosne i Hercegovine prilikom njihovog boravka ili tranzita kroz Republiku Hrvatsku, saopšteno je nakon sjednice.

Uručena protestna nota zbog napada na srpske vaterpoliste u Splitu

​BEOGRAD - Otpravniku poslova hrvatske ambasade u Beogradu danas je, u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, uručena protestna nota povodom napada na vaterpoliste "Crvene zvezde" u Splitu.

Ukrajina uputila protestnu notu Moskvi

KIJEV - Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova uputilo je protestnu notu Moskvi zbog, kako navode, nezakonitih akcija protiv mornara ukrajinske mornarice.

Crnadak: Ministarstvo primilo diplomatsku notu da je Prilepinu zabranjen ulazak u BiH

BANJALUKA - Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, je rekao da je Ministarstvo primilo diplomatsku notu da je Zaharu Prilepinu, ruskom piscu, zabranjen ulazak u BiH.

Stigla reakcija iz EU na protestnu notu Srbije zbog Kosova

BRISEL - U Komitetu regiona Evropske unije u Briselu uklonjeni su svi simboli i oznake kojim je Kosovo predstavljeno kao država, rečeno je agenciji Beta.

Protestna nota Srbije zbog simbola Kosova

BRISEL - Misija Srbije pri EU uputila je protestnu notu predsjedniku Evropskog komiteta regiona Karlu Hajnzu Lambercu povodom korišćenja državnih simbola tzv. Kosova na festivalu "Ponosan na moj region i njegovu kulturu", koji se u okviru Dana proširenja održava u Briselu.

Najčitanije