Notari

Notari nezadovoljni izmjenama zakona: Cijene notarskih usluga rastu?

SARAJEVO - Izmjene Zakona o notarima, koje su usvojene u Predstavničkom domu Federacije BiH, neće građanima donijeti jeftinije usluge niti će umanjiti troškove, kako se svjesno obmanjuje javnost od određenih političkih opcija i interesnih grupa, tvrde federalni notari.

Izmjenom zakona o notarima izbjeći pravni haos u FBiH

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma FBiH danas će raspravljati po hitnom postupku o izmjenama i dopunama više setova zakona, a najveću pažnju zaokuplja onaj o notarima i pravni stručnjaci smatraju da će se njegovim usvajanjem izbjeći stvaranje pravnog haosa.

Puljić: Presuda suda rezultiraće samo većim troškovima za građane

SARAJEVO - Presudom Ustavnog suda FBiH kojom je naložena izmjena pet federalnih zakona i ostavljen rok od šest mjeseci Parlamentu FBiH da uskladi odredbe zakona koje su proglašene neustavnima, a vezano za notarsku obradu isprava za određene pravne poslove, u konačnici će rezultirati samo većim troškovima za same građane, ističe predsjednik Upravnog odbora Notarske komore FBiH Zdenko Puljić, koji trenutno obavlja i dužnost vršioca funkcije predsjednika Komore.

Ostavinski postupak iz 1973. najstariji predmet u sudovima u BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Ostavinski postupak, koji je pokrenut 1973. godine, još se nalazi u Opštinskom sudu u Sarajevu, a ujedno predstavlja i najstariji predmet u sudovima u BiH, potvrdili su za "Nezavisne" u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH.

Ustavni sud RS odlučio: Notari mogu zapošljavati pomoćnika koliko im je potrebno

BANJALUKA - Notari u Republici Srpskoj će zapošljavati onoliko pomoćnika koliko im je potrebno, a ne koliko to odredi Ministarstvo pravde – odlučio je Ustavni sud Republike Srpske.

Notarske naknade skuplje za nasljednike, jeftinije za socijalu

BANJALUKA – Naknade notara u Republici Srpskoj za ostavinske postupke biće povećane za 20 odsto, ali je za socijalne kategorije, invalide i porodice poginulih i nestalih boraca predviđeno značajno smanjene notarskih troškova.

Raspisan konkurs za 21 notara u Srpskoj

BANJALUKA - Ministarstvo pravde Republike Srpske raspisalo je danas konkurs za izbor 21 notara u sjedištima u kojima su notarske pozicije već godinama upražnjene.

Povećavaju se naknade notara za ostavinske postupke?

BANJALUKA – Ministarstvo pravde RS i Notarska komora RS na pragu su dogovora o povećanju naknade notarima za ostavinske postupke na onaj iznos koji imaju sudovi, potvrdila je za Capital.ba predsjednik Notarske komore Slada Ivelić.

Notarijat u RS obilježava 10. rođendan

BANJALUKA - Notarska služba u Republici Srpskoj u ovoj godini obilježava deceniju svog postojanja.

Najveća zarada notara u RS u 2016. godini 361.258 KM

BANJALUKA - Ministarstvo pravde RS analizira primanja notara u Srpskoj, a još nije poznato da li će cijene njihovih usluga biti smanjene.

Najčitanije