Notr Dam

Testovi krvi zbog mogućeg zagađenja olovom u Notr Damu

PARIZ - Pariska zdravstvena agencija preporučuje da trudnice i deca ispod sedam godina koji žive u blizini katedrale Notr Dam, testiraju krv zbog požara koji je kako navode, možda pruzrokovao zagađenje olovom.

Na tavanu pariske katedrale žele staklenike i bazene

Prošlo je mjesec dana od kako je razorni požar zahvatio Notr Dam. Dok se sakuplja novac za rekonstrukciju, arhitekte širom svijeta daju svoje prijedloge za parisku katedralu. Neki od njih su zapanjili javnost.

Većina obećanog novca za Notr Dam nije uplaćena

PARIZ - Većina novca koji je obećan za obnovu katedrale Notr Dam tek treba da bude uplaćen, rekao je danas nadbiskup Pariza Mišel Opeti.

Visok nivo olova oko Notr Dama

​Topljenje krova katedrale Notr Dam tokom požara dovelo je do ogromnog rasta koncentracije olova na trgu ispred objekta i u okolnim ulicama, saopštili su francuski zvaničnici.

Stručnjaci traže dovoljno vremena za obnovu Notr Dama

PARIZ - Više od 1.100 francuskih i međunarodnih arhitekata, kao i stručnjaka za kulturno blago, pozvali su francuskog predsjednika Emanuela Makrona da osigura da obnova u požaru oštećene katedrale Notr Dam traje koliko to bude neophodno.

Za Notr Dam prikupljeno više novca nego što treba

PARIZ - Od kada je prije deset dana izgorio dio katedrale Notr Dam, širom svijeta uplaćivane su donacije za obnovu.

Uzrok požara u Notr Damu opušak ili kratak spoj?

PARIZ - Francuska policija danas počinje istragu o uzroku prošlonedjeljnog požara u kojem je teško oštećena katedrala Notr Dam u Parizu.

Revoltirana Pamela: Siromašnoj djeci novac potrebniji nego Notr Damu

Glumica Pamela Anderson otišla je sa gala večere fudbalskog kluba Olimpik iz Marseja na kojoj se sinoć skupljao novac za pomoć siromašnoj djeci Marseja, jer je iznenada tokom večeri 100.000 evra priloga izdvojeno za obnovu katedrale Notr Dam.

Radnici pušili u Notr Damu tokom renoviranja

PARIZ - Radnici koji su učestvovali u renoviranju katedrale Notr Dam kršili su zabranu pušenja, priznala je danas kompanija koja je bila angažovana za taj posao, ali je demantovala da postoji veza sa požarom u ovom objektu prošle sedmice.

Počelo postavljanje improvizovanog krova na Notr Dam

PARIZ - Počeli su radovi na pokrivanju pariške katedrale Notr Dam improvizovanim krovom kako bi se unutrašnjost crkve zaštitila od kiše koja se prognozira za srijedu u Parizu, rekao je portparol katedrale Andre Fino.

Najčitanije