Notr Dam

Nastavljeno raščišćavanje u katedrali Notr Dam

PARIZ - Raščišćavanje ruševina u katedrali Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u požaru sredinom aprila, nastavljaju se danas, rekao je zvaničnik francuskog ministarstva kulture.

Sve veća koncentracija olova u blizini Notr Dama

ARIZ - Ekološke grupe i jedan od najvećih francuskih sindikata Se-Že-Te uputili su danas poziv da se preduzmu mjere bezbjednosti radi osiguranja dekontaminacije u katedrali Notr Dam kako se radnici i stanovnici ne bi izlagali nebezbijednim nivoima olova.

Zatvorene škole u Parizu zbog visokog nivoa olova

PARIZ - Gradske vlasti Pariza zatvorile su danas dvije škole zbog bojazni od visokog nivoa olova koji je detektovan poslije požara u katedrali Notr dam u aprilu.

Makron zahvalio Dodiku

PARIZ - Predsjednik Francuske Emanuel Makron zahvalio je predsjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za poruku solidarnosti koju je poslao nakon požara u katedrali Notr Dam u Parizu.

Testovi krvi zbog mogućeg zagađenja olovom u Notr Damu

PARIZ - Pariska zdravstvena agencija preporučuje da trudnice i deca ispod sedam godina koji žive u blizini katedrale Notr Dam, testiraju krv zbog požara koji je kako navode, možda pruzrokovao zagađenje olovom.

Na tavanu pariske katedrale žele staklenike i bazene

Prošlo je mjesec dana od kako je razorni požar zahvatio Notr Dam. Dok se sakuplja novac za rekonstrukciju, arhitekte širom svijeta daju svoje prijedloge za parisku katedralu. Neki od njih su zapanjili javnost.

Većina obećanog novca za Notr Dam nije uplaćena

PARIZ - Većina novca koji je obećan za obnovu katedrale Notr Dam tek treba da bude uplaćen, rekao je danas nadbiskup Pariza Mišel Opeti.

Visok nivo olova oko Notr Dama

​Topljenje krova katedrale Notr Dam tokom požara dovelo je do ogromnog rasta koncentracije olova na trgu ispred objekta i u okolnim ulicama, saopštili su francuski zvaničnici.

Stručnjaci traže dovoljno vremena za obnovu Notr Dama

PARIZ - Više od 1.100 francuskih i međunarodnih arhitekata, kao i stručnjaka za kulturno blago, pozvali su francuskog predsjednika Emanuela Makrona da osigura da obnova u požaru oštećene katedrale Notr Dam traje koliko to bude neophodno.

Za Notr Dam prikupljeno više novca nego što treba

PARIZ - Od kada je prije deset dana izgorio dio katedrale Notr Dam, širom svijeta uplaćivane su donacije za obnovu.

Najčitanije