Notr Dam

Gotova izgradnja Notr Dama, rekonstrukcija može da počne

PARIZ - Radovi na izgradnji katedrale Notr Dam u Parizu su završeni, saopštili su danas zvaničnici.

Dvije godine od požara u Notr Damu, obnova još nije počela

Veliki požar je 15. aprila 2019. progutao katedralu Notr Dam u Parizu.

Poslije godinu dana, otvara se trg ispred Notr Dama

PARIZ - Trg ispred katedrale Notr Dam u Parizu od danas će ponovo biti otvoren za javnost, prvi put od kako je katedrala uništena u požaru 15. aprila prošle godine.

Zvone zvona Notr Dama u čast onima koji se bore sa koronom

PARIZ - Velika zvona katedrale Notr Dam u Parizu večeras su u 20 časova zvonila, pridruživši se polusatnom aplauzu kojim Francuzi odaju priznanje svima koji se bore protiv pandemije virusa korona.

Notr Dam dijeli sudbinu sa građanima te je u izolaciji do daljnjeg

15. aprila prošle godine, svijet se zgražao nad snimcima poznate pariške katedrale Notre Dame de Paris u plamenu.

Više od 920 miliona evra za obnovu Notr Dama

PARIZ - Francuski ministar kulture Frank Riester izjavio je danas da je šest mjeseci poslije požara koji je znatno oštetio parisku srednjovjekovnu katedralu Notr Dam, prikupljeno i obećano 922 miliona evra za njenu obnovu.

Osuđene dvije žene za pokušaj napada na Notr Dam

PARIZ - Francuski sud osudio je dvije žene povezane s islamskim ekstremistima na zatvorsku kaznu od najmanje 25 godina, zbog toga što su prije tri godine izvele neuspješan pokušaj napada automobilom-bombom ispred pariske katedrale Notr Dam.

Za obnovu katedrale Notr Dam 100 miliona evra

PARIZ - Francuski milijarder Fransoa Pino i njegov sin Fransoa-Anri zvanično su potpisali dokumente o donaciji od 100 miliona evra za obnovu katedrale Notr Dam.

Nastavljeno raščišćavanje u katedrali Notr Dam

PARIZ - Raščišćavanje ruševina u katedrali Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u požaru sredinom aprila, nastavljaju se danas, rekao je zvaničnik francuskog ministarstva kulture.

Sve veća koncentracija olova u blizini Notr Dama

ARIZ - Ekološke grupe i jedan od najvećih francuskih sindikata Se-Že-Te uputili su danas poziv da se preduzmu mjere bezbjednosti radi osiguranja dekontaminacije u katedrali Notr Dam kako se radnici i stanovnici ne bi izlagali nebezbijednim nivoima olova.

Najčitanije