Notr Dam

Gotova izgradnja Notr Dama, rekonstrukcija može da počne

PARIZ - Radovi na izgradnji katedrale Notr Dam u Parizu su završeni, saopštili su danas zvaničnici.

Dvije godine od požara u Notr Damu, obnova još nije počela

Veliki požar je 15. aprila 2019. progutao katedralu Notr Dam u Parizu.

Poslije godinu dana, otvara se trg ispred Notr Dama

PARIZ - Trg ispred katedrale Notr Dam u Parizu od danas će ponovo biti otvoren za javnost, prvi put od kako je katedrala uništena u požaru 15. aprila prošle godine.

Zvone zvona Notr Dama u čast onima koji se bore sa koronom

PARIZ - Velika zvona katedrale Notr Dam u Parizu večeras su u 20 časova zvonila, pridruživši se polusatnom aplauzu kojim Francuzi odaju priznanje svima koji se bore protiv pandemije virusa korona.

Notr Dam dijeli sudbinu sa građanima te je u izolaciji do daljnjeg

15. aprila prošle godine, svijet se zgražao nad snimcima poznate pariške katedrale Notre Dame de Paris u plamenu.

Više od 920 miliona evra za obnovu Notr Dama

PARIZ - Francuski ministar kulture Frank Riester izjavio je danas da je šest mjeseci poslije požara koji je znatno oštetio parisku srednjovjekovnu katedralu Notr Dam, prikupljeno i obećano 922 miliona evra za njenu obnovu.

Osuđene dvije žene za pokušaj napada na Notr Dam

PARIZ - Francuski sud osudio je dvije žene povezane s islamskim ekstremistima na zatvorsku kaznu od najmanje 25 godina, zbog toga što su prije tri godine izvele neuspješan pokušaj napada automobilom-bombom ispred pariske katedrale Notr Dam.

Za obnovu katedrale Notr Dam 100 miliona evra

PARIZ - Francuski milijarder Fransoa Pino i njegov sin Fransoa-Anri zvanično su potpisali dokumente o donaciji od 100 miliona evra za obnovu katedrale Notr Dam.

Nastavljeno raščišćavanje u katedrali Notr Dam

PARIZ - Raščišćavanje ruševina u katedrali Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u požaru sredinom aprila, nastavljaju se danas, rekao je zvaničnik francuskog ministarstva kulture.

Sve veća koncentracija olova u blizini Notr Dama

ARIZ - Ekološke grupe i jedan od najvećih francuskih sindikata Se-Že-Te uputili su danas poziv da se preduzmu mjere bezbjednosti radi osiguranja dekontaminacije u katedrali Notr Dam kako se radnici i stanovnici ne bi izlagali nebezbijednim nivoima olova.

Zatvorene škole u Parizu zbog visokog nivoa olova

PARIZ - Gradske vlasti Pariza zatvorile su danas dvije škole zbog bojazni od visokog nivoa olova koji je detektovan poslije požara u katedrali Notr dam u aprilu.

Makron zahvalio Dodiku

PARIZ - Predsjednik Francuske Emanuel Makron zahvalio je predsjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za poruku solidarnosti koju je poslao nakon požara u katedrali Notr Dam u Parizu.

Testovi krvi zbog mogućeg zagađenja olovom u Notr Damu

PARIZ - Pariska zdravstvena agencija preporučuje da trudnice i deca ispod sedam godina koji žive u blizini katedrale Notr Dam, testiraju krv zbog požara koji je kako navode, možda pruzrokovao zagađenje olovom.

Na tavanu pariske katedrale žele staklenike i bazene

Prošlo je mjesec dana od kako je razorni požar zahvatio Notr Dam. Dok se sakuplja novac za rekonstrukciju, arhitekte širom svijeta daju svoje prijedloge za parisku katedralu. Neki od njih su zapanjili javnost.

Većina obećanog novca za Notr Dam nije uplaćena

PARIZ - Većina novca koji je obećan za obnovu katedrale Notr Dam tek treba da bude uplaćen, rekao je danas nadbiskup Pariza Mišel Opeti.

Najčitanije