Nova generacija

Alarmantno: Pandemija podstakla vršnjačko nasilje

BANJALUKA - Zbog cjelokupne situacije sa virusom korona vršnjačko nasilje se preselilo na internet, a najviše zbog toga što su djeca bila primorana da koriste internet u svrhu obrazovanja.

GO FAR Fondacija obradovala i mališane: Stigla pomoć onima koji o njima brinu

Brojke, već na prvi pogled, djeluju zastrašujuće. U Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci trenutno živi 102 djece. U dnevnom centru za djecu u riziku, udruženja "Nova generacija", hrane i oblače njih šezdesetoro. U SOS Dječijim selima BiH brinu o 716 mališana i 272 porodice.

"Nova generacija" proslavila deseti rođendan

Dnevni centar za djecu u riziku "Nova generacija" danas je proslavio deceniju postojanja i tom prilikom su predstavili postignute rezultate koji pokazuju da je više od 700 djece koristilo njihove usluge tokom ovih deset godina.

Dnevni centar "Nove generacije" pruža edukaciju i obroke za 48 djece

BANAJLUKA - Djeca, njih 48, koja dolaze iz rizičnih kategorija, žrtve porodičnog nasilja i zanemarivanja, u Dnevnom centru Udruženja "Nova generacija" dobijaju punu podršku tokom učenja, a obezbijeđena su im četiri obroka, kao i odjeća, obuća i dodatna edukacija.

"Plavi telefon" traži mlade volontere

BANJALUKA - Udruženje "Nova generacija", koje je 2013. godine pokrenulo savjetodavnu liniju "Plavi telefon", otvorilo je konkurs za prijem novih volontera.

Hyundai Prophecy Concept je električna limuzina budućnosti

Korejski proizvođač automobila sve više ulaže u električnu i autonomnu tehnologiju, a najbolji dokaz tome je Hyundai Prophecy Concept.

U 2017. duplo više poziva nego za četiri godine: 'Plavi telefon' zazvonio 2.430 puta

BANJALUKA - "Plavi telefon", savjetodavna linija za djecu, koja djeluje u sklopu Udruženja "Nova generacija", ove godine zazvonio je 2.430 puta, duplo više nego za četiri godine, rekao je Jadranko Janković, direktor "Nove generacije".

"Nova generacija" pokrenula socijalno preduzeće

BANJALUKA - Udruženje građana "Nova generacija" pokrenulo je socijalno preduzeće "NG FIRMA" sa ciljem razvoja socijalnog preduzetništva, a u sklopu preduzeća će uskoro na adresi Prvog krajiškog korpusa 90 početi s radom prodavnica pod nazivom "Solidariti I".

Najčitanije