Novac

Šest navika koje imaju svi milijarderi

U svojoj je knjizi "Tajna milijarde dolara: 20 principa bogatstva i uspjeha milijardera" preduzetnik i stručnjak za psihologiju preduzetništva Rafael Badziag objasnio je koje je osobine pronašao kod svih milijardera.

Pet jednostavnih savjeta za uštedu novca

Rijetko kada ćemo čuti da neko tvrdi kako ima previše novca, a mnogi ni ne shvataju kako mali iznosi u konačnici mogu činiti veću cifru koja bi sasvim lijepo izgledala na računu za štednju.

Na tržištu BiH najviše falsifikata od 50 KM i 20 evra

SARAJEVO, BANJALUKA - Na tržištu u BiH za prvih osam mjeseci ove godine otkriveno je 1.498 krivotvorenih novčanica i kovanog novca svih valuta i apoena, a najviše krivotvorenih novčanica, njih 143, bilo je u apoenu od 50 KM, te 141 novčanica apoena od 20 evra.

Dijaspora za pola godine preko računa poslala 1,32 milijarde KM

SARAJEVO, BANJALUKA - U prvih šest mjeseci ove godine novčane doznake iz inostranstva iznosile su 1,32 milijarde KM u BiH, što predstavlja povećanje od dva odsto u odnosu na isti period prošle godine, podatak je Centralne banke BiH, dok stručnjaci smatraju da se još toliko unese neregistrovanog novca, mimo bankovnih računa.

Dvojica dječaka ukrala novac za liječenje djevojčice

Maloljetni Kikinđani (15) i (12) u subotu su, ispred jednog restorana brze hrane, ukrali novac namijenjen liječenju četrnaestomesečne Tise Sredojev.

Banjalučanka ukrala 23.000 KM muškarcu s kojim je bila u autu

BANJALUKA - Dvadesetdevetogodišnju Banjalučanku Slavicu M. identifikovala je policija zbog sumnje da je sinoć od muškarca sa kojim je bila u autu u ulici Jovana Dučića, ukrala 23.000 maraka i to dok je on pijan zaspao, saznaju “Nezavisne”.

Ispao mu novčanik na ulici, vozači kupili novac

Nesvakidašnja scena dogodila se danas u jednoj zagrebačkoj prometnoj ulici - vozači su zaustavljali automobile i trčali po cesti sakupljajući novčanice.

Šefica i upravnica pošte pronevjerile novac

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnice protiv Gorane Dimić (58) i Snežane Đurić (45), službenica pošta u Brčkom, kojima se na teret stavlja da su prisvajanjem novca povjerenog u službi počinile krivična djela pronevjere.

Kešom bez porijekla kupuju stanove

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina jedna je od rijetkih zemalja u kojoj je moguće kupiti nekretninu za keš, bez potrebe da se opravda porijeklo novca. Bezbjednjaci upravo u nekretninama i građevinskom sektoru vide jednu od najvećih prijetnji za pranje novca.

Komunalci u otpadu pronašli 5.000 KM i vratili vlasniku

SARAJEVO - Radnici KJKP "Rad" iz Sarajeva pronašli su novac, vratili vlasniku i time još jednom pokazali da u BiH, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, ima dobrih i poštenih ljudi.

Najčitanije