Novac

Maloljetni Dobojlija osumnjičen za falsifikovanje novca

DOBOJ - Dobojska krim-policija identifikovala je maloljetnika iz Doboja osumnjičenog da je falsifikovao novac (konvertibilne marke i evre) te da ga je prodavao na području Republike Srpske i Federacije BiH, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Oglasila se Centralna banka povodom pojave "filmskog novca" u BiH

SARAJEVO - Centralna banka BiH (CB BiH) nije izdala saglasnost za izradu i korištenje reprodukcija novčanica konvertibilne marke (KM), te da izrada i stavljanje u opticaj takozvanog "filmskog" novca predstavlja krivično djelo, saopšteno je iz CB BiH, a povodom pojave takvih novčanica na području BiH.

Lažne novčanice pojavile se i u Brčkom

BRČKO - Policija Brčko distrikta je u proteklih sedam dana zaprimila tri prijave radnika iz različitih uslužnih objekata u Brčkom da su kupci račune platili novčanicama od 50 i 100 KM za koje su naknadno utvrdili da je riječ o falsifikatima.

Filmske novčanice u opticaju, građani upozoreni

BIHAĆ - Pripadnici policije USK tragaju za nepoznatim licima koja su osumnjičena da su u proteklim sedmicama u platnom prometu upotrebljavala takozvani "filmski novac" u apoenima od 10, 20, 50 i 100 maraka na području Bihaća, Bosanske Krupe i Velike Kladuše.

U planu radovi na četiri mosta u Banjaluci naredne godine

Naredne godine iz gradske kase Banjaluke biće izdvojena sredstva za četiri mosta.

Šta način na koji držite novac u novčaniku govorio o vama

Postoje brojna vjerovanja da unutrašnji i spoljašnji izgled novčanika može pozitivno ili negativno da utiče na sticanje bogatstva.

Osumnjičen da je ukrao novac iz hotela u Banjaluci, uhapšen u Mostaru

BANJALUKA - Osoba M.Š. iz Trebinja uhapšena je juče na području Mostara, u saradnji policijskih uprava Banjaluka i Mostar, zbog sumnje da je ukralo 2.000 KM iz hotela u kojem je zaposleno, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Obezbijeđena sredstva za penzije u novembru

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske je obezbjedilo sredstva neophodna za isplatu penzija u Republici Srpskoj, kao i za korisnike prava u Federaciji BiH i inostranstvu, za koju je u neto iznosu potrebno 101,1 milion KM, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Brčko od MMF-a neće dobiti ni marke od 600 miliona

BRČKO - Iako je Brčko distrikt zatražio od entitetskih vlada u BiH da iz svoje kvote novca koji su dobile od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odvoje dio i za institucije distrikta, male su šanse da će se to dogoditi.

Ove biljke će privući sreću i novac u vaš dom

Osim toga što pročišćavaju vazduh i ukrašavaju prostorije, vjeruje se da neke biljke donose sreću.

Najčitanije