Novac

U jakni krili 182.000 KM, graničari zaplijenili skoro polovinu

Carinici Srbije su u srijedu oko podneva, na graničnom prelazu Gradina otkrili su pokušaj ilegalnog prenosa preko granice gotovo milion švedskih kruna, čija je protivvrijednost oko 182.000 konvertibilnih maraka.

Stiže kineski digitalni novac

​PEKING - Kineska narodna banka objavila je da se njen virtuelni novac "može nazvati dovršenim", što znači da bi se uskoro mogao naći u opticaju.

Koliko zarađuju najbogatiji Amerikanci

Da biste se pridružili jedan odsto najbogatijih na svijetu, potrebno je da na mjesečnom nivou zaradite 35.161 dolara, prenosi "Global Rich List".

Vratio izgubljenih 75.000 €, nisu ga počastili ni kafom

KALESIJA, OSMACI - Ni pomišljao nisam da zadržim pronađeni novac, priča nam sedamdesetogodišnji Hasan Alić zvani Ramiz iz naselja Mahala, opština Osmaci, koji je u Kalesiji pronašao i vratio 75.000 evra, nakon čega mu vlasnici te vrtoglave svote, kako priznaje, ni kafu nisu platili.

U centru Kalesije pronađena torba sa 150.000 KM

KALESIJA - U četvrtak oko podne ispred kalesijskog hotela "Košuta", pronađena je torba u kojoj se nalazilo oko 75.000 evra. Torba je vraćana vlasniku sa punim iznosom novca.

Usred ljeta "tapacirao" jaknu sa više od 70.000 evra

Srpski carinici u saradnji sa policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, u džepovima jakne koju je jedan putnik nosio na sebi pronašli su preko 70.000 neprijavljenih evra.

Da li je možda imate: Ove novčanice od pet evra vrijede do 100 puta više

Među novčanicama evra koje su trenutno u opticaju postoje i neki primjerci koji su zbog svoje rijetkosti postali predmet interesa kolekcionara i notafila, sakupljača papirnog novca.

Novac od šverca droge prali kroz nekretnine

BANJALUKA - Imovina višemilionske vrijednosti, odnosno novac, te skupocjena vozila i nekretnine, blokirani su u sklopu međunarodne operacije, koja je u BiH realizovana akcijom "Balkanski kartel".

Lekcije o novcu za djecu

​Na koji način i kada razgovarati sa djecom o novcu, uvijek je aktuelno pitanje s obzirom na sve veći uticaj konzumerizma na djecu i njihove porodice.

U BiH pare peru kroz nekretnine i pozajmice

SARAJEVO, BANJALUKA - Organizovane kriminalne grupe dobit stečenu nelegalnim putem najčešće legalizuju kupovinom nekretnina i participacijom u izgradnji građevinskih objekata.

Najčitanije