Novac

Uhapšeno pet državljana Srbije: Osumnjičeni za krađu novca i zlata po Srebrenici

SREBRENICA - Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka uhapsili su pet državljana Srbije koji su osumnjičeni za krađu novca i zlata u porodičnoj kući u Srebrenici.

Grad u Hrvatskoj prevarantima uplatio 50.000 evra

ÐAKOVO - Hrvatska opština Ðakovo ostala je bez 50.000 evra zbog poruke upućene putem elektronske pošte u kojoj je navodno gradonačelnik Marin Mandarić tražio da se novac hitno prebaci na račun u Velikoj Britaniji, a "savjesni službenik" Slavko Troha, kako prenosi "Glas Slavonije", odmah je izvršio uplatu.

Vozač autobusa našao kesu sa više od 30.000 KM

Vozač autobusa na pariskoj liniji kod umjetničke četvrti Monmartr iznenadio se kad je u autobusu u garaži gradskog prevoza pronašao kesu sa skoro 16.000 evra u gotovini, prenio je list Poen na svom sajtu.

Lažu porodice nestalih kako bi im uzeli novac

PETROVO - Umjesto preciznih i tačnih informacija o lokacijama gdje su skončali njihovi najmiliji, porodice nestalih boraca i civila se više od dvije decenije nakon završetka rata susreću s prevarantima, koji im pokušavaju uzeti novac u zamjenu za otkrivanje masovnih grobnica gdje su navodno sahranjeni.

Stimulacije do 2.000 KM dijeljene bez obrazloženja

SARAJEVO - Služba za poslove sa strancima na osnovu uopštenih prijedloga i bez detaljnih obrazloženja u prošloj godini je isplatila 48.000 KM stimulacije za 96 zaposlenih u ovoj instituciji, navodi se u izvještaju o obavljenoj finansijskoj reviziji ove službe za 2017. godinu.

Mladi iz provincije na luksuz troše kao ludi

PEKING - Trećinu prodaje kineskog tržišta luksuzne robe vrijednog 73 milijarde dolara čine mladi između 20 i 34 godine.

Tri prsta na "švajcarcu" razljutila građane iz BiH

BEOGRAD - Na novoj švajcarskoj novčanici od 200 franaka stoji motiv sa podignuta tri prsta, što je razbjesenelo građane iz BiH koji rade u ovoj zemlji, pa se tim povodom oglasila Centralna banka.

Vrijeme je da doznake dijaspore postanu investicije

SARAJEVO, TUZLA - Jedan od ključnih elemenata u razvoju BiH jesu investicije dijaspore, koju bi, prema mišljenju stručnjaka, trebalo posmatrati kao važnog poslovnog partnera BiH.

Zatvorenici hakovali program i ukrali novac

BOJSI - Više stotina osuđenika u zatvorima u američkoj saveznoj državi Ajdaho hakovali su program firme "DŽejPej" koji se koristi da bi prebacili novac na svoje račune, izjavili su danas zvaničnici.

Evropska Unija povećava budžet za Balkan

BRISEL, BANJALUKA - Evropska unija (EU) će u značajnoj mjeri povećati svoj budžet za zapadni Balkan, ali se ne zna koliki je konkretan iznos, potvrđeno je "Nezavisnim" u Evropskoj komisiji.

Najčitanije