Novac

Četiri od deset Austrijanaca "osjeća" koronu i finansijski

Kriza u vezi s virusom korona uticala je na smanjenu upotrebu gotovine u Austriji, a građani te zemlje manje troše i uzimaju manje kredita nego ranije.

"Banke mirno peru prljavi novac - i nikom ništa"

BERLIN - Preko velikih banaka je oprano vjerovatno dva biliona sumnjivih dolara, piše glavna urednica DW-a Manuela Kasper-Kleridž i pita se zašto je izostao javni izliv bijesa i pritisak na banke u vezi s tim.

Budućnost putovanja: Više novca uz više sadržaja

Iako djeluje kao da zemlja miruje, brojevi će vas iznenaditi. Statistike kažu da turisti svakodnevno putuju bez obzira na dnevne promjene, otvaranje i zatvaranje granica i prijetnje karantenom.

Procurili dokumenti: Svjetske banke dozvolile prebacivanje prljavog novca

Neke od najvećih svjetskih banaka dozvolile su kriminalcima da prebacuju prljav novac u visini od oko dva biliona dolara, pokazuju dokumenti koji su procurili u javnost.

Osumnjičen da je lažno prijavio da mu je ukraden novac

Muškarac čiji su inicijali E.T. iz Kozarske Dubice osumnjičen je da je policiji lažno prijavio da mu je ukraden novac, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Analitičari: Evro raste, nadmašiće druge valute

Evro nastavlja da raste i na tržištu valuta se dešava drastičan zaokret koji simbolizuje povratak Evrope.

Krivokapić: Prebacuju milione iz državnih na privatna preduzeća

PODGORICA - Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić rekao je da u preduzećima sa većinskim državnim kapitalom primijećeno ubrzano raspisivanje tendera i prebacivanje milionskih vrijednosti na firme iz kumovsko-familijarnog miljea.

Grad Banjaluka izdvaja dodatnih 150.000 KM za sportiste

Grad Banjaluka će za ovu godinu obezbijediti dodatnih 150.000 KM za finansijsku podršku sportistima i sportskim klubovima koji učestvuju na međunarodnoj sceni, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Hrvatska na konkursu od 20 miliona kuna Crkvi dala 17,7

Hrvatsko Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske unije četvrtu godinu zaredom provodi projekt Program ulaganja u zajednicu, a ove godine je, kao i prošle, podijeljeno 20 miliona kuna (oko 5,2 miliona KM). Od 124 prihvaćena projekta, njih 110 pripada Katoličkoj crkvi, odnosno od 20 miliona kuna, 17,7 otišlo je "Crkvi u Hrvata".

Lažnim evrima htio da kupi traktor

Nakon što je poznaniku, prilikom odluke da zajedno kupe traktor, podvalio lažne evre poznatije kao tzv. filmski novac, radnici PU brodsko-posavske su stavili lisice na ruke 39-godišnjem Brođaninu.

Najčitanije