Novac

Falsifikatori najviše "kuju" kovanicu od 1 KM

BANJALUKA, SARAJEVO - Najviše krivotvorenih novčanica domaće valute koje su za 11 mjeseci prošle godine registrovane u Centralnoj banci (CB) BiH jesu one od 50 maraka, a kada je riječ o kovanicama, i dalje ubjedljivo prednjači - 1 KM.

Državni aparat godišnje pojede 927 miliona KM

BANJALUKA, SARAJEVO - Za institucije BiH prošle godine izdvojeno je 1,8 milijardi maraka, od čega oko 927 miliona otpada na troškove za njihov rad i investicije, dok se ostatak odnosi na finansiranje spoljnog duga.

Kim Kardašijan objavila da poklanja pola miliona dolara

Kim Kardašijan objavila je da poklanja 500.000 dolara svojim obožavaocima.

Falsifikovanim punomoćjem pokušali podići novac sa računa pokojnika

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je dvije osobe koje su pomoću falsifikovanog punomoćja pokušale da sa bankovnog računa preminule osobe podignu 50.000 evra.

Maradona na novačanici, čeka se odluka Kongresa

Lik nedavno preminule fudbalske legende Dijega Maradone mogao bi da se nađe na novčanici od 1.000 pezosa, a argentinski kongres uskoro će raspravljati o tom zahtjevu koji je podnijela članica Doma senatora Kongresa Norma Durango.

Sukob Đokovića i ATP zbog novca

Novac je stvorio jaz između najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i ATP, smatra švajcarski list Blik.

Hrvati povećali štednju u bankama tokom korona krize

ZAGREB - Građani Hrvatske nastavili su da povećavaju štednju i u jeku korona krize, pokazuju podaci Hrvatskog udruženja banaka (HUB) i Hrvatske narodne banke (HNB).

Derventska policija oduzela 7.300 lažnih evra

DERVENTA - Derventska policija pronašla je i oduzela 73 novčanice u apenima od 100 evra za koje se sumnja da su krivotvorene, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Osumnjičen za zloupotrebu platne kartice i trošenje novca na klađenje

ZVORNIK - Protiv B.D. iz Zvornika podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini zbog sumnje da je došao u posjed podataka o platnoj kartici oštećene, čije podatke je zloupotrijebio i izvršio transfer novca na platformu jedne kladionice, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Carinici na Horgošu zaplijenili 150.000 evra, pare nalazili i u patikama

Carinici su tokom proteklog vikenda na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili tri pokušaja krijumčarenja deviza i zaplijenili gotovo 150.000 evra.

Najčitanije