Novembar

U novembru veća proizvodnja električne energije

SARAJEVO - Bruto proizvodnja električne energije u BiH u novembru prošle godine iznosila je 1.560 gigavat-časova, što je više za 1,29 odsto nego u istom mjesecu prethodne godine, te više za 19,08 odsto u odnosu na oktobar lani.

Prosječna novembarska plata u BiH 1.023 KM

SARAJEVO - Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u novembru prošle godine iznosila je 1.023 KM i nominalno je viša za 3,6 odsto u odnosu na decembar 2020. godine, te viša za 5,9 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Proizvođačke cijene u novembru više za 1,4 odsto

SARAJEVO - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u novembru više su za 1,4 odsto u odnosu na oktobar, te za 10,3 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Obezbijeđena sredstva za penzije u novembru

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske je obezbjedilo sredstva neophodna za isplatu penzija u Republici Srpskoj, kao i za korisnike prava u Federaciji BiH i inostranstvu, za koju je u neto iznosu potrebno 101,1 milion KM, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

"Netflix" u novembru donosi filmsku i serijsku poslasticu

Jesen je idealan period za provođenje vremena na kauču, ispod dekice, gledajući televiziju, a popularna streaming platforma "Netflix" u novembru donosi pravu filmsku i serijsku poslasticu.

Udarnik sa pruge Brčko - Banovići: Uradili smo što niko tada nije

To što smo mi radili, niko nije u svijetu. Drugi svjetski rat završava 1945. godine u maju, a ja u sam aprilu bio na pruzi, prisjeća se sada 92-godišnji Stjepan Balekić, koji je prije 74 godine zajedno sa 62.268 omladinaca iz cijele Jugoslavije i više od 1.000 brigadira iz inozemstva radio na izgradnji pruge Brčko - Banovići.

Prijevremeno rođena djeca "Mrvice" junaci knjige "Čudesni mali heroji"

Postoje ljudi koji oko sebe šire radost. Jednostavno, spontano. Gdje se pojave - svane sunce. I kad odu našim bićem odjekuju zvona njihovog smijeha i njihova radost traži svoj dom u našoj duši.

Kineski ekspert: Novi talas epidemije u novembru

Čovječanstvo neće moći u potpunosti da izađe na kraj s pandemijom virusa korona ovog ljeta, a u novembru je moguć novi talas obolijevanja, iako on neće biti toliko ozbiljan, piše portal Huankajo pozivajući se na riječi šefa infektivnog odjeljenja šangajske bolnice "Huašan", eksperta za liječenje COVID-19 Džana Venghuna.

U FBiH 25. novembar neradni dan

SARAJEVO - Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine propisano da je 25. novembar Dan državnosti BiH državni praznik, te da tog dana državni organi, preduzeća i druga pravna lica ne rade.

Najčitanije