Novičok

Lavrov: Odgovorićemo na sankcije na isti način

MOSKVA - Moskva će recipročno odgovoriti na sankcije Evropske unije zbog slučaja navodnog trovanja ruskog opozicionara Alekseja Navalnog, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Njemačka vlada potvrdila da je Navaljni otrovan novičokom

Njemačka vlada saopštila je danas da je potvrđeno da je Aleksej Navaljni bio žrtva napada hemijskim nervnim otrovom iz novičok grupe.

Zaharova: Ne vjerujemo Berlinu na riječ, nismo razvijali novičok

MOSKVA - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da Moskva nema osnova da vjeruje Berlinu na riječ u vezi sa slučajem ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog i poručila da Sovjetski Savez i Rusija nikada nisu sproveli istraživanje o razvoju supstance poznate kao novičok.

Navaljni traži od Moskve da preda njegovu odjeću kao dokaz

MOSKVA - Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni zatražio je danas od ruskih vlasti da predaju odjeću u kojoj je bio kada je prošlog mjeseca pao u komu i optužio Moskvu za uskraćivanje važnog dokaza u njegovom slučaju.

Navalni otrovan u sobi, ne na aerodromu

MOSKVA - Ruski opozicionar Aleksej Navalni otrovan je flašom vode u hotelskoj sobi u ruskom gradu Tomsku, a ne na aerodromu kako se ranije mislilo, saopštio je njegov tim, uz objavljeni video-snimak na "Instagramu".

Objavljena prva fotografija Navaljnog nakon izlaska iz kome

Ruski opozicionar objavio je na svojoj stranici na istagramu svoju prvu fotografiju nakon izlaska iz kome.

Navaljni nakon buđenja iz kome: Vraćam se u Rusiju

NJUJORK - Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji se liječi u berlinskoj bolnici Charite gdje je dugo bio u komi, rekao je da želi da se vrati u Rusiju.

Berlin: Dvije laboratorije potvrdile, Navaljni otrovan novičokom

BERLIN - Njemačka vlada saopštila je danas da su dvije specijalizovane laboratorije u Francuskoj i Švedskoj potvrdile da je ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni otrovan nervnim agensom novičokom.

Ruska zastava postavljena u gradu u kojem su otrovani Skripaljevi

SOLZBERI - Sa skela katedrale u britanskom gradu Solzberiju, gdje su prije nešto manje od godinu dana otrovani bivši dvostruki agent Sergej i njegova kćerka Julija skripalj, zavijorila se ruska zastava.

Sestra Skripaljeve: Britanske službe su otele moju sestru i drže je u hemijskoj laboratoriji

MOSKVA - Sestra Julije Skripalj, koja je otrovana novčokom zajedno sa ocem, bivšim dvostrukim ruskim agentom, tvrdi da su Juliju otele britanske službe.

Moskva traži da Britanci pokažu Skripalja

MOSKVA - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova savjetovala je britanske kolege da pokažu Sergeja Skripalja umjesto što objavljuju lažne vijesti o osumnjičenima za trovanje u Solsberiju.

Njemački list tvrdi: Skripalj radio za četiri države članice NATO

BERLIN - Njemački list "Fokus", pozivajući se na neimenovane izvore iz Ujedinjene komande NATO za kontrašpjinuažu, objavio je da je bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj do 2017. godine radio za obavještajne službe četiri države-članice Alijanse.

Britanski mediji: Još dvoje osumnjičenih u slučaju "Skripalj"

Britanske obavještajne službe traže dvije osobe koje su navodno pomagale osumnjičenim "trovačima" bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, Aleksandru Petrovu i Ruslanu Boširovu, javio je "Sunday mirror", pozivajući se na izvore.

Kremlj: Osumnjičeni u slučaju "Skripalj" nemaju veze s Putinom

MOSKVA - Aleksandar Petrov i Ruskov Boširov koje London optužuje za umiješanost u trovanje bivšeg agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Saolzberiju nemaju nikakve veze sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, saopšteno je danas iz Kremlja.

Putin: Rusija otkrila osumnjičene za slučaj Skripalj

MOSKVA - Vladimir Putin izjavio da je Rusija identifikovala dva muškarca, osumnjičena da su otrovala bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku.

Najčitanije