Novi Grad

U Novom Gradu registrovano 1.500 pacijenata sa dijebetesom

NOVI GRAD - U Novom Gradu je registrovano 1.500 pacijenata oboljelih od dijabetesa od kojih je 400 sa dijabetesom tipa jedan koji koriste insulin, a 1.100 sa dijebetesom tipa dva koji u terapiji koriste tablete, rečeno je Srni u lokalnom Domu zdravlja.

Dječak iz Novog Grada živi u siromaštvu: Imam samo jednu želju

Dejan Zorić (11) koji živi u teškim uslovima, u kući koja se urušava sa bakom, djedom i ocem u selu Donji Agići kod Novog Grada, ima samo jednu želju - da dobije toalet gdje može da se normalno okupa i sobu za učenje.

Predstava "Skinimo maske" oduševila publiku u Novom Gradu

Predstava "Skinimo maske" sinoć je održana u Novom Gradu, a nosilac ovog projekta je Teatar scena iz Novog Grada, uz aktivno učešće DIS Teatra iz Banjaluke, Pozorišta mladih iz Bihaća kao i neformalne grupe mladih iz Bosanske Krupe koju je predvodio Salih Sulejmanović.

Besplatna škola crtanja za djecu

NOVI GRAD - Škola crtanja koja je nedavno počela sa radom u Novom Gradu okupila je 25 djece, učenika osnovne škole s kojima radi profesor Đuro Damjanić.

"Noć bogova" oduševila publiku u Novom Gradu

Beogradski glumci Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić odigrali su sinoć u prepunom amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu predstavu "Noć bogova".

Načelnik Novog Grada: Pripremiti tužbu protiv Hrvatske

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača istakao je da konačno treba formirati stručni tim i pripremiti tužbu protiv Hrvatske, koja namjerava da izgradi odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori.

"Životima se ne trguje": Građani protiv odlaganja otpada na Trgovskoj gori

NOVI GRAD - Više stotina građana okupilo se na trgu Mladena Oljače u Novom gradu kako bi protestovali protiv odlaganja radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska Gora.

SIPA uhapsila Gačanina koji je prijetio imamu iz Novog Grada

GACKO – Pripadnic SIPA uhapsili su u Gacku Danela Rajkovića (38) zbog sumnje da je u više navrata prijetio imamu iz Novog Grada, saznaju "Nezavisne".

Izložba slika Vidakovića u Novom Gradu: Na platnu slika ljudske odnose

BANJALUKA - Izložba slika akademskog slikara Alekse Vidakovića iz Banjaluke biće otvorena večeras s početkom u 19 časova u Galeriji Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad.

Druženje sa Marčelom u Novom Gradu

NOVI GRAD - U Narodnoj biblioteci u Novom Gradu večeras je, povodom početka nove školske godine, organizovano druženje sa književnikom iz Srbije Markom Šelićem, koji je široj javnosti i muzičkoj rep sceni poznatiji pod pseudonimom Marčelo.

Najčitanije