Novi Grad

Nestali mladić pronađen povrijeđen kod Crvanjskog jezera

FOČA - Nestali mladić I.A. 2001. godište iz Sarajeva pronađen je na lokalitetu Crvanjskog jezera / Ulog, potvrđeno je iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

Uhapšen jer je prijetio, policija mu našla arsenal oružja

NOVI GRAD – Policija iz Novog Grada uhapsila je B.P. iz tog grada jer je jednoj osobi prijetio.

Smotra dječijeg folklora u Novom Gradu

U Novom Gradu sutra će biti održana smotra dječijeg folklora "Veseli koračići" koja će okupiti članove sedam kulturno-umjetničkih društava.

Za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija 6,9 miliona KM

NOVI GRAD - Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske uložilo je u proteklom periodu 6,9 miliona KM za projekte u Novom Gradu, od čega 2.830.000 KM za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija, izjavio je danas resorni ministar Duško Milunović.

Mirko Kreća vatrom meko bijelo drvo pretvara u umjetnost

NOVI GRAD - Mirko Kreća iz Novog Grada u slobodno vrijeme se bavi posebnom tehnikom ukrašavanja drveta - pirografijom, te od ovog materijala stvara razne predmete koji krase mnoge domove u ovoj lokalnoj zajednici, ali i šire.

Elektroinstalacije uzrok požara na pilani

PRIJEDOR - Uzrok nedavnog požara na pilani u privatnom vlanisništvu u Sokolištu kod Novog Grada je kvar na elektroinstalaciji u unutrašnjosti objekta, utvrđeno je uviđajem koji su izvršili pripadnici Policijske uprave iz Prijedora.

Gorjela hala kod Novog Grada

NOVI GRAD - Pripadnici Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice Novi Grad noćas su ugasili požar koji je izbio u hali preduzeća "Drvopromet" vlasništvo Milenka Vejnovića u Sokolištu, kod Novog Grada.

Gorjeli poljoprivredno gazdinstvo u Prnjavoru i šuma u Novom Gradu

PRNJAVOR - U požaru koji je izbio na poljoprivrednom gazdinstvu vlasništvo D.J. iz Prnjavora nije bilo povrijeđenih, a utvrđeno da je izbio usljed kvara na elektroinstalacijama.

U Sarajevu nestala Nevzeta Solak

Pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo vrše intenzivnu portagu za Nevzetom Solak.

Direktor firme osumnjičen da je oštetio budžet RS za skoro 80.000 KM

​PRIJEDOR - Protiv B.P. iz Novog Grada podnesen je Izvještaj o krivičnom djelu zbog sumnje da je oštetio budžet Republike Srpske za 76.621,49 KM ne plaćajući poreze i doprinose za radnike, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

U Novom Gradu održan godišnji koncert KUD-a "Una"

U sportskoj dvorani u Novom Gradu večeras je održan godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva (KUD) "Una".

Održan koncert ansambla "Banjalučki vez"

NOVI GRAD - U amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu večeras je održan koncert Ansambla "Banjalučki vez".

Sipa privela devet demobilisanih boraca VRS

Pripadnici Sipe priveli su na području Novog Grada, Prijedora i Kostajnice devet lica zbog sumnje da su tokom 1992. godine počinili ratni zločin na području Novog Grada.

Veći odron u Donjoj Dragotinji, na putu Prijedor-Novi Grad

BANJALUKA - Na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad, u mjestu Donja Dragotina, otežan je saobraćaj zbog većeg odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U Novom Gradu prijem za učesnike Balkanskog karate prvenstva

NOVI GRAD - Načelnik opštine Miroslav Drljača upriličio je danas prijem za Marka Zorića i Nemanju Mihajlicu, takmičare Karate kluba "Rajko Crnobrnja Gligo", učesnike Balkanskog prvenstva u karateu održanog u Poreču od 15. do 17. oktobra u organizaciji Karate federacije Balkan i hrvatskog Karate saveza.

Najčitanije