Novi Sad

U Novom Sadu otkriven tigrasti komarac koji prenosi virus zapadnog Nila

NOVI SAD - U Novom Sadu otkriveni su azijski tigrasti komarci, opasni insekti koji prenose virus zapadnog Nila zajedno sa "domaćim" urbanim komarcima, rekao je za Srnu Dario Aćimović, menadžer za odnose s javnošću novosadskog preduzeća "Ciklonizacija".

Nevrijeme pogodilo Novi Sad, pala konstrukcija na pumpi

NOVI SAD - Krovna konstrukcija na "NIS"-ovoj pumpi na Limanu 3, poznatijoj kao "Mala pečurka" srušila se danas popodne u Novom Sadu, a najvjerovatniji uzrok je nevrijeme koje je pogodilo taj grad, prenose novosadski mediji.

Novopazarac osuđen zbog prijetnji Vučiću i Šešelju

NOVI PAZAR - Osnovni sud u Novom Pazaru osudio je Asmira R. (28) na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana zbog prijetnji upućenih predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću i poslaniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, objavio je danas radio Sto plus.

Muškarac pokušao da se otruje i zapali pred zgradom suda

NOVI SAD - Pedesetogodišnji S.T. koji se jutros pokušao da se zapali, a potom i otruje pesticidom ispred zgrade Osnovnog i višeg suda u Novom Sadu, kako je saopšteno iz Klinickog centra Vojvodine u koji je donijet je van životne opasnosti.

Evakuacija na bazenima u Novom Sadu

NOVI SAD - Posjetioci otvorenih bazena na Sajmištu evakuisani su u utorak oko 13 časova.

Izbo sestru šrafcigerom nasred ulice

NOVI SAD - Nadležni sudija za prethodni postupak izrekao je pritvor do 30 dana Ž.Š. (28) iz Bačke Palanke, zato što je šrafcigerom izbo svoju sestru, nanijevši joj teške tjelesne povrede.

Prve dvije večeri 90.000 posjetilaca na Exitu

NOVI SAD - Prve dvije večeri muzičkog festivala Exit, koji se održava na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi, posjetilo je 90.000 mladića i djevojaka iz cijelog svijeta, saopšteno je iz pres-služba jednog od najboljih festivala u Evropi i svijetu.

Uz vatromet i baletski spektakl počeo 18. "Exit" festival

Nakon energičnog nastupa domaće grupe "Frajle" i kantautorke svjetskog glasa LP, vatrometom za pamćenje i baletskim spektaklom jedne od najvećih zvijezda našeg doba - Sergejem Polunjinom na Petrovaradinskoj tvrđavi u četvrtak naveče otvoren je 18. festival "Exit".

Sutra počinje Exit

NOVI SAD - Novi Sad će ovog vikenda ugostiti još jedan cijeli grad sastavljen od 55.000 turista iz preko 70 zemalja svijeta koji će od četvrtka do nedel pohoditi 18. po redu Exit, zvanično najbolji evropski veliki festival.

Novi Sad dobija putnički aerodrom?

NOVI SAD - Loukost kompanije, čarter letovu i avio-taksi trebalo bi da od 2020. godine sljeću i na Aerodrom "Čenej" u Novom Sadu.

Najčitanije