Novi Sad

Pre­mi­nu­la primabalerina Di­ja­na Ko­zar­ski, predavala i u Banjaluci

BEO­GRAD - Di­ja­na Ko­zar­ski, pri­ma­ba­le­ri­na Srpskog na­ro­dnog po­zo­ri­šta u No­vom Sa­du i re­do­vna pro­fe­so­ri­ca na Aka­de­mi­ji umje­tnos­ti u ovom gra­du, pre­mi­nu­la je u 56. go­di­ni. Vi­jest su među prvi­ma obja­vi­li u ne­dje­lju na­veče admi­nis­tra­to­ri stra­ni­ce "Prva ba­let­ska ško­la" iz Ba­nja­lu­ke, u ko­joj je ona ta­kođe pre­da­va­la i to kao prva pro­fe­so­ri­ca kla­sičnog ba­le­ta.

Novi Sad dobija muzej posvećen Đorđu Balaševiću

Đorđe Balašević, preminuo je prije sedam mjeseci, u 67. godini, a Novi Sad i region su se od njega opraštali nedjeljama.

Dječije pozorište Republike Srpske oduševilo najmlađe Novosađane

Glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke večeras u Novom Sadu su maestralno odigrali predstavu "Peća i vuk" Sergeja Prokofjeva i izazvali buru oduševljenja najmlađih Novosađana i njihovih roditelja.

Privrednici iz Srpske na sajmu u Novom Sadu

BANJALUKA - Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH organizovaće nastup domaćih privrednika na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji će biti otvoren sutra.

Predao se osumnjičeni za ubistvo MMA borca u Novom Sadu, ispričao detalje

Policijskoj upravi u Novom Sadu večeras se predao osumnjičeni za pokušaj ubistva poznatnog kriminalca iz Vojvodine, Gorana Kovačevića Goranca i likvidaciju njegovog tjelohranitelja, MMA borca Uroša Stojanovića.

Festival kamerne muzike: Studenti banjalučke Akademije na sceni sa najboljima

Festival kamerne muzike u Novom Sadu i ove godine će dati prostor mladim umjetnicima, a među njima će se naći i Anja Milutinović, Stefan Lopandić i Uroš Kostić, studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Gori deponija u Novom Sadu, na terenu veliki broj vatrogasaca

NOVI SAD - Na deponiji u Novom Sadu izbio je požar nešto poslije 16 časova, javlja portal 021.rs.

Treći dan "Exita" bez očekivanog DJ Borisa Brejche

Kao što su i najavljivali organizatori jednog od najpopularnijih evropskih festivala, treći dan "Exita" bio je najposjećeniji dan ovogodišnjeg izdanja.

"Exit" dobio saglasnost Kriznog štaba

Ljetni muzički festival "Exit" dobio je saglasnost Kriznog štaba za ovogodišnje održavanje, koje će se, u skladu sa bezbjednosnim protokolima, realizovati od 8. do 11. jula, saopštili su danas organizatori manifestacije.

Pucnjava u Novom Sadu, ranjen muškarac

NOVI SAD - Jedna osoba ranjena je danas u pucnjavi u Novom Sadu, a napadač je uhapšen, javljaju mediji.

Najčitanije