Novi Travnik

Četiri godine robije zbog ubistva u kafani

NOVI TRAVNIK - Smail Bešo (43) iz Viteza nepravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora u Kantonalnom sudu Novi Travnik zbog ubistva Sifeta Haskića (40) u kafani "Ovo malo duše" kod Viteza.

Djevojčica poginula u padu sa osmog sprata

TRAVNIK - Novi Travnik od danas je zavijen u crno jer je trinaestogodišnja djevojčica iz tog mjesta poginula kada je pala sa balkona solitera u Ulici kralja Tvrtka.

Soliter pod blokadom zbog zaraženog muškarca

SARAJEVO - Kantonalni štab civilne zaštite Srednjobosanskog kantona, uz podršku policije, potpuno je blokirao soliter i sve stanare u Novom Travniku zbog muškarca pozitivnog na virus korona, koji tu živi.

Po mjesec robije za svakih 10.000 KM

NOVI TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je Armina Plecića (55) zvanog Pičun iz Bugojna na dvije godine zatvora jer je, kako se navodi u presudi, kao suvlasnik u preduzeću "Optima maz" oštetio tu firmu te drugog suvlasnika za 236.977 KM.

Zavod 'Duga': Njegovateljice moraju i da kuvaju i čiste učionice

​NOVI TRAVNIK - Njegovateljice Edukacijsko-rehabilitacijskog centra "Duga" Novi Travnik zadužene su i za čišćenje učionica pri odlasku korisnika kućama, dok subotom po rasporedu rade poslove kuvarice.

Dvije i po godine zatvora zbog nesreće u kojoj su poginule dvije osobe

NOVI TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je Ivana Bošnjaka (23) na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u alkoholisanom stanju, nakon koje su život izgubile dvije osobe.

Potvrđena presuda, za smrt majke i kćerke 15,5 godina robije

Vrhovni sud Federacije Bosne u Hercegovine potvrdio je presudu Kantonalnog suda Novi Travnik, kojom je Nermin Rustempašić, koji je, vozeći automobil u pijanom stanju, usmrtio majku i kćerku te nanio povrede trojici dječaka, osuđen je na 15 godina i šest mjeseci zatvora.

Konobarici 13 godina zatvora za ubistvo gazde

NOVI TRAVNIK - Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku, kojim je predsjedavao sudija Darmin Avdić, danas je izreklo nepravosnažnu presudu kojom je Sanja Đonlić zvana Žuta osuđena na 13 godina zatvora za ubistvo Huse Tahirovića.

Eksplozija na ulazu u tržni centar u Novom Travniku

NOVI TRAVNIK - Kasno sinoć u ulici Stjepana Tomaševića u Novom Travniku došlo je do eksplozije na ulazu u trgovački centar na kojem su smješteni bankomati, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Rustempašiću za ubistvo majke i kćerke 15 i po godina robije

NOVI TRAVNIK - Nermin Rustempašić, koji je optužen da je u alkoholizovanom stanju vozeći automobil usmrtio majku i kćerku te nanio povrede trojici dječaka u Novom Travniku, prvostepenom presudom osuđen je na 15 godina i šest mjeseci zatvora.

Najčitanije