Novi Zeland

Biciklom u porodilište

MELBURN - Novozelandski poslanik Džuli En Dženter (Julie Anne Genter) jutros je biciklom stigla u porodilište, gdje se poslije jednog časa i porodila.

Pingvin preplivao 3.000 kilometara

Mještani naselja Birdling Flet na obala Novog Zelanda pronašli su pingvina koji je stigao sa najmanje 3.000 kilometara udaljenog Antarktika.

Optužena za ubistvo svoje tri kćerke

VELINGTON - Loren Dikason (40) optužena je danas za ubistvo svoje tri ćerke na Novom Zelandu.

Prvi lokalni kovid slučaj nakon šest mjeseci na Novom Zelandu

VELINGTON - Novi Zeland je danas prijavio svoj prvi lokalni slučaj kovid-19 za šest mjeseci, nakon što je jedna osoba bila pozitivna na testu u najvećem gradu Oklandu.

Snažan potres kod ostrva Kermadek

VELINGTON - Zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale pogodio je region oko ostrva Kermadek nedaleko od Novog Zelanda, javio je danas Evropski mediteranski seizmološki centar.

Najtopliji jun u istoriji Novog Zelanda

VELINGTON - Na Novom Zelandu je registrovan najtopliji jun otkako se počelo s mjerenjem temperature u toj zemlji prije 110 godina, pokazuju zvanični klimatski podaci.

Novi Zeland bi mogao zabraniti pušenje rođenim nakon 2004.

Novi Zeland razmatra niz mjera usmjerenih na zabranu pušenja, uključujući i radikalnu inicijativu koja bi zabranila prodaju duvana cijeloj generaciji.

Novi snažan potres kod Novog Zelanda

VELINGTON - Novi snažan zemljotres jačine 6,3 stepena Rihterove skale pogodio je područje kod Novog Zelanda, saopštila je danas američka Agencija za geološka istraživanja (USGS).

Smanjen stepen upozorenja od cunamija na Novom Zelandu

VELINGTON - Vlasti Novog Zelanda smanjile su stepen upozorenja za cunami koje je izdato nakon trećeg snažnog potresa s epicentrom nedaleko od Kermadeka, ostrva u Tihom okeanu koji pripadaju ovoj zemlji, prenosi Rojters.

Novi Zeland odustao, Srbija dobija novog rivala u borbi za OI

Košarkaški savez Novog Zelanda saopštio je da muška reprezentacija neće učestvovati na predolimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu ovog leta.

Najčitanije