Novi Zeland

Novi Zeland izbrisao Izrael sa mape, zamijenio ga Palestinom

Novozelandska internet stranica za imigraciju objavila mapu s određenim činjenicama o palestinskim imigrantima te je prikazala Izrael obilježen plavom bojom i označen kao Palestina, a nakon toga su nastali problemi.

Novozelanđaninu robija zbog snimaka masakra

VELINGTON - Muškarac sa Novog Zelanda osuđen je danas na 21 mesec zatvora zbog distribucije snimaka masakra u dvije džamije u gradu Krajstčerč, prenose mediji.

Tarant se pred sudom izjasnio kao nevin

VELINGTON - Osumnjičeni za napade u novozelandskom gradu Krajstčerču u martu Brenton Tarant izjasnio se kao nevin po svim tačkama optužnice.

Novi Zeland će naplaćivati novu taksu pri ulasku u zemlju

Novozelandska vlada odlučila je pomiriti eksplozivan rast broja turista i zaštitu onoga što ih ondje najviše privlači - netaknute prirode.

Brenton Tarant zvanično optužen za terorizam

KRAJSTČERČ - Novozelandske vlasti su u optužnicu protiv Brentona Taranta koji je ubio 51 osobu u napadima na džamije u Krajstčerču uključili i teroristički akt.

Preminuo državljanin Turske ranjen u pucnjavi u Krajstčerču

ANKARA - Turski državljanin koji je ranjen u napadu na dve džamije na Novom Zelandu 15. marta, podlegao je povredama, čime se broj poginulih u tim napadima popeo na 51.

Nova žrtva napada u Krajstčerču

ANKARA - Državljanin Turske koji je 15. marta ranjen u napadima na dvije džamije u novozelandskom gradu Krajstčerč preminuo je danas, izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu, čime je broj poginulih povećan na 51.

Ovo je zemlja sa najseksi akcentom na svijetu

Više od jednog i po miliona ljudi iz 60-ak različitih zemalja svijeta učestvovalo je glasanju za najatraktivniji akcenat na svijetu.

Lopov ukrao oružje iz policijske stanice

​VELINGTON - Provalnik je ukrao 11 komada naoružanja iz policijske stanice na Novom Zelandu od kojih su neki predati nakon terorističkih napada na Krajstčerč, saopštila je danas policija.

Prvi rezultati istrage: Šri Lanka je odmazda za Novi Zeland

KOLOMBO -- Preliminarni rezultati istrage pokazuju da su samoubilački napadi za Uskrs na Šri Lanki izvedeni kao odmazda za napad na džamije na Novom Zelandu.

Najčitanije