Novi Zeland

Ostao još samo jedan slučaj zaraze u Novom Zelandu

VELINGTON - Novi Zeland nije prijavio nove slučajeve zaraze virusom korona tokom cijele ove nedjelje i time je zadžao lidersku poziciju kao zemlja koja se najefikasnije izborila s pandemijom.

Premijerka uživo na TV-u u vrijeme zemljotresa: Dobro se drma

VELINGTON - U vrijeme kada je zemljotres jačine 5,6 stepeni pogodio Velington, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern uživo je davala intervju televiziji Njuzhab, pa je kamera zabilježila njenu reakciju.

Novi Zeland uvodi dodatni odmor kako bi podstakao turizam

Vlada Novog Zelanda razmišlja o tome da uvede dodatni odmor kako bi ojačala domaći turizam.

Premijerki Novog Zelanda nije dozvoljeno da uđe u restoran

VELINGTON - Premijerki Novog Zelanda Džasindi Ardern nije bilo dozvoljeno da uđe u popularni restoran u Velingtonu zbog poštovanja mjera socijalnog distanciranje.

Vidjeli otključane automobile i ukrali svih 97 na parkingu

OKLAND - Grupi lopova sa Novog Zelanda otključani automobili poređani na parkingu jedne rentakar agencije u gradu Oklandu djelovali su kao prilika za krađu iz snova.

"Granice neće biti otvorene još veoma dugo"

Novi Zeland neće otvoriti granice prema svetu "još veoma dugo vremena", izjavila je predsjednica vlade Džasinda Ardern, prenosi Bi-Bi-Si.

Bogataši hrle na Novi Zeland: Korona pod kontrolom, posao cvjeta

Budući da je još početkom marta virus korona kosio sve pred sobom u SAD, direktori raznih kompanija iz Silicijumske doline kontaktirali su kompaniju Rising S Co, koja izrađuje luksuzne bunkere.

Razlozi zašto je odgovor Novog Zelanda na epidemiju uspješan

VELINGTON - Mjere koje je Novi Zeland preduzeo kako bi epidemija virusa korona bila zaustavljena primjer su koji mnogi svjetski mediji navode kao uspješan, a premijerki Džasindi Ardern odaju priznanje za upravljanje zemljom u kriznoj situaciji.

Ministar zdravlja Novog Zelanda prekršio zabranu kretanja

VELINGTON - Minstar zdravlja Novog Zelanda izvinio se premijerki Džasindi Ardern nakon što je fotografisan kako vozi bicikl tokom blokade zemlje zbog virusa korona.

Australija i Novi Zeland zatvoreni za strance

​SIDNEJ - Australijski premijer Skot Morison danas je objavio da će granice Australije od sutra u 9 časova biti zatvorene za sve strance.

Najčitanije