Novi Zeland

Prvi put u istoriji Novog Zelanda: Doživotna robija za Brentona Taranta

VELINGTON - Australijanac Brenton Tarant koji je ubio 51 osobu u napadu na dvije džamije u novozelandskom gradu Krajstčerču osuđen je na doživotnu robiju bez mogućnosti uslovne slobode.

Čuda prirode: Pećina svjetlećih crva

Pećinski kompleks Vaitomo jedno je od najatraktivnijih mjesta na Novom Zelandu i to zbog crva, ali ne bilo kakvih. Crvi zbog kojih su ove pećine posebne su, naime, svjetleći.

Svijetli primjer svijetu: Obilježili 100. dan od suzbijanja zaraze

VELINGTON - Danas je na Novom Zelandu obilježen 100. dan otkako je suzbijeno širenje virusa korona, čime je ova zemlja postala svijetao primjer svijetu kojim hara opaka bolest.

Ministar zdravlja Novog Zelanda podnio ostavku zbog promašaja tokom pandemije

VELINGTON - Novozelandski ministar zdravlja Dejvid Klark podnio je danas ostavku nakon niza ličnih promašaja tokom pandemije korona virusa.

Turisti rizikuju živote zbog dobre fotografije

Mnogi turisti rizikuju živote slikajući se na nesigurnim lokacijama na Novom Zelandu, sa željom da naprave savršenu fotografiju za Instagram.

Na Novom Zelendu ubijen policajac tokom rutinske saobraćajne kontrole

VELINGTON - Novozelandski policajac je ubijen, a drugi je teže ranjen u Ouklendu kada je na njih otvorena vatra nakon rutinske saobraćajne kontrole, izjavio je danas policijski zvaničnik Endrju Koster.

Snažan zemljotres blizu Novog Zelanda

VELINGTON - Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali dogodio se u Tihom okeanu blizu Novog Zelanda.

Nakon novih slučajeva vojska čuva karantine na Novom Zelandu

VELINGTON - Novi Zeland saopštio je danas da će vojska nadgledati objekte namijenjene za karantin i pojačati nadzor granice, nakon što je dvjema osobama zaraženim virusom korona dozvoljeno da se kreću po državi.

Dvije žene vratile koronu na Novi Zeland

VELINGTON - Dvije žene koje su se vratile iz Velike Britanije na "korona fri" Novi Zeland sa sobom su donijele i virus COVID-19.

Novi Zeland među prvima u svijetu proglasio kraj epidemije

VELINGTON - Novi Zeland je eliminisao epidemiju korona virusa i ukinuće sve mjere, sem one na granicama, najavila je premijer Džasinda Ardern, čime je ova južnopacifička zemlja jedna od prvih u svijetu koja je to uradila.

Najčitanije