Novi Zeland

Ministar zdravlja Novog Zelanda podnio ostavku zbog promašaja tokom pandemije

VELINGTON - Novozelandski ministar zdravlja Dejvid Klark podnio je danas ostavku nakon niza ličnih promašaja tokom pandemije korona virusa.

Turisti rizikuju živote zbog dobre fotografije

Mnogi turisti rizikuju živote slikajući se na nesigurnim lokacijama na Novom Zelandu, sa željom da naprave savršenu fotografiju za Instagram.

Na Novom Zelendu ubijen policajac tokom rutinske saobraćajne kontrole

VELINGTON - Novozelandski policajac je ubijen, a drugi je teže ranjen u Ouklendu kada je na njih otvorena vatra nakon rutinske saobraćajne kontrole, izjavio je danas policijski zvaničnik Endrju Koster.

Snažan zemljotres blizu Novog Zelanda

VELINGTON - Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali dogodio se u Tihom okeanu blizu Novog Zelanda.

Nakon novih slučajeva vojska čuva karantine na Novom Zelandu

VELINGTON - Novi Zeland saopštio je danas da će vojska nadgledati objekte namijenjene za karantin i pojačati nadzor granice, nakon što je dvjema osobama zaraženim virusom korona dozvoljeno da se kreću po državi.

Dvije žene vratile koronu na Novi Zeland

VELINGTON - Dvije žene koje su se vratile iz Velike Britanije na "korona fri" Novi Zeland sa sobom su donijele i virus COVID-19.

Novi Zeland među prvima u svijetu proglasio kraj epidemije

VELINGTON - Novi Zeland je eliminisao epidemiju korona virusa i ukinuće sve mjere, sem one na granicama, najavila je premijer Džasinda Ardern, čime je ova južnopacifička zemlja jedna od prvih u svijetu koja je to uradila.

Ostao još samo jedan slučaj zaraze u Novom Zelandu

VELINGTON - Novi Zeland nije prijavio nove slučajeve zaraze virusom korona tokom cijele ove nedjelje i time je zadžao lidersku poziciju kao zemlja koja se najefikasnije izborila s pandemijom.

Premijerka uživo na TV-u u vrijeme zemljotresa: Dobro se drma

VELINGTON - U vrijeme kada je zemljotres jačine 5,6 stepeni pogodio Velington, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern uživo je davala intervju televiziji Njuzhab, pa je kamera zabilježila njenu reakciju.

Novi Zeland uvodi dodatni odmor kako bi podstakao turizam

Vlada Novog Zelanda razmišlja o tome da uvede dodatni odmor kako bi ojačala domaći turizam.

Najčitanije