Novi travnik

Eldin Bulić nakon devet godina optužen da je pokušao ubiti kupce vozila

​NOVI TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu protiv Eldina Bulića (35), koja ga tereti da je prije više od devet godina pokušao ubiti dvojicu muškaraca, a koji su od njega namjeravali kupiti po vozilo.

Fudbaleru tokom treninga ukraden auto, lopovi ubrzo privedeni

Fudbaleru Novog Travnika, koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH, tokom današnjeg treninga ukraden je automobil, a klub je objavio da je večeras pežo 307 pronađen u Konjicu i da su počinioci privedeni.

U vožnji ga ubo stršljen, pa udario u parkirane automobile

NOVI TRAVNIK - Nesvakidašnja saobračajna nezgoda zabilježena je preksinoć kod gradske dvorane u Novom Travniku.

Četiri godine robije zbog ubistva u kafani

NOVI TRAVNIK - Smail Bešo (43) iz Viteza nepravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora u Kantonalnom sudu Novi Travnik zbog ubistva Sifeta Haskića (40) u kafani "Ovo malo duše" kod Viteza.

Djevojčica poginula u padu sa osmog sprata

TRAVNIK - Novi Travnik od danas je zavijen u crno jer je trinaestogodišnja djevojčica iz tog mjesta poginula kada je pala sa balkona solitera u Ulici kralja Tvrtka.

Soliter pod blokadom zbog zaraženog muškarca

SARAJEVO - Kantonalni štab civilne zaštite Srednjobosanskog kantona, uz podršku policije, potpuno je blokirao soliter i sve stanare u Novom Travniku zbog muškarca pozitivnog na virus korona, koji tu živi.

Po mjesec robije za svakih 10.000 KM

NOVI TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je Armina Plecića (55) zvanog Pičun iz Bugojna na dvije godine zatvora jer je, kako se navodi u presudi, kao suvlasnik u preduzeću "Optima maz" oštetio tu firmu te drugog suvlasnika za 236.977 KM.

Zavod 'Duga': Njegovateljice moraju i da kuvaju i čiste učionice

​NOVI TRAVNIK - Njegovateljice Edukacijsko-rehabilitacijskog centra "Duga" Novi Travnik zadužene su i za čišćenje učionica pri odlasku korisnika kućama, dok subotom po rasporedu rade poslove kuvarice.

Dvije i po godine zatvora zbog nesreće u kojoj su poginule dvije osobe

NOVI TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je Ivana Bošnjaka (23) na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u alkoholisanom stanju, nakon koje su život izgubile dvije osobe.

Potvrđena presuda, za smrt majke i kćerke 15,5 godina robije

Vrhovni sud Federacije Bosne u Hercegovine potvrdio je presudu Kantonalnog suda Novi Travnik, kojom je Nermin Rustempašić, koji je, vozeći automobil u pijanom stanju, usmrtio majku i kćerku te nanio povrede trojici dječaka, osuđen je na 15 godina i šest mjeseci zatvora.

Najčitanije