Novinar

Incident u Blajburgu:Hrvatski ekstremisti napali njemačkog novinara

Novinara njemačkog dnevnog lista Frankfurter Rundšau Danijela Majića fizički su napali posjetioci blajburške komemoracije, i to nakon što ga je desničar Velimir Bujanec pljunuo dva puta, prenose Novosti.hr.

Preminuo novinar Dejan Anastasijević

Novinar Dejan Anastasijević, urednik BBC-a na srpskom jeziku, preminuo je u srijedu naveče u Beogradu poslije duge i teške bolesti, objavio je na svom Twitteru BBC news na srpskom jeziku.

Kamera snimila boksera blizu zgrade pretučenog novinara

BANJALUKA - Svjedok Tužilaštva, kajakaš Darko Savić, potvrdio je da je boksera Marka Čolića (32), optuženog za pokušaj ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (37), 27. avgusta prošle godine ujutru kombijem dovezao kod stadiona FK "Naprijed", a pored kojeg je, inače, Kovačević veče ranije pretučen.

Novinar Adnan Jašarspahić podnio prijavu policiji zbog prijetnji

​SARAJEVO - Novinar iz Visokog Adnan Jašarspahić podnio je policiji prijavu protiv dvije osobe zbog opasnih prijetnji upućenih preko društvenih mreža, saopštilo je Društvo novinara BiH.

Preminuo hrvatski sportski novinar Nikica Vukašin

​SPLIT - U Splitu je jutros u 76. godini života preminuo istaknuti sportski novinar Nikica Vukašin, dobitnik Nagrade za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara.

Francuski novinar Adel Gastel za "Nezavisne": Svijet je uvijek u krizi, ljudsko biće je problem

Francuski institut u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa JU Narodna biblioteka, organizovao je radionicu vizuelnog pisanja koju je animirao Adel Gastel, francuski novinar sa televizije France 24.

Objavljen snimak na kom se vidi kako se u koferima iznose Kašogijevi ostaci?

ISTANBUL - Turska televizija emitovala je video snimak na kojem se vide muškarci koji u rezidenciju saudijskog konzula u Istanbulu nose kofere, u kojima se navodno nalaze dijelovi tijela ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Novinaru "Nezavisnih" zahvalnica UNICEF-a

SARAJEVO - Priznanja za medijski doprinos zaštiti i promociji prava djeteta dodijeljena su Meliti Mujadžić, novinarki RTV USK, za televizijski prilog "Prijatelji ne broje hromozome", a blogerki Al Jazeera Balkans portala Aidi Hrnjić za tekst "Učimo od djece".

Ove godine u svijetu ubijeno 80 pripadnika sedme sile: Sve teže biti novinar

VAŠINGTON, BANJALUKA - Za 11 mjeseci ove godine u svijetu je ubijeno 80 novinara, 348 ih je u zatvoru, 60 ih drže kao taoce, dok se troje vodi kao nestalo, navedeno je u najnovijem izvještaju "Reportera bez granica", koji je objavljen u ponedjeljak.

Novinaru zapaljeni kuća i automobil, prikuplja se pomoć

Fondacija "Slavko Ćuruvija", koja nosi ime novinara ubijenog 1999. godine, pozvala je novinarske i nevladine organizacije i udruženja da uplatom dobrotvornog priloga pomognu novinaru portala Žig info Milanu Jovanoviću kojem su nepoznate osobe zapalile kuću i automobil.

Najčitanije