Novinari

Novinari traže istragu zbog prisluškivanja, OBA i Tužilaštvo nijemi

BANJALUKA, SARAJEVO - Novinari u BiH zatražili su hitnu istragu nakon što je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, izjavio da Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH prisluškuje pojedine medije u regionu te naveo i protokolarni broj naredbe koja se na to odnosi.

Novinari iz regiona zabrinuti zbog mogućeg prisluškivanja

BEOGRAD - Savez novinara Srbije i Crne Gore traži da sudska vlast u BiH hitno saopšti da li je, ko i zašto izdao nalog Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH /OBA/ za prisluškivanje medija, među kojima je jedan iz Hrvatske, dva iz Srbije i četiri iz BiH.

Novinari darivali krv

​TREBINJE - Trebinjski novinari i ostali medijski radnici darovali su deset doza krvi u Službi za transfuzijsku medicinu Trebinje.

Pokrenut disciplinski postupak protiv policajaca zbog napada na novinare u Mostaru

MOSTAR - U MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona pokrenuli su, kako su saopštili, disciplinski postupak protiv policijskog službenika Policijske stanice Jablanica inicijala S. R. te još dvojice policijskih službenika PU Mostar, koji su osiguravali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprava u ulici Maršala Tita br. 41 ispred mesnice "Husić".

Konferencija u Banjaluci: Lažnim vijestima stati na kraj

BANJALUKA - Lažne vijesti sve više pronalaze put do čitalaca ili gledalaca, te je ovaj fenomen sve popularniji na našim prostorima - da različiti centri moći formiraju razne portaloide, najčešće u predizborno vrijeme, te putem njih plasiraju lažne informacije kako bi izvukli najveću korist za sebe ili određenu organizaciju.

Oslobođeni novinari agencije Rojters nakon 500 dana

JANGON - Dvojica novinara agencije Rojters Va Lone i Kjav Soe O oslobođeni su iz zatvora u Jangonu u Mjanmaru u kojem su proveli više od 500 dana, izjavili su danas očevici.

Avganistan i dalje koban za novinare

BRISEL - Najmanje 95 novinara poginulo je na dužnosti tokom 2018, saopštila je Međunarodna federacija novinara (IFJ), povodom Svjetskog dana slobode medija, 3. maja.

Trećina građana RS podržava napad na novinare

BANJALUKA - Čak 27 odsto ispitanih građana u RS se izjasnilo da je opravdano udariti novinara ukoliko on to zasluži, a prvi put otkada se radi ovo istraživanje građani ne vjeruju medijima najviše te su primat u tom pogledu preuzele vjerske institucije, podaci su istraživanja "Medijske slobode u BiH u 2019. godini", koje su prezentovali Fondacija "Friedrich-Ebert-Stiftung" u BiH, Udruženje "BH novinari" i Klub novinara Banjaluka povodom Međunarodnog dana slobode medija - 3. maja.

Svaki peti građanin BiH opravdava nasilje nad novinarima

BANJALUKA / SARAJEVO - Najveći dio građana Bosne i Hercegovine, 79 odsto učesnika istraživanja, smatra neprihvatljivom svaku vrstu napada na novinare i medije, dok istovremeno čak 27 odsto ispitanika u Republici Srpskoj i 17 odsto u Federaciji BiH opravdavaju nasilje.

PD FBiH usvojio inicijativu: Napade na novinare tretirati kao napad na službena lica

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (FBiH) usvojio je danas inicijativu da se napadi na novinare tretiraju kao napadi na službena lica.

Najčitanije