Nuklearka

Nuklearka u UAE će proizvoditi 85% čiste energije do 2025.

DUBAI - Korporacija za nuklearnu energiju Emirata (ENEC) saopštila je danas da će proizvoditi 85 odsto čiste električne energije u Abu Dabiju do 2025. godine.

DW: Velika energetska greška Angele Merkel

BON - Posljednjeg dana prošle godine prestala je sa radom jedna od najproduktivnijih njemačkih nuklearki "Filipsburg 2", a novinar Dojče velea ocijenjuje da je to predstavlja veliku energetsku grešku kancelarke Angele Merkel i tvrdi da je ta odluka, kao i ona da se dopusti masovni ulazak izbjeglica u zemlju, donijeta "na osjećaj".

Šarec: Sloveniji će biti potrebno sve više nuklearne energije

LJUBLJANA - Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je danas prilikom posjete nuklearki Krško da se zauzima za gradnju drugog bloka u toj elektrani, kako bi Slovenija u budućnosti imala dovoljno sopstvene energije.

Incident u rumunskoj nuklearki, reaktor se automatski isključio

BUKUREŠT - Rumunska državna nuklearna elektrana "Nuklearelektrika" saopštila je danas da se njen reaktor automatski isključio sa električnog napajanja pošto je došlo do kvara u električnom sistemu.

Izrael potvrdio da je 2007. bombardovao nuklearku u Siriji

TEL AVIV - Izraelska vojska prvi put je danas potvrdila da je 2007. godine izvela vazdušni napad u Siriji u kojem je uništila objekat za koji je pretpostavljala da je nuklearni reaktor, saopštivši da je tim napadom otklonjena velika prijetnja po Izrael i region i da je to "poruka" drugima.

Kern najavljuje tužbu protiv Mađarske zbog nuklearke Pakš

BEČ - Austrijski kancelar Kristijan Kern dao je nalog pravnicima u vladi koji analiziraju mogućnost podnošenja tužbe protiv proširenja kapaciteta mađarske nuklearke Pakš.

Najčitanije