Nuklearna elektrana

Nuklearka u Njemačkoj zatvorena zbog visokih temperatura

FRANKFURT - Njemačka elektroenergetska kompanija "Projsen elektra" saopštila je danas da će reaktor njene atomske centrale Gronde sutra biti isključen zbog visoke temperature riječne vode.

Francuska zatvara dva nuklearna reaktora

PARIZ - Zbog novog talasa ekstremnih vrućina ove nedelje u Francuskoj će morati da budu isključena dva nuklearna reaktora u nuklearki Golftek.

Tempirana bomba gora od Černobilja: Ovo je najopasnije mjesto u Evropi

Nuklearni kompleks Selafild, smješten samo nekoliko kilometara južnije od granice između Škotske i Engleske, samo u posljednje dvije godine zabilježio je čak 25 bezbjednosnih incidenata.

Požar u ukrajinskoj nuklearki

LONDON - Zbog požara koji je izbio sinoć u nuklearnoj elektrani u ukrajinskom gradu Rivne na zapadu zemlje, jedan reaktor je ugašen.

Arktički bum-prva plutajuća nuklearna elektrana

SOČI - “Arktički bum”, prva nukelarna elektrana na vodi koja će strujom snabdijevati najzabačenije dijelove sjevera Rusije, predstavljena je danas na konferenciji Atomekspo u Sočiju, gdje je izazvala najveće interesovanje posjetilaca.

SAD gradi šest nuklearnih elektrana u Indiji

Sjedinjene Američke Države će graditi šest nuklearnih elektrana u Indiji, objavili su mediji u četvrtak.

Srbija želi učešće u ruskoj nuklearki

SOFIJA - Bugarski vicepremijer Tomislav Dončev izjavio je za list Trud da Sjeverna Makedonija i Srbija žele udio u budućoj nuklearnoj elektrani Belene.

Uragan Florens ugrožava šest nuklearnih elektrana

VAŠINGTON - Američki zvaničnici uvjereni su da je šest nuklearnih elektrana koje se nalaze na putanji uragana Florens bezbjedno, ali neki stručnjaci upozoravaju da bi poplave i obilne kiše mogle da ugroze njihove zašitne sisteme.

Prva plutajuća nuklearna elektrana na svijetu stigla u luku

MOSKVA - Prva u svijetu plutajuća nuklearna elektrana (FNPP) je u subotu stigla u Murmansk, u sjeverozapadni dio Rusije na utovar goriva.

Najčitanije