Nuklearna elektrana

Ontario: Upozorenje o "incidentu" poslato greškom

OTAVA - Kanadska provincija Ontario saopštila je da je greškom uputila upozorenje o "incidentu" u nuklearnoj elektrani nedaleko od Toronta, ističući da se ništa nije dogodilo.

"Incident" u nuklearnoj elektrani kod Toronta

​OTAVA - Kanadska provincija Ontario prijavila je "incident" u nuklearnoj elektrani Pikering, nedaleko od Toronta, ali je saopštila da nije došlo do nenormalnog ispuštanja radioaktivnosti.

U Švajcarskoj zatvorena nuklearna elektrana koja je radila 47 godina

ŽENEVA – U Švajcarskoj je zatvorena nuklearna elektrana Muhlberg, nedaleko od Berna, koja je radila 47 godina.

Američki "Černobilj": Priča o jedva izbjegnutoj katastrofi

Sedam godina prije Černobilja, najveće nuklearne katastrofe u istoriji čovječanstva, dogodila se havarija na nuklearnoj elektrani u Pensilvaniji, a samo čudom je izbjegnuta tragedija koja je mogla da sa lica Zemlje izbriše čitavu tu američku državu, u kojoj živi skoro 12 miliona ljudi.

Krško ponovo u pogonu nakon remonta

ZAGREB - Nuklearna elektrana Krško (NEK) uključena je danas u elektroenergetski sistem, nakon remonta, saopšteno je iz te nuklearke.

Kako izgleda kontrolna soba reaktora koji je eksplodirao u Černobilju

Grupa od 15 novinara je dobila dozvolu da uđe u unutrašnjost četvrtog reaktora nuklearne elektrane u Černobilju.

Nuklearka u Njemačkoj zatvorena zbog visokih temperatura

FRANKFURT - Njemačka elektroenergetska kompanija "Projsen elektra" saopštila je danas da će reaktor njene atomske centrale Gronde sutra biti isključen zbog visoke temperature riječne vode.

Francuska zatvara dva nuklearna reaktora

PARIZ - Zbog novog talasa ekstremnih vrućina ove nedelje u Francuskoj će morati da budu isključena dva nuklearna reaktora u nuklearki Golftek.

Tempirana bomba gora od Černobilja: Ovo je najopasnije mjesto u Evropi

Nuklearni kompleks Selafild, smješten samo nekoliko kilometara južnije od granice između Škotske i Engleske, samo u posljednje dvije godine zabilježio je čak 25 bezbjednosnih incidenata.

Požar u ukrajinskoj nuklearki

LONDON - Zbog požara koji je izbio sinoć u nuklearnoj elektrani u ukrajinskom gradu Rivne na zapadu zemlje, jedan reaktor je ugašen.

Najčitanije